Nazomeren in Griekenland

Griekenland

Bar Atrium, Parga, Epirus Griekenland

Nog even nazomeren in Griekenland? Behalve de Griekse eilanden zijn er ook andere toffe Griekse bestemmingen. Zoals de Peloponnesos en het Griekse vasteland bijvoorbeeld. In deze blog: plekken waar je heerlijk kunt nazomeren in Griekenland.

Koroni Peloponnesos Griekenland  Koroni Peloponnesos Griekenland

Schiereiland Peloponnesos

Zoals schiereiland Peloponnesos bijvoorbeeld. Zo zat ik eens samen met de kinderen in vestingstadje Koroni. Wat een fantastisch appartement en wat een ontzettend leuk (en relaxed) plaatsje! Niet alleen in de zomer, maar ook heel fijn in de herfst. Je kunt nog op de Peloponnesos terecht tot begin oktober. De temperaturen tikken eind september nog de 25 tot 30 graden aan. Moet ik nog meer zeggen?
Nog zo’n leuke plek is Stoupa, ook op de Peloponnesos, maar dan aan de andere kant van de baai. Ik stapte hier op de fiets om de berg(en) te bedwingen en we bezochten het ‘Gibraltar van de Peloponnesos’: het middeleeuwse stadje Monemvasia. Andere bezienswaardigheden zijn Olympia, waar het olympisch vuur vandaan komt, en Mistras richting Sparta. Voor beide bestemmingen vlieg je in zo’n 3 uur naar Kalamata (dé plek waar de Kalamata olijven vandaan komen).

Lees ook: alle 12 tips voor je vakantie op de Peloponnesos

Parga, Epirus Griekenland

Epirus en Thessaloniki, het Griekse vasteland

Nog zo’n bijzondere plek is Parga in Epirus op het vasteland van Griekenland. Vorig jaar bezochten we dit kleurrijke plaatsje. In de omgeving waan je je afwisselend in de Oostenrijkse Alpen, in een slaperig Amerikaanse stadje of op de filmset van een western. Parga is zo’n gevarieerde bestemming! Zo kun je in het stadje zelf een olijfoliefabriekje bezoeken of cultuur snuiven en de beroemde Meteora kloosters in de streek Thessaloniki bezoeken. Natuurlijk zijn er ook volop stranden. Genoeg redenen dus om Epirus te bezoeken!
Je vliegt in zo’n 3 uur naar luchthaven Aktion, oftwel Preveza. Dezelfde luchthaven als voor Lefkas trouwens.

Meteora Kloosters, Thessaloniki Griekenland

Snorkelen in Griekenland

O, en áls je naar Griekenland gaat, zorg er dan voor dat je flippers/zwemvliezen of in ieder geval een snorkelset meeneemt. Echt, je krijgt er geen spijt van.

Stoupa Peloponnesos

Pakketreis Griekenland

Diverse reisorganisaties bieden een complete pakketreis aan naar Epirus op het vasteland van Griekenland of naar de Peloponnesos. Kleinschalige accommodaties vind je onder andere bij:

Heb je liever een groot resort, een luxe hotel of zoek je extra faciliteiten voor de kinderen? Bekijk dan ook eens de websites van:

Vliegtickets, autohuur & accommodatie Griekenland

Je kunt er ook voor kiezen om een losse vlucht plus verblijf te boeken. Zo vliegt Transavia vanaf de Nederlandse luchthavens Groningen, Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam naar diverse Griekse bestemmingen. Check ook eens of een andere luchthaven voor jou voordeliger is. Vertrek je bijvoorbeeld vanaf Groningen Eelde Airport dan kun je daar goedkoop je auto parkeren! Om Griekenland op eigen houtje te ontdekken kun je ter plekke een auto huren bij Europcar.

In Griekenland vind je een prima hotels en appartementen. Deze boek je heel eenvoudig via:

Ga je op vakantie en zoek je nog een geschikte trolley voor je handbagage of een handige backpack of koffer? Bij travelbags vind je de juiste tas, koffer of trolley voor jouw reis!

Nazomeren in Griekenland Nazomeren in Griekenland

Meer lezen?

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.
 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *