Nazomeren in Griekenland

Europa, Griekenland

Nazomeren in Griekenland, Bar Atrium, Parga, Epirus

Nog even nazomeren in Griekenland? Behalve de Griekse eilanden zijn er ook andere toffe Griekse bestemmingen waar je nog vakantie kunt vieren in de nazomer of in de herfst. Zoals op de Peloponnesos en het Griekse vasteland bijvoorbeeld. Dus wil je in september of oktober op vakantie in Griekenland? Ontdek dan mijn tips voor bestemmingen waar je dit najaar heerlijk kunt nazomeren in Griekenland.

Nazomeren in Griekenland, Koroni Peloponnesos

In september of oktober op vakantie in Griekenland?

Er zijn genoeg plekken waar je in september of oktober nog op vakantie kunt in Griekenland. Niet alleen op de mooiste Griekse eilanden, maar ook op schiereiland Peloponnesos en op het Griekse vasteland. Voordeel is dat het in het najaar niet zo heet is als in de zomermaanden, dus ideaal als je cultuur wilt snuiven of actief bezig wilt zijn. Dit zijn mijn favoriete najaarsbestemmingen in Griekenland.

Lees ook: 6 fijne najaarsbestemmingen voor een herfst vakantie

Koroni Peloponnesos Griekenland

Nazomeren op schiereiland Peloponnesos

Zoals het schiereiland Peloponnesos bijvoorbeeld. Zo zat ik eens samen met de kinderen in vestingstadje Koroni. Wat een fantastisch appartement en wat een ontzettend leuk (en relaxed) plaatsje! Niet alleen in de zomer, maar ook heel fijn in het najaar of herfst. Je kunt nog op de Peloponnesos terecht tot begin oktober. De temperaturen tikken eind september nog de 25 tot 30 graden aan. Dus wil je in september of oktober vakantie vieren in Griekenland, dan zit je hier goed.

Lees ook: over Koroni op de Peloponnesos

Nog zo’n leuke nazomer bestemming is Stoupa, ook op de Peloponnesos, maar dan aan de andere kant van de baai. Ik stapte hier op de fiets om de berg(en) te bedwingen en we bezochten het ‘Gibraltar van de Peloponnesos’: het middeleeuwse stadje Monemvasia. Andere bezienswaardigheden zijn Olympia, waar het olympisch vuur vandaan komt, en Mistras richting Sparta. Voor beide bestemmingen vlieg je in zo’n 3 uur met Transavia naar Kalamata, dé plek waar de Kalamata olijven vandaan komen!

Lees ook: alle 12 tips voor je vakantie op de Peloponnesos
En: meer over Stoupa op de Peloponnesos
Plus: de warmste winterzon bestemmingen in Europa
En: andere leuke bestemmingen voor in de herfst

 

Parga, Epirus Griekenland

Of nazomeren op het Griekse vasteland

Ook zo’n bijzondere plek is Parga in Epirus op het vasteland van Griekenland. In de omgeving waan je je afwisselend in de Oostenrijkse Alpen, in een slaperig Amerikaanse stadje of op de filmset van een western. Parga is zo’n gevarieerde bestemming en ideaal voor een vakantie in september of oktober! Zo kun je in het stadje zelf een olijfolie-fabriekje bezoeken of de beroemde Meteora kloosters in de streek Thessaloniki bezoeken. Natuurlijk zijn er ook volop stranden. Genoeg redenen dus om Epirus in de nazomer te bezoeken! Je vliegt in zo’n 3 uur naar luchthaven Aktion, oftewel Preveza. Dit is dezelfde luchthaven als voor het eiland Lefkas trouwens.

Lees ook: wat te doen in pittoresk Parga
En: zo heerlijk is het op het Griekse eiland Lefkas

Meteora Kloosters, Thessaloniki Griekenland

Tip: snorkelen in Griekenland

Als je een vakantie boekt in Griekenland, zorg er dan voor dat je flippers/zwemvliezen of in ieder geval een snorkelset meeneemt. Echt, je krijgt er geen spijt van. Natuurlijk kun je deze ook ter plekke kopen, maar dan is het vaak duurder of het past net niet.

Lees ook: de 10 mooiste Griekse eilanden
En: Griekse eilanden waar je waarschijnlijk nog nooit van hoorde

Stoupa Peloponnesos

Boek een complete pakketreis Griekenland

Diverse reisorganisaties bieden een complete pakketreis aan naar Epirus op het vasteland van Griekenland of naar de Peloponnesos. Kleinschalige accommodaties vind je onder andere bij:

Heb je liever een groot resort, een luxe hotel of zoek je extra faciliteiten voor de kinderen? Bekijk dan ook eens de websites van:

Of regel zelf vliegtickets & accommodatie Griekenland

Je kunt er ook voor kiezen om een losse vlucht plus verblijf te boeken. Zo vliegt Transavia vanaf de Nederlandse luchthavens Groningen, Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam naar diverse Griekse bestemmingen. Check ook eens of een andere luchthaven voor jou voordeliger is. Vertrek je bijvoorbeeld vanaf Groningen Eelde Airport dan kun je daar goedkoop je auto parkeren! Om Griekenland op eigen houtje te ontdekken kun je ter plekke een auto huren bij Europcar.

In Griekenland vind je een prima hotels en appartementen. Deze boek je heel eenvoudig via:

Ga je op vakantie en zoek je nog een geschikte trolley voor je handbagage of een handige backpack of koffer? Bij travelbags vind je de juiste tas, koffer of trolley voor jouw reis!

Tips nazomeren in Griekenland bewaren

Nazomeren in Griekenland, vakantie in het najaar Nazomeren in Griekenland, op vakantie in het najaar

Meer tips nazomeren in Griekenland

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *