Gave excursies en dagtrips vanuit Hurghada, Egypte

Afrika, Egypte

Hurghada Egypte Rode Zee

Ooit was Hurghada een klein vissersdorpje, tegenwoordig is het een populaire badplaats in Egypte. Dankzij het fijne klimaat en de ligging direct aan de Rode Zee is het ideaal voor een zonvakantie. Tegenwoordig komen reizigers vooral naar Hurghada om te snorkelen of te duiken. Ontdek deze gave excursies en dagtrips die je kunt maken vanuit Hurghada.

Excursies en dagtrips Hurghada, snorkelen Rode Zee Irene

4 ideeën voor excursies en dagtrips vanuit Hurghada

Om maar met de deur in huis te vallen: zelf ben ik geen fan van badplaatsen als Hurghada. Ik houd van authentieke en kleinschalige plaatsen, maar in Hurghada is dat ver te zoeken. Hurghada is een levendige toeristenplaats met luxe vijfsterren accommodaties, all-inclusive hotels en uitgebreide buffetten. Als je hiervan houdt dan zit je in Hurghada goed. Er zijn genoeg mensen die er blij van worden, maar ik voel me onwennig met een knalroze bandje om mijn pols. Gelukkig zitten we hier maar kort, want we zijn hier vooral gekomen voor de prachtige onderwaterwereld. Er staat dan ook een hele dag snorkelen in de Rode Zee op het programma. De omgeving van Hurghada leent zich voor nog veel meer excursies. Deze en nog veel meer tours kun je doen vanuit Hurghada.

 

Hurghada Rode Zee Egypte duiken
Hurghada snorkelen Rode Zee Boy

1. Snorkelen of duiken in de Rode Zee

Een must als je vakantie viert in Hurghada: ontdek de wondere onderwaterwereld van de Rode Zee al snorkelend of tijdens een duikexcursie. Er worden verschillende excursies aangeboden waarbij je wordt opgepikt bij je accommodatie en ook weer netjes wordt afgeleverd. Wij hebben een snorkel excursie geboekt. Een boot brengt ons naar witte zandstranden en het koraalrif. Al snorkelend zien we de mooiste vissen voorbij zwemmen en we vergapen ons aan het koraal in alle kleuren van de regenboog. Aan boord genieten we van een heerlijk verse lunch. De tour zelf is helaas behoorlijk massaal. Dus als je de keuze hebt, probeer dan iets kleinschaligers te boeken.

Duiktrip: 2 uur durende duiktrip met 2 stops
Snorkelen: snorkelcruise incl. lunch € 20
Bekijk: alle duik- en snorkelmogelijkheden

Hurghada Rode Zee Egypte

2. Nationaal Park Giftun Island

Voor de kust van Hurghada ligt Nationaal Park Giftun Island. Je vindt er hagelwitte stranden en azuurblauw water. Tijdens deze dagtocht brengt een boot je naar twee verschillende snorkelplekken. In de zomermaanden, maar ook in de winter kan het druk zijn in Hurghada. De vele toeristen verjagen soms de vissen. Dus wil je relaxed snorkelen én de kans hebben om kleurige vissen (of zelfs dolfijnen!) te spotten, kom dan in het laagseizoen. Voor nog geen € 20 per persoon kun je deze excursie boeken.

Excursie: snorkelen Giftun Islands

quad egypte

3. Woestijnsafari

Trotseer de zandduinen rond Hurghada in een jeep of op een quad. Je kunt kiezen uit verschillende excursies in de woestijn. Zoals een avontuurlijke jeepsafari of een halve dag toeren op een quad inclusief bezoek aan een bedoeïnendorp en een ritje op een kameel.

Excursie: halve dag quadrijden voor nog geen € 15
Bijzonder: jeeptour door de woestijn & sterrenkijken € 26

Hurghada Egypte haven

4. Dagtocht historisch Hurghada

Tijdens deze 5 uur durende stadstour ontdek je het historische Hurghada. Je bezoekt onder andere de Mariakerk, de grootste moskee van Hurghada, de oude wijk El Dahar, de haven en de souks van de oude stad.

Excursie: stadstour historisch Hurghada van 5 uur voor € 16

Cairo piramides van Gizeh Sfinx Egypte

Excursies naar Caïro en Luxor

Vanuit Hurghada kun je ook tal van excursies maken naar CaÏro en Luxor. Van een dagtrip naar Luxor en de Vallei der Koningen tot een tour naar de piramides van Gizeh bij Caïro. Persoonlijk zou ik dat niet allemaal vanuit Hurghada bezoeken, maar een rondreis maken of aansluitend een hotel boeken in zowel Caïro als Luxor. Maar het is dus wel mogelijk. Een dagtrip naar Caïro neemt al snel 16 uur in beslag. Bekijk hier alle excursies vanuit Hurghada.

Ontdek: alle excursies vanuit Hurghada
Lees ook: tips wat te doen in Luxor
En: alles wat je wilt zien in Caïro

 

Royal Star Beach Resort Hurghada night

Royal Star Beach Resort Hurghada pool

Overnachten in Hurghada

Met de kinderen slaap ik in het Royal Star Beach Resort in Hurghada. Eerlijk? Het is niet mijn kopje thee. Geef mij maar authentiek en kleinschalig, maar dat is in Hurghada hard to find. Maar als je fan bent van vijfsterren all-inclusive hotels, uitgebreide buffetten en spetterende animatie dan zit je hier goed. Het helpt ook niet mee dat mijn zoon hier vreemd behandeld wordt door het restaurantpersoneel: iemand van de bediening haalt continu zijn bord weg terwijl hij net heeft opgeschept en knijpt hem (tot blauwe plekken aan toe) in zijn bovenarm. Jaloezie misschien? Ik weet het niet. Ik meld het in ieder geval bij zijn supervisor.

Ook boeken: Royal Star Beach Resort in Hurghada
Bekijk: alle hotels in Hurghada

Royal Star Beach Resort Hurghada pool

Rondreis Egypte

Samen met mijn kinderen maakte ik een 9-daagse rondreis door Egypte, inclusief een bezoek aan Caïro, Luxor en Hurghada. Het voordeel daarvan is dat je het kunt plannen in een van de schoolvakanties, in de herfst- of voorjaarsvakantie bijvoorbeeld. En je hebt ruim de tijd om de piramides van Gizeh en de tempels in Luxor te bewonderen. Je kunt ook kiezen voor een 14-daagse rondreis door Egypte of een groepsreis voor volwassenen.

Lees ook: mijn rondreis Egypte met de kinderen
Aanrader: wij boekten de 9-daagse rondreis Egypte bij Djoser Family

Verlenging Egypte

Heb je meer tijd te spenderen in Egypte? Kies dan voor een verlenging of route die je naar Aswan brengt. Hier is vooral de Tempel van Abu Simbel een aanrader!

Ook boeken: 14-daagse rondreis Egypte met Nijlvallei
Of bekijk: 20-daagse rondreis Egypte met Aswan

Budget pakketreizen Egypte

Verschillende reisorganisaties bieden pakketreizen aan naar Hurghada, Luxor, El Gouna of Marsa Alam, zoals:

Excursies en dagtrips Hurghada bewaren

Excursies en tours vanuit Hurghada, Egypte Excursies en tours vanuit Hurghada, Egypte Excursies en tours vanuit Hurghada, Egypte

Meer inspiratie voor je reis naar Egypte

Handige reisgidsen Egypte 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *