Agroturismo Muleta de Ca S’hereu, Port de Sóller

Spanje, Travel

Agroturismo Muleta de Ca S'hereu, Port de Sóller

Ver van de mensenmassa’s ligt op een heuvel van Mallorca verscholen tussen de olijf- en amandelbomen dit paradijsje: Agroturismo Muleta de Ca S’hereu. Van hieruit heb je niet alleen een adembenemend uitzicht over de baai van Port de Soller, het is er ook nog eens heerlijk rustig. Dat is niet voor niets. Het is een, op z’n zachtst gezegd, avontuurlijke klim naar boven.

Als we in het donker aankomen op Mallorca weten we niet of de navigatie ons echt de juiste kant opstuurt: een onverharde weg voorzien van scherpe bochten en geen enkele mogelijkheid om iets of iemand te passeren of te draaien. Af en toe duiken aan weerszijden van de weg boompjes op met heuse citroenen.

Bochtig weggetje

Het is dat we van tevoren waren gewaarschuwd op de site van booking.com: “neem een kleine, wendbare auto want het agroturismo Muleta is bereikbaar via een smalle, onverharde weg”. En dus gebeurt het dat we bij sommige bochten met onze Fiat 500 XL (een grotere had het echt niet gered) na een paar keer steken toch eindelijk boven aankomen. En toegegeven: na een glaasje of als je extreem moe bent moet je dit heus niet meer proberen.

Hoog op de berg

Maar dan heb je ook wat! Agroturismo Muleta de Ca S’hereu in Port de Soller dankt haar naam aan de muleta, de oude olijfpers die er nog steeds staat. Ons appartement heeft een fantastisch groot dakterras en prachtige kamers. Er is een heerlijk zwembad en er zijn diverse koele hoekjes gecreëerd. Ideaal om je terug te trekken voor een goed boek of met een glas wijn.

Agroturismo Muleta de Ca S'hereu uitzicht Port de Soller, Mallorca

Eten bij Agroturismo Muleta

Wil je ‘s avonds niet meer de ‘berg’ afdalen voor een hapje en drankje? Dan kun je ook afspreken om in het Agroturismo Muleta te dineren. De eigenaren doen er alles aan om je een onvergetelijke maaltijd te bezorgen. Traditionele gerechten als konijn staan op het menu, net als overheerlijke wijnen uit de streek. ‘s Ochtends wacht je een verrukkelijk ontbijt met zalm, broodjes en verse jus. Gecombineerd met een overgetelijk uitzicht over de omringende heuvels.

Hond en amandelen

Huishond Croc is al oud en wint de harten van de kinderen. Het is dan ook even huilen als we afscheid moeten nemen. Met in onze bagage een ander souvenir: een zak vol amandelen die onder de bomen lagen en die we mee mochten nemen. Dag prachtig Mallorca en Agroturismo Muleta, we komen we zeker nog eens terug!

Meer Mallorca

Meer lezen over Mallorca? Dan vind je deze blogs vast ook interessant:

Booking.com

BewarenBewaren


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *