Excursies vanuit Hurghada: 5 tips voor gave dagtrips

Egypte, Afrika, Travel

Excursies vanuit Hurghada Egypte Rode Zee

Ooit was Hurghada een klein vissersdorpje, tegenwoordig is het een populaire badplaats in Egypte. Dankzij het fijne klimaat en de ligging direct aan de Rode Zee is het ideaal voor een zonvakantie. Tegenwoordig komen reizigers vooral naar Hurghada om te snorkelen of te duiken. Er is namelijk genoeg te zien en te doen in Hurghada. Ontdek mijn tips voor 5 gave dagtrips en excursies vanuit Hurghada in Egypte.

Dagtrips en excursies vanuit Hurghada, snorkelen Rode Zee Irene

Excursies en dagtrips vanuit Hurghada

Om maar met de deur in huis te vallen: zelf ben ik geen fan van badplaatsen als Hurghada. Ik houd van authentieke en kleinschalige plaatsen, maar in Hurghada is dat ver te zoeken. Hurghada is een levendige toeristenplaats met luxe vijfsterren accommodaties, all-inclusive hotels en uitgebreide buffetten. Als je hier van houdt dan zit je in Hurghada goed.

Er zijn genoeg mensen die er blij van worden, maar ik voel me onwennig met een knalroze bandje om mijn pols. Gelukkig zit ik hier maar kort met de kinderen, want we zijn hier vooral gekomen voor de prachtige onderwaterwereld. Er staat dan ook een hele dag snorkelen in de Rode Zee op het programma. De omgeving van Hurghada leent zich goed voor nog veel meer excursies. In deze blog geef ik je mijn tips voor de tours en excursies die je kunt doen vanuit Hurghada in Egypte.

Bekijk alle aanbiedingen Egypte bij Sunweb >>
Low budget reizen Egypte bij de Vakantiediscounter >>

Excursies vanuit Hurghada Rode Zee Egypte duiken

Excursies vanuit Hurghada: talloze duik- en snorkel-tours

Dagtrip vanuit Hurghada snorkelen Rode Zee Boy

1. Snorkelen of duiken in de Rode Zee

Dit is natuurlijk een van de beste excursies vanuit Hurghada. Ontdek de wondere onderwaterwereld van de Rode Zee al snorkelend of tijdens een duikexcursie. Er worden verschillende excursies in Hurghada aangeboden waarbij je wordt opgepikt bij je accommodatie en ook weer netjes wordt afgeleverd.

Wij hebben een snorkel excursie geboekt. Een boot brengt ons naar witte zandstranden en het koraalrif. Al snorkelend zien we de mooiste vissen voorbij zwemmen en we vergapen ons aan het koraal in alle kleuren van de regenboog. Aan boord genieten we van een heerlijk verse lunch. De tour zelf is helaas behoorlijk massaal. Dus als je de keuze hebt, probeer dan iets kleinschaligers te boeken.

Duiktrip: 2 uur durende duiktrip met 2 stops
Snorkelen: snorkelcruise incl lunch € 14
Bekijk: alle duik- en snorkelmogelijkheden

Hurghada Rode Zee Egypte

2. Nationaal Park Giftun Island

Voor de kust van Hurghada ligt Nationaal Park Giftun Island. Je vindt er hagelwitte stranden en azuurblauw water. Tijdens deze dagtocht brengt een boot je naar twee verschillende snorkelplekken. In de zomermaanden, maar ook in de winter kan het druk zijn in Hurghada. De vele toeristen verjagen soms de vissen. Dus wil je relaxed snorkelen én de kans hebben om kleurige vissen (of zelfs dolfijnen!) te spotten, kom dan in het laagseizoen. Voor nog geen € 20 per persoon kun je deze excursie vanuit Hurghada boeken.

Excursies vanuit Hurghada: snorkelen Giftun Islands

quad egypte

3. Excursies vanuit Hurghada: woestijnsafari’s

Trotseer de zandduinen in een jeep of op een quad tijdens een van deze excursies vanuit Hurghada. Je kunt kiezen uit verschillende excursies in de woestijn. Zoals een avontuurlijke jeepsafari of een halve dag toeren op een quad inclusief bezoek aan een bedoeïenendorp en een ritje op een kameel.

Excursie: halve dag quadrijden voor nog geen € 15
Bijzonder: jeeptour door de woestijn & sterrenkijken € 26

Hurghada Egypte haven

4. Dagtocht historisch Hurghada

Tijdens deze 5 uur durende stadstour ontdek je het historische Hurghada. Je bezoekt onder andere de Mariakerk, de grootste moskee van Hurghada, de oude wijk El Dahar, de haven en de souks van de oude stad.

Excursie: stadstour historisch Hurghada van 5 uur voor € 16

Cairo piramides van Gizeh Sfinx Egypte

Excursies vanuit Hurghada naar de piramides van Gizeh

5. Excursies vanuit Hurghada naar Caïro en Luxor

Vanuit Hurghada kun je ook tal van excursies maken naar Caïro en Luxor. Van een dagtrip naar Luxor en de Vallei der Koningen tot een tour naar de piramides van Gizeh bij Caïro. Persoonlijk zou ik dat niet allemaal vanuit Hurghada bezoeken, maar een rondreis maken of aansluitend een hotel boeken in zowel Caïro als Luxor. Maar het is dus wel mogelijk. Een dagtrip naar Caïro neemt al snel 16 uur in beslag. Bekijk hier alle excursies vanuit Hurghada, Egypte.

Boek hier: je dagtrip Luxor en de Vallei der Koningen
Bezoek: de piramides van Gizeh vanuit Hurghada
Bekijk: alle excursies vanuit Hurghada

Royal Star Beach Resort Hurghada night

Royal Star Beach Resort Hurghada pool

Overnachten in Hurghada

Met de kinderen slaap ik in het Royal Star Beach Resort in Hurghada. Eerlijk? Het is niet mijn kopje thee. Geef mij maar authentiek en kleinschalig, maar dat is in Hurghada hard to find. Maar als je fan bent van vijfsterren all-inclusive hotels, uitgebreide buffetten en spetterende animatie dan zit je hier goed. Voordeel is wel: je kunt prachtige excursies vanuit Hurghada maken!

Ook boeken: Royal Star Beach Resort in Hurghada
Bekijk: alle hotels in Hurghada

Royal Star Beach Resort Hurghada pool

Rondreis Egypte

Samen met mijn kinderen maakte ik een 9-daagse rondreis door Egypte, inclusief een bezoek aan Caïro, Luxor en Hurghada. Het voordeel daarvan is dat je het kunt plannen in een van de schoolvakanties, in de herfst- of voorjaarsvakantie bijvoorbeeld. En je hebt ruim de tijd om de piramides van Gizeh en de tempels in Luxor te bewonderen. Je kunt ook kiezen voor een 14-daagse rondreis door Egypte of een groepsreis voor volwassenen.

Boek: 9-daagse rondreis Egypte bij Djoser Family

Verlenging rondreis Egypte

Heb je meer tijd te spenderen in Egypte? Kies dan voor een verlenging of route die je naar Aswan brengt. Hier is vooral de Tempel van Abu Simbel een aanrader!

Ook boeken: 14-daagse rondreis Egypte met Nijlvallei
Of bekijk: 20-daagse rondreis Egypte met Aswan

Budget pakketreizen Hurghada, Egypte

Verschillende reisorganisaties bieden pakketreizen aan naar Hurghada, Luxor, El Gouna of Marsa Alam, zoals:

Excursies vanuit Hurghada bewaren

Excursies en tours vanuit Hurghada, Egypte Excursies en tours vanuit Hurghada, Egypte Excursies en tours vanuit Hurghada, Egypte

Meer inspiratie voor je reis naar Egypte

Handige reisgidsen Egypte
?c=720&m=1074274&a=331868&r=Djoser&t=html

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *