Nazomeren in Griekenland: hier kun je nog wél heen

Griekenland, Travel

Bar Atrium, Parga, Epirus Griekenland

Op dit moment geldt voor de Griekse eilanden code oranje. Heb jij een tripje geboekt naar een van die bestemmingen en zie je je vakantieplannen in het water vallen? Niet getreurd, er zijn gelukkig nog gave Griekse bestemmingen waar code geel van toepassing is. Zoals de Peloponnesos en het Griekse vasteland bijvoorbeeld. In deze blog: de plekken waar je nog wél kunt nazomeren in Griekenland.

Koroni Peloponnesos Griekenland  Koroni Peloponnesos Griekenland

Schiereiland Peloponnesos

Zoals schiereiland Peloponnesos bijvoorbeeld. Nog maar een paar weken geleden zat ik samen met de kinderen in vestingstadje Koroni. Wat een fantastisch appartement en wat een ontzettend leuk (en relaxed) plaatsje! Niet alleen in de zomer, maar ook heel fijn in de herfst. Je kunt nog op de Peloponnesos terecht tot begin oktober. De temperaturen tikken eind september nog de 25 tot 30 graden aan. Moet ik nog meer zeggen?

Nog zo’n leuk plekje is trouwens Stoupa, ook op de Peloponnesos, maar dan precies aan de andere kant van de baai. Ik stapte hier op de fiets om de berg(en) te bedwingen en we bezochten het ‘Gibraltar van de Peloponnos’: de middeleeuwse stadje Monemvasia. Andere bezienswaardigheden zijn Olympia, waar het olympisch vuur vandaan komt, en Mistras richting Sparta.
Voor beide bestemmingen vlieg je in zo’n 3 uur naar Kalamata (ja, dé plek waar de olijven vandaan komen!).

Parga, Epirus Griekenland

Epirus en Thessaloniki, het Griekse vasteland

Nog zo’n bijzondere plek is Parga in Epirus op het vasteland van Griekenland. Vorig jaar bezochten we dit kleurrijke plaatsje. In de omgeving waan je je afwisselend in de Oostenrijkse Alpen, in een slaperig Amerikaanse stadje of op de filmset van een western. Parga is zo’n gevarieerde bestemming! Zo kun je in het stadje zelf een olijfoliefabriekje bezoeken of cultuur snuiven en de beroemde Meteora kloosters in de streek Thessaloniki bezoeken. Natuurlijk zijn er ook volop stranden. Genoeg redenen dus om Epirus te bezoeken!
Je vliegt in zo’n 3 uur naar luchthaven Aktion, oftwel Preveza. Dezelfde luchthaven als voor Lefkas trouwens.

Meteora Kloosters, Thessaloniki Griekenland

Snorkelen in Griekenland

O, en áls je naar Griekenland gaat, zorg er dan voor dat je flippers/zwemvliezen of in ieder geval een snorkelset meeneemt. Echt, je krijgt er geen spijt van.

Meer lezen?

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.
 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *