Stoupa op de Peloponnesos, Griekenland

Griekenland, Travel

Stoupa Peloponnesos Griekenland
Deze zomer staat (opnieuw) in het teken van Griekenland. Na vorig jaar hebben de kinderen en ik de smaak te pakken. Al was het alleen maar om het eten: de verrukkelijk souvlakia, kleftiko, tzatziki en daarbij een glas lokale Griekse wijn. Dus vertrekken we naar Stoupa op de Peloponnesos in Griekenland. 

We smullen van verrukkelijk eten. Net als we genieten van het enorme zandstrand van Stoupa dat om de hoek van ons kleinschalige appartement Lakonia ligt. Daar waar 2 zonnebedden + parasol nog verhuurd worden voor het onwaarschijnlijke bedrag van 5 euro per dag (!). Probeer dat maar eens in Italië of de Cote d’Azur.

Stoupa Peloponnesos

De ideale lowbudget bestemming

Stoupa op de Peloponnesos heeft alles wat we zoeken: het is kleinschalig, authentiek en er is voldoende te beleven (en te eten). Griekenland is de ideale lowbudget bestemming voor cultuurliefhebbers en voor wie houdt van goed eten. Ook fijn: de Peloponnesos is een bestemming dat nog niet wordt overspoeld door massatoerisme.

Appartement Lakonia, Stoupa, Peloponnesos

Geen haast

Ik heb maar een weekje vakantie, dus we besluiten het vooral langzaam aan te doen tijdens onze vakantie op de Peloponnesos. Met temperaturen die de 40 graden aantikken kun je niet anders dan alles in de laagste versnelling doen. Geen haast dus. Heerlijk!

Monemvassia_Peloponnesos

Middeleeuws Monemvasia

We dobberen in de azuurblauwe zee, we snorkelen en we maken een excursie naar het ‘Gibraltar van de Peloponnesos’: Monemvasia. Hoog op de flanken van een kale rots is dit oude stadje gebouwd. Een oude kerk torent hoog boven het stadje uit… Het is even een klim naar boven, maar het fantastische uitzicht over de stad en de zee is hier magnifiek!

Cycling_Stoupa_Peloponnesos

Fietsen rond Stoupa

Naast die zinderende zon en zee is er ook tijd voor wat actie. Zoonlief is als fervent wielrenner wel te porren voor een fietstochtje en weet dochter en mij ook over te halen. ‘Je moet wel wat conditie hebben’, zo deelt onze hostess ons mee. Wist ik veel dat we ook meteen bergen moesten bedwingen?!
Bij een fietsenzaakje in Stoupa zoeken we matchende fietsen en ‘rijden we even in’ in de straatjes van Stoupa. Al snel verandert het vlakke landschap in kleine hellingen en losse kiezelstenen. Tijdens een enerverende klim bergop (met een stijgingspercentage van gemiddeld 7% en een zoon die dit uiteraard op z’n sloffen doet) bezoeken we een piepklein kerkje dat verscholen ligt tussen de olijfbomen op een verlaten heuvel.

Tip: een deel van het pad dat we gefietst hebben, kun je ook te voet afleggen. Dit 2 kilometer lange wandelpad brengt je vanaf Stoupa langs de kust richting het plaatsje Agios Nikolaos.

Bergop

Als we daar hijgend bijkomen van de klim komt er een kudde schapen met klinkelende belletjes voorbij. Verder fietsen we weer over een ‘of the road’ pad. De weg leidt ons naar een prachtige inham met uitzicht op het helderblauwe water en een grot. Hoewel de temperatuur ook vandaag weer boven de 40 graden komt, hebben we daar weinig last van. Dat komt omdat de weg bergop grotendeels in de schaduw ligt en omdat we heel vroeg in de ochtend vertrekken.

stoupa_peloponnesos

Typisch Griekse lunch

We besluiten onze tocht met een duik in de verfrissende zeewater. Aansluitend genieten we van een typisch Griekse lunch met vis, olijven, tzatziki en geroosterde groenten. Vervolgens rijden we op ons gemak weer terug naar Stoupa. Een heerlijk afsluiting van een fietstochtje waarbij ik het gevoel heb dat ik mezelf heb overtroffen. Jamas!

Ook een aanrader: lunchen in Stoupa terwijl je onder je kleurige visjes voorbij ziet zwemmen in het helderblauwe water. Zie de foto hierboven.

View_Apartment_Lakonia_Stoupa_Peloponnesos

Overnachten in Stoupa: Appartementen Lakonia

We slapen een week lang in Appartement Lakonia in Stoupa op de Peloponnesos. Iedere avond weer genieten we vanaf ons balkon van een spectaculaire zonsondergang. Ik maakte deze reis naar Stoupa op de Peloponnesos samen met m’n kinderen en boekte het bij Sunweb.

Snorkelen in Griekenland

O, en áls je naar Griekenland gaat, dan is het reuze handig om flippers/zwemvliezen of in ieder geval een snorkelset mee te nemen. Echt, je krijgt er geen spijt van.

Tips Stoupa, Peleponnesos, Griekenland

Meer tips voor Griekenland?

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.
BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *