FORN Palma, restaurant in Palma de Mallorca

Eten, Europa, Spanje

Forn Palma de Mallorca entree
In een klein straatje hartje Palma de Mallorca vind ik ‘toevallig’ dit voortreffelijke restaurant: FORN Palma. En terwijl ik aan de bar wacht op een tafeltje, kan ik alleen maar staren naar die prachtige tegels op de vloer.

Forn Palma de Mallorca

Forn is een voormalige bakkerij

De voormalige bakkerij (vandaar de naam Forn = oven) bevindt zich in een 14e eeuws gebouw in Palma de Mallorca. In 1992 werd het door Joan Baqués en Rosmary Meler omgetoverd tot restaurant. Tot op heden wordt het door hun zoons gerund.

FORN_Palma_de_Mallorca_Neneh's_Choice

Lamsvlees dat ‘smelt’ op je tong

De kaart is zeer divers. Probeer vooral het lamsvlees ‘a las 7 horas’ geserveerd met jus en gerookte aardappelpuree. Dat heeft inderdaad 7 uur staan sudderen en valt op je tong uiteen. Verrukkelijk!

Bekenden schoven hier al aan

Ik ben niet de enige die dit restaurant heeft ontdekt. Bekenden en minder bekenden zijn blijkbaar al aangeschoven bij Forn de Sant Joan. Zo prijken wielrenner Miguel Indurain, regisseur Pedro Almodovar, maar ook onze ‘eigen’ voetballer Ruud van Nistelrooy op de foto’s aan de wand. Niet alleen het eten is goed, de service is uitmuntend. En dat voor een ontzettend goede prijs. Ik kan niet anders zeggen: als ik weer in Palma de Mallorca ben, kom ik hier zeker terug!

FORN_Palma_de_Mallorca

Restaurant FORN Palma

Dus heb je een vakantie Mallorca of stedentrip Palma de Mallorca gepland? Dan is eten bij FORN Palma een aanrader!

FORN Palma | Sant Joan, 4 | Palma de Mallorca | Baleares

Meer tips voor je vakantie Mallorca

Restaurant FORN Palma de Mallorca onthouden

Restaurant FORN Palma de Mallorca FORN Palma Palma de Mallorca FORN Palma, Palma de Mallorca

Handige reisgidsen Mallorca
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *