Winterzon bestemmingen in Europa: 6 tips

Europa, Cyprus, Italië, Malta, Portugal, Spanje, Travel

Winterzon bestemmingen in Europa - Madeira Portugal

Ook zo toe aan wat zon tijdens de grijze wintermaanden? Toegegeven, echt warme winterzon bestemmingen heeft Europa niet, behalve op de Canarische Eilanden. Daarom heb ik zonnige plekken op een rijtje gezet waar het klimaat milder is en regelmatig de zon schijnt in de winter. Ontdek 6 winterzon bestemmingen in Europa. 

La Palma Canarische Eilanden, Spanje

Waar schijnt de winterzon in Europa?

Warme winterzon bestemmingen heeft Europa dus niet echt, uitgezonderd de Canarische Eilanden. Andere vakantiebestemmingen in Europa zijn perfect om te overwinteren. Ze worden dan ook vaak als overwinterbestemming aangeboden, zoals Malaga aan de Costa del Sol in Spanje en de Algarve in Portugal. Al kan het weer ook daar wisselvallig en onstuimig zijn, de temperatuur komt hier in de winter meestal niet onder de 15 graden. Maar evengoed kan de thermometer overdag soms de 21°C aantikken. Nog steeds een heerlijke temperatuur. Ontdek deze 6 winterzon bestemmingen in Europa.

Lees ook: nazomeren in Griekenland
En: de leukste stedentrips in de winter

 

Bekijk alle mogelijkheden om te overwinteren
Goedkoop overwinteren in de Algarve
Winterzon vakanties bij Sunweb
Overwinteren in Portugal via TUI
Goedkoop overwinteren aan de Costa del Sol in Spanje

Winterzon bestemmingen in Europa - La Palma Caldera, Canarische Eilanden, Spanje

1. Canarische Eilanden – Spanje

Als we het hebben over winterzon bestemmingen in Europa dan staan de Canarische Eilanden op nummer één! Met een temperatuur die in de winter op kan lopen tot 21°C en 7 zonuren per dag is dit een ideale bestemming voor zonaanbidders.

De Canarische Eilanden liggen voor de kust van Marokko, maar horen bij Spanje. Je kunt er dus volop genieten van de Spaanse keuken. Tel daarbij op de pittoreske dorpjes en ruige vulkanische landschappen en je hebt alle ingrediënten voor de ideale winterse zonvakantie. Populair bij zonaanbidders zijn met name Gran Canaria en Tenerife. Voor windsurfen moet je op Fuerteventura zijn en ben je meer van het wandelen en natuur dan zijn Lanzarote of wandelparadijs La Palma de ideale winterzon bestemmingen voor jou. Net als Tenerife, waar je El Teide kunt beklimmen voor een spectaculaire zonsopkomst.

Boek winterzon Canarische Eilanden bij De Vakantiediscounter
Winterzon Canarische Eilanden via TUI

Waterfront Hotel Sliema, Malta
Valletta, Malta
Malta Blue Grotto

2. Malta

Dit kleine eiland onder Italië en vlak bij de kust van Tunesië is ook een heerlijke winterzon bestemming in Europa. In de winter is de maximumtemperatuur op Malta zo’n 18°C, al kan het er ook zo nu en dan regenen. Tip voor je bezoek aan Malta is een stedentrip naar de hoofdstad Valletta. Ook op wat minder mooie dagen kun je volop van de cultuur genieten op Malta. Bezoek bijvoorbeeld de tempelcomplexen van Hagar Qim en Mnajdra, wandel door de straten van de ommuurde stad Mdina of koop vis op de markt van Marsaxlokk.

Goedkope winterzon vakantie Malta bij Vakantiediscounter
Winterzon Malta via TUI

3. Cyprus

Deze mediterrane bestemming ligt in het zuiden van Europa, vlak voor de kust van Libanon. Het heeft een mild winterklimaat en de gemiddelde temperatuur is er in december en januari ongeveer 17°C. Ook kan er af en toe regen vallen.

Omdat het op Cyprus in de zomer vaak te heet is om er op uit te trekken, is de winter perfect om een museum te bezoeken, bijvoorbeeld in de hoofdstad Nicosia. Houd je van geschiedenis en cultuur dan kun je in Kato Paphos archeologische opgravingen bewonderen waaronder een mozaïeken vloer van een Romeinse Villa. Ook de moeite waard is de ondergrondse begraafplaats Tombs of the Kings iets ten noorden van Paphos dat net als Kato Paphos op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Andere warme winterbestemmingen op Cyprus zijn de badplaatsen Limassol en Larnaca aan de zuidkust.

Boek je winterzon vakantie Cyprus bij Sunweb
Pakketreis winterzon Cyprus via de Vakantiediscounter

Madeira Portugal

4. Madeira – Portugal

Op het Portugese bloemeneiland Madeira is het eeuwig lente. Al is de weelderig groene natuur op dit Portugese eiland op haar mooist van maart tot en met juni, een bezoek in de winter is ook de moeite waard. Het klimaat is tropisch en dat zijn de regenbuien hier ook: kort, maar hevig. Maar al die spetterende watervallen en de vele wandelroutes op het eiland maken dat meer dan goed. Bezoek bijvoorbeeld de Santana watervallen in Parque Florestal das Queimadas of bewonder de orchideeën in Madeira Botanical Gardens in de hoofdstad Funchal. De temperaturen op Madeira liggen in januari rond 18°C en de zon schijnt dan gemiddeld 10 uur per dag. Al met al een verrukkelijke winterzon bestemming in Europa!

Boek winterzon Madeira via Sunweb
Pakketreis winterzon Madeira bij de Vakantiediscounter

5. Sicilië – Italië

Onderaan de teen van Italië bungelt Sicilië. Dit zuidelijk gelegen eiland is niet per se de warmste van deze winterzon bestemmingen in Europa, want in januari en februari schommelt de temperatuur er tussen de 12 en 19°C. Toch is Sicilië perfect als winterzon bestemming in Europa. Want op Sicilië ontdek je spannende maffiadorpjes, afgelegen stranden en de tempels van Agrigento. De winter is bovendien de ideale tijd om de Tempel van Apollo en het Griekse theater in Siracuse te bezoeken. Net als een stedentrip Palermo of het beklimmen van vulkaan Etna. Daarnaast leent Sicilië zich in de wintertijd goed voor lange wandeltochten, zoals in het regionale natuurpark Madonie.

Boek een pakketreis Sicilië bij de Vakantiediscounter
Ontdek winterzon Sicilië bij Sunweb

Albufeira Praia dos Alemães Portugal

6. Algarve – Portugal

Niet voor niets is de Algarve een populaire winterzon bestemming in Europa. Het is voor veel mensen de ideale plek om te overwinteren in Portugal. De zuidkust van Portugal is ook in de winter een heerlijke bestemming waar het in de winter overdag tussen de 17 en 20°C is. Een regenbuitje valt er af en toe ook, maar dat mag de pret niet drukken. Je vindt er goudgele stranden, kliffen en de (goedkope) Portugese keuken. Overwinteren in Portugal is ook relatief goedkoop. Je huurt al een appartement voor 4 maanden vanaf € 1.600,- in Monte Gordo. Maar ook Lagos, Armaçao de Pêra, het populaire Albufeira of de verrassende stad Faro zijn fijne plaatsen om in de winter te vertoeven.

Goedkoop overwinteren in Portugal bij Primavera
Overwinteren in Portugal via TUI
Mogelijkheden goedkoop overwinteren in Spanje

Winterzon bestemmingen in Europa bewaren

Warme winterzon bestemmingen in Europa Winterzon bestemmingen in Europa

Meer tips voor winterzon bestemmingen

Reisgidsen voor je winterzon vakantie





Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay, Pexels en Unsplash.


One comment on “Winterzon bestemmingen in Europa: 6 tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *