Tinfou Dunes (Zagora) – slapen in de Marokkaanse woestijn

Marokko, Accommodaties, Afrika

Tinfou Dunes, slapen in de Marokkaanse woestijn
Tinfou Dunes in Marokko is slapen onder de flonkerende sterren in de Marokkaanse woestijn en de zon op zien komen boven de zandduinen. Dit is waarom je deze magische plek bij Zagora moet bezoeken. 

Kasbah Hotel SaharaSky Tinfou Dunes Marokko bord

Als in een sprookje van 1001 nacht

In het sprookje van 1001 nacht slaap ik de eerste nacht van januari in de Marokkaanse woestijn onder miljoenen sterren die me hoop brengen, fluisteren over nieuwe kansen en een nieuw begin. Vallende sterren die me laten weten dat dingen soms kortstondig vlammen om daarna voorgoed te verdwijnen en vergeten te worden. De nacht doorbrengen in de Tinfou Dunes voelt alsof in je in een sprookje van 1001 nacht bent beland.

Tinfou Dunes, Marokko zandduinen

Eten rond het kampvuur

Als de zon ondergaat geniet je er van een verrukkelijke maaltijd uit een tajine en brengt de rest van de avond door met goede gesprekken en een drankje rond een knisperend kampvuur. En als de nacht valt slaap je onder een magische sterrenhemel.

Slapen onder de sterren

Ik sleep mijn matras vanuit mijn tent naar buiten. En onder wel vier kameelharen dekens lig ik te staren naar al dat moois: Cassiopeia, het sterrenbeeld vissen en Orion. Ik geniet van de heldere lucht, de stilte, de desolaatheid van de Marrokkaanse woestijn en de vrieskou.

Overnachten in Tikida Camp in de woestijn
Boek een overnachting in Tinfou Desert Camp
Bekijk alle tentovernachtingen in de woestijn

Tinfou Dunes Marokko tentenkamp

Kasbah Hotel SaharaSky Tinfou Dunes Marokko poort

Kasbah Hotel Sahara Sky in de Tinfou Dunes, Marokko  Tentenkamp in de Tinfou Dunes Marokko

Tijd voor een nieuw begin

Die nacht in de woestijn daalt de temperatuur tot ver onder nul. Dit voelt als een nieuw begin. Een nieuw leven, nieuwe kansen. Waarop ik alle schepen achter me verbrand en een nieuwe start maak. Ik val in slaap met een glimlach rond m’n lippen.

Tinfou Dunes Marokko, zonsopkomst

Zonsopkomst boven de Tinfou Dunes

En als de volgende ochtend de zon weer achter de duinen oprijst als de Phoenix uit het as en het zand langzaam van rood naar oranje en tenslotte warm geel kleurt, weet ik het zeker: de zon komt vandaag voor mij op. Voor mij alleen… en voor die twee fantastische kids van me.

Lees ook: het einde van een relatie
En: het eerste jaar na een scheiding

Tinfou Dunes Marokko Boy

Ook hier overnachten?

Ook overnachten in de Marokkaanse woestijn? Verspreid over de Tinfou Dunes vind je verschillende tentenkampen waar je de nacht door kunt brengen, inclusief Marokkaanse maaltijd.

Overnachten in Tikida Camp in de Tinfou Dunes
Boek een overnachting in Tinfou Desert Camp
Bekijk alle tentovernachtingen in de Tinfou Dunes

Rondreis Marokko (met of zonder kinderen)

Wil je ook een rondreis door Marokko maken? Ik boekte deze 8-daagse rondreis Marokko met mijn kinderen bij Djoser. Het was de eerste keer dat ik als alleenstaand moeder samen met mijn kids zo’n rondreis maakte, maar het was een onvergetelijke ervaring! Er zijn verschillende reisorganisaties die rondreizen door Marokko aanbieden, zoals

  • Djoser: 8 tot 21 daagse groepsrondreizen Marokko
  • Sawadee: Groepsrondreizen en familierondreizen Marokko
  • Koning Aap: korte 8-daagse tot langere 21-daagse rondreizen Marokko
  • ANWB Reizen: singles- en groepsrondreizen Marokko
  • TUI: fly-drives, maar ook rondreis Koningssteden Marokko

Meer inspiratie voor een rondreis Marokko

Tinfou Dunes in Marokko bewaren

Tinfou Dunes, slapen in de Marokkaanse woestijn Tinfou Dunes Marokko Tinfou Dunes Marokkaanse woestijnDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *