Armaçao de Pêra in de Algarve, Portugal

Portugal, Europa

Armacao de Pera in de Algarve, Portugal, strand
Toegegeven, de eerste aanblik van Armaçao de Pêra in de Algarve heeft geen hoge wow factor. Het dorpje zelf is een complete concrete jungle. Maar het brede en lange strand met aan de westkant prachtige gele rotsformaties maken dat meer dan goed. In deze blog: waarom Armaçao de Pêra de moeite waard is.

Armaçao de Pêra in de Algarve Portugal lunch

Doen in Armaçao de Pêra: er gaat niets boven een lunch op het strand

Weg van de toeristenmassa’s

In Armaçao de Pêra vind je niet de enorme toeristenmassa’s zoals in bijvoorbeeld Albufeira. Wel hele leuke eettentjes waar je voor een prikkie een compleet menu voorgeschoteld krijgt zoals bij Restaurante Estrela do Mar (zie foto) op het strand vlakbij de vissershuisjes; ideaal voor een lazy lunch inclusief Vinho Verde! In sommige restaurantjes, zoals Casa de Pasto Ze Leiteiro, schuif je gewoon gezellig met z’n allen aan lange tafels en eet je van whatever de vissers die nacht hebben gevangen.

Lees ook: de mooiste stranden in de Algarve

Algarve Portugal, Irene

Gastvrijheid in Armaçao de Pêra

Ik had nog niet gegeten toen ik de eerste avond laat aankwam in Armaçao de Pêra. Geen enkel restaurant  bleek nog open te zijn en ik stierf van de honger. Totdat ik op de hoek een tapastentje zag. Toen ik zei dat ik nog niets had gegeten, kwam de eigenaar aan met een enorme schaal worst, kaas en meloen en een flink glas wijn. Naarmate de avond vorderde werd de barman steeds joliger en werden de toch al enorme wijnglazen steeds voller geschonken. Deze wijn maakte hij zelf van z’n eigen druiven verderop in de bergen. Ik was verrast vanwege die gastvrijheid in Armaçao de Pêra! Verder kun je overal in Portugal heerlijk Portugees eten trouwens.

Lees ook: wat te doen in Albufeira in de Algarve

Algarve Portugal Armacao de Pera

Sjoelavond in Armaçao de Pêra

Iedere vrijdagavond is er in Armaçao de Pêra bovendien een ‘sjoel evening’. Je raadt het al: een ouderwetse sjoelwedstrijd op z’n Hollands! Een aantal jaren geleden opgezet door een Nederlander waarbij tegenwoordig iedere week ook de locals enthousiast wat brikken komen schuiven. En het gaat er fanatiek aan toe. Want als hoofdprijs kun je tijdens de sjoelavond een fles wijn winnen.

Ontdek ook: de lekkere wijnen uit Portugal

Algarve Portugal strand 2

Verlaten stranden in Armaçao de Pêra in de Algarve, Portugal

Verlaten stranden of actief bezig zijn

Ook een aanrader: heerlijk ’s ochtends vroeg slenteren over het (verlaten!) strand. Zelf trok ik m’n hardloopschoenen aan voor een 5 km run. Verder kun je in de omgeving ook kanoën, een yogales volgen op het strand of bijvoorbeeld surfles nemen.

Ontdek: alle activiteiten in Armaçao de Pêra

Armacao de Pera, Algarve Portugal

Low budget naar de Algarve

De Algarve in Portugal is een low budget bestemming. Al voor € 65 vlieg je in 2 uur rechtstreeks met Transavia naar Faro. Zelf sliep ik in Hotel Apartment Algar in Armaçao de Pêra. Het heeft een prachtig dakterras (met zwembad!) en fantastisch uitzicht. Zoals je ziet zonsondergang proof. Verder ligt het direct aan het strand en vlak bij fijne restaurants. Een aanrader!

Ook hier slapen: Hotel Appartement Algar

Appartement Algar, Armacao de Pera, Algarve, Portugal

Vervoer en verblijf Armaçao de Pêra

Verschillende reisorganisaties bieden een pakketreis aan naar Armaçao de Pêra in de Algarve.

Je kunt er ook voor kiezen om een losse vlucht plus verblijf te boeken. Vanaf Amsterdam vlieg je met Transavia rechtstreeks naar de luchthaven van Faro in de Algarve. Om de Algarve te verkennen kun je een auto huren op de luchthaven.

In Armaçao de Pêra vind je prima hotels en appartementen. Deze boek je heel eenvoudig via:

Zelf boekte ik mijn vlucht + Hotel Apartement Algar via TUI. Check wel even of je kamer seaview heeft. Supermarkten vind je overal en boodschappen zijn relatief goedkoop. Koken kun je in je appartement. Maar zoals gezegd: ook uit eten gaan hoeft niet duur te zijn. De meeste restaurants bieden al toeristenmenu’s aan van drie gangen voor € 12.

Armacao de Pera, Algarve, Portugal, vissersboot

Vissersboten op het strand van Armaçao de Pêra in de Algarve, Portugal

Doen in Armaçao de Pêra: excursies en tours

Als je hebt gekozen voor een pakketreis dan kun je via de touroperator vaak excursies en tourtjes boeken. Wil je liever zelf iets regelen? Er is genoeg te doen in Armaçao de Pêra en omgeving! Via GetyourGuide kun je ook eenvoudig een tour of rondleiding boeken.

 

Tips Armaçao de Pêra bewaren

Tips en bezienswaardigheden Armacao de Pera, Algarve Tips en bezienswaardigheden Armaçao de Pêra, Algarve, Portugal Tips en bezienswaardigheden Armaçao de Pêra, Algarve, Portugal

Meer reistips Portugal

Inspiratie voor je vakantie PortugalDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *