Restaurant FORN, Palma de Mallorca

Food, Spanje

Forn de Sant Joan, Palma de Mallorca
In een klein straatje hartje Palma de Mallorca vind ik ‘toevallig’ dit voortreffelijke restaurant: FORN Palma. En terwijl ik aan de bar wacht op een tafeltje, kan ik alleen maar staren naar die prachtige tegels op de vloer.

Voormalige bakkerij

De voormalige bakkerij (vandaar de naam Forn = oven) bevindt zich in een 14e eeuws gebouw. In 1992 werd het door Joan Baqués en Rosmary Meler omgetoverd tot restaurant. Tot op heden wordt het door hun zoons gerund.

Lamsvlees dat ‘smelt’ op je tong

De kaart is zeer divers. Probeer vooral het lamsvlees ‘a las 7 horas’ geserveerd met jus en gerookte aardappelpuree. Dat heeft inderdaad 7 uur staan sudderen en valt op je tong uiteen. Verrukkelijk!

Ontdekking

Ik ben niet de enige die dit restaurant heeft ontdekt. Bekenden en minder bekenden zijn blijkbaar al aangeschoven bij Forn de Sant Joan. Zo prijken wielrenner Miguel Indurain, regisseur Pedro Almodovar, maar ook onze ‘eigen’ voetballer Ruud van Nistelrooy op de foto’s aan de wand. Niet alleen het eten is goed, de service is uitmuntend. En dat voor een ontzettend goede prijs. Ik kan niet anders zeggen: als ik weer in Palma de Mallorca ben, kom ik hier zeker terug!

FORN Palma

Mocht je ook eens ‘toevallig’ in de buurt zijn in Palma de Mallorca? Loop dan vooral even langs:

FORN Palma | Sant Joan, 4 | Palma de Mallorca | Baleares | Tel 0034 971 728 422 |

Meer lezen?

Forn de Sant Joan Palma de Mallorca

Forn de Sant Joan, Palma de Mallorca

BewarenBewaren


3 comments on “Restaurant FORN, Palma de Mallorca

  1. […] met dezelfde mediterrane sfeer. Zowel stad en strand zijn binnen handbereik, net als diverse goede restaurants en fraaie bezienswaardigheden zoals de kathedraal La Seu, dat ’s avonds prachtig verlicht is […]

  2. […] Eten om van te watertanden in het tofste restaurant van Palma […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *