Tinfou Dunes, slapen in de Marokkaanse woestijn

Accommodaties, Afrika, Marokko

Tinfou Dunes, slapen in de Marokkaanse woestijn
Tinfou Dunes in Marokko. Slapen onder de flonkerende sterren in de Marokkaanse woestijn en de zon op zien komen boven de zandduinen. Dit is waarom je de Tinfou Dunes moet bezoeken. 

Sprookje van 1001 nacht

In het sprookje van 1001 nacht sliep ik de eerste nacht van januari in de Marokkaanse woestijn onder miljoenen sterren die me hoop brachten, fluisterden over nieuwe kansen en een nieuw begin. Vallende sterren die me lieten weten dat dingen soms kortstondig vlammen om daarna voorgoed te verdwijnen en vergeten te worden.

Tinfou Dunes, Marokko zandduinen

Slapen onder de sterren in de Tinfou Dunes

En ik, ik lag op een matras in de Tinfou Dunes die ik vanuit m’n tent naar buiten had gesleept en onder wel vier kameelharen dekens te staren naar al dat moois: Cassiopeia, het sterrenbeeld vissen en Orion. Ik genoot van de heldere lucht, de stilte, de desolaatheid van de Marrokkaanse woestijn en de vrieskou.

Tip: ook overnachten in de Tinfou Dunes?

Tinfou Dunes Marokko tentenkamp

 

Tijd voor een nieuw begin

Die nacht in de Tinfou Dunes daalde de temperatuur tot onder nul. Dit, dacht ik, is een nieuw begin. Een nieuw leven, nieuwe kansen. Waarop ik alle schepen achter me verbrand en een nieuwe start maak. Ik viel in slaap met een glimlach rond m’n lippen. En toen de volgende ochtend de zon weer achter de duinen oprees als de Phoenix uit het as en het zand langzaam van rood naar oranje en tenslotte warm geel kleurde, wist ik het zeker: de zon komt vandaag voor mij op. Voor mij alleen… en voor die twee fantastische kids van me.

Lees ook: het einde van een relatie
En: het eerste jaar na een scheiding

Marokko Tinfu Dunes Boy

Tinfou Dunes Marokko, zonsopkomst

Meer inspiratie voor een rondreis Marokko

Inspiratie Tinfou Dunes bewaren

Tinfou Dunes, slapen in de Marokkaanse woestijnBewarenBewaren


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *