Armaçao de Pêra, Portugal

Portugal, Travel

Armacao Beach
Toegegeven, de eerste aanblik van Armaçao de Pêra in de Algarve heeft geen hoge wow factor. Het dorpje zelf is een complete concrete jungle. Maar het brede en lange strand met aan de westkant prachtige gele rotsformaties maken dat meer dan goed. In deze blog: waarom Armaçao de Pêra de moeite waard is.

Restaurante Estrela do Mar, Armacao de Pera

Weg van de toeristenmassa’s

In Armaçao de Pêra vind je niet de enorme toeristenmassa’s zoals in bijvoorbeeld Albufeira. Wel hele leuke eettentjes waar je voor een prikkie een compleet menu voorgeschoteld krijgt zoals bij Restaurante Estrela do Mar op het strand vlakbij de vissershuisjes; ideaal voor een lazy lunch inclusief Vinho Verde! In sommige restaurantjes, zoals Casa de Pasto Ze Leiteiro, schuif je gewoon gezellig met z’n allen aan lange tafels en eet je van whatever de vissers die nacht hebben gevangen.

Irene in Armacao de Pera, Algarve, Portugal

Gastvrijheid in Armaçao de Pêra

Ik had nog geen avondeten gehad toen ik de eerste avond laat aankwam in Armaçao de Pêra. Geen enkel restaurant  bleek nog open te zijn en ik stierf van de honger. Toen zag ik op een hoek een tapastentje. Toen ik zei dat ik nog niets gegeten had kwam de eigenaar aan met een enorme schaal worst, kaas en meloen en een flink glas wijn. Naarmate de avond vorderde werd de barman steeds joliger en werden de toch al enorme wijnglazen steeds voller geschonken. Oh, en had ik al gezegd dat hij deze wijn zelf maakte van z’n eigen druiven verderop in de bergen? Ik was verrast vanwege die onverwachte gastvrijheid in Armaçao de Pêra!

Sjoelavond

Iedere vrijdagavond is er bovendien een ‘sjoel evening’. Je raadt het al: een ouderwetse sjoelwedstrijd op z’n Hollands! Een aantal jaren geleden opgezet door een Nederlander waarbij tegenwoordig iedere week ook de locals enthousiast wat brikken komen schuiven. En het gaat er fanatiek aan toe. Want als hoofdprijs kun je tijdens de sjoelavond een fles wijn winnen.

Armacao de Pera, Algarve

Verlaten stranden of actief bezig zijn

Ook een aanrader: heerlijk ’s ochtends vroeg slenteren over het (verlaten!) strand. Zelf trok ik m’n hardloopschoenen aan voor een 5 km run. Verder kun je in de omgeving ook kanoën, een yogales volgen op het strand of bijvoorbeeld surfles nemen. Check hier alle activiteiten in Armaçao de Pêra.

Armacao fishing boat

Algarve low budget

Portugal, een lowbudget bestemming. Al voor € 65 vlieg je in 2 uur rechtstreek met Transavia naar Faro, Algarve. Ik sliep in Hotel Apartment Algar in Armaçao de Pêra met een prachtig dakterras (met zwembad!) en fantastisch uitzicht. Zoals je ziet zonsondergang proof!

Hotel Apartment Algar

Reis naar Armaçao de Pêra

Het makkelijkst boek je je vlucht + hotel via TUI. Check wel even of je kamer seaview heeft. Supermarkten vind je overal en boodschappen zijn relatief goedkoop. Koken kun je in je appartement. Maar zoals gezegd: ook uit eten gaan hoeft niet duur te zijn. De meeste restaurants bieden al toeristenmenu’s aan van drie gangen voor € 12.

Meer lezen?

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *