Tinfou Dunes, slapen in de Marokkaanse woestijn

Marokko, Travel

Tinfou Dunes, slapen in de Marokkaanse woestijn
In het sprookje van 1001 nacht sliep ik de eerste nacht van januari in de Marokkaanse woestijn onder miljoenen sterren die me hoop brachten, fluisterden over nieuwe kansen en een nieuw begin. Vallende sterren die me lieten weten dat dingen soms kortstondig vlammen om daarna voorgoed te verdwijnen en vergeten te worden.

Tinfou Dunes, Marokko zandduinen

Vallende sterren

En ik, ik lag op een matras in de Tinfou Dunes die ik vanuit m’n tent naar buiten had gesleept en onder wel vier kamelenharendekens te staren naar al dat moois: Cassiopeia, het sterrenbeeld vissen en Orion. Ik genoot van de heldere lucht, de stilte, de desolaatheid van de Marrokkaanse woestijn en de vrieskou.

Tinfou Dunes Marokko tentenkamp

 

Nieuw begin

Die nacht in de Tinfou Dunes daalde de temperatuur tot onder nul. Dit, dacht ik, is een nieuw begin. Een nieuw leven, nieuwe kansen. Waarop ik alle schepen achter me verbrand en een nieuwe start maak. Ik viel in slaap met een glimlach rond m’n lippen. En toen de volgende ochtend de zon weer achter de duinen oprees als de Phoenix uit het as en het zand langzaam van rood naar oranje en tenslotte warmgeel kleurde, wist ik het zeker: de zon komt vandaag voor mij op. Voor mij alleen…

Tinfou Dunes Marokko, zonsopkomst

Meer lezen?

BewarenBewaren


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *