8x wat te doen op Corfu, Griekenland

Griekenland, Travel

8x-wat-te-doen-op-Corfu

Met de prachtige zandstranden, verrukkelijk eten en mooie mensen heeft Griekenland onze harten gestolen. Twee jaar geleden reisde ik voor het eerst alleen met m’n kids naar dit mooie land. Sindsdien is het onze traditie geworden en reizen we met z’n drietjes voor de derde keer naar Griekenland. Na Levkas en de Peloponnesos is nu Dasia op Corfu aan de beurt. In deze blog: 8x wat te doen op Corfu!

Weetjes over Corfu

Allereerst wat weetjes over Corfu op een rijtje. Corfu of Kerkyra is het meest noordelijke eiland aan de westkust van Griekenland en is ongeveer 64 km lang. Het behoort tot de Ionische eilanden, net als Zakynthos, Kefalonia en Levkas.

Achilleion_Corfu

1. Achilleion

Laat ik nu altijd gedacht hebben dat de films over Sissi een gedachtenspinsel waren?! Niets blijkt minder waar. In het plaatsje Gastouri, iets buiten Corfu-stad, zie ik met eigen ogen het prachtige paleis van Kaiserin Sisi. De film ‘Sissi’ (met dubbel S) is op haar levensverhaal gebaseerd. Het maakt indruk: het paleis zelf, de prachtige tuinen met daarin beelden van Achilles, Lord Byron en Shakespeare, het fantastische uitzicht over de zee en Kerkyra, maar bovenal het trieste verhaal van Kaiserin Sisi. Niet voor niets werd ze ‘the sad empress’ genoemd. Meer over het Achilleion lees je hier.

8x_wat_te_doen_op_Corfu_Kerkyra

2. Kerkyra (Corfu-stad)

De fraaie hoofdstad van Corfu gaat door het leven als Corfu-stad of Kerkyra. Zwerf door een wirwar aan steegjes, over gezellige pleintjes met Griekse tavernes en de markten. Blikvangers zijn de twee forten die de stad domineren. In de loop der eeuwen hebben verschillende landen hun sporen hier nagelaten. Zo proef je iets van de Italiaanse sfeer in de smalle straatjes waar het wasgoed hangt te drogen en zie je Franse invloeden als je langs het water over de Liston-boulevard slentert.

8x_wat_te_doen_op_Corfu_Paleokastritsa

3.  Baaien  van Paleokastritsa

Zet je voeten op het zandstrand van een van de baaitjes van Paleokastritsa. Daar waar de zee 50 tinten blauw én groen kleurt. In het hoogseizoen is het hier druk en voelt het hier een tikkeltje claustrofobisch, maar zo de moeite waard! Al was het alleen maar om er een idyllische foto te schieten en om je voeten in het helderblauwe water te zetten.

8x-wat-te-doen-op-Corfu-Bella-Vista

4. Lunchen bij Bella Vista

Hoog boven de baai van Paleokastritsa ligt restaurant Bella Vista. Hoewel het eten er niet noemenswaardig is, is het uitzicht fantastisch! Dit is wat je noemt een lunch met een view. Alsof we op de set van een James Bondfilm zijn beland. Tip: neem voor dit fenomenale uitzicht (foto hierboven) de trap naar de bovenste verdieping!

8x_wat_te_doen_op_Corfu_Manastirea_Sf_Paraskevi

5. Manastirea Sf. Paraskevi

Twee nonnen bewonen dit verder verlaten klooster in de heuvels. Behalve de woningen waarin de nonnen verblijven, staat er een piepklein kerkje met kleurige muur- en plafondschilderingen. Uit respect slaan we doeken om onze schouders en rond de middel om knieën en schouders te bedekken. Er hangt hier een serene rust. Heerlijk om gewoon even te zitten en om je heen te kijken…

8x-wat-te-doen-op-Corfu-Kassiopi

6. Vissersdorpje Kassiopi

Zo druk als Dasia en Ipsos zijn, zo rustiek en fotogeniek is vissersdorpje Kassiopi. Het slaperige plaatsje telt tal van restaurantjes en winkeltjes en een klein haventje. Stap eens binnen bij een van de tavernes langs het water en zie de bootjes af en aan varen.

8x_wat_te_doen_op_Corfu_Kouloura

7. Kouloura

Van bovenaf bekijken we het schattige Kouloura. Het piepkleine badplaatsje is gebouwd rondom een haventje en het enige dat er staat is een taverna, een kerkje en een terras. Hier bevindt zich ook het huis (The White House) waar ooit de beroemde schrijver Lawrence Durrell met zijn broer Gerald Durrell woonde. Deze laatste was natuuronderzoeker, schrijver en tv-presentator. De tv-serie The Durrells is gebaseerd op het leven van de familie en is op Corfu gefilmd.
Tegenwoordig is de villa in handen van de Italiaanse familie Agnelli. De eigenaar van Ferrari, FIAT en voetbalclub Juventus gebruikt het huis als vakantiewoning. The White House is toegankelijk voor publiek. Kouloura ligt op slechts 2 kilometer van Albanië: in de verte zie je de Albanese stad Saranda liggen.

8x-wat-te-doen-op-Corfu-strand-dasia

8. Stranden van Corfu

Aan stranden geen gebrek op Corfu! Corfu-stad telt een aantal stadsstranden zoals Mon Repos, Nautilus en Faliraki. Kalamaki heeft een mooi breed zandstrand. Op zo’n acht kilometer van Corfu-stad ligt Gouvia, de grootste havenstad van het eiland. In de haven liggen zeilboten, terwijl je in het levendige centrum tal van restaurantjes en barretjes vindt. Tip: huur een bootje bij de pier vlakbij de jachthaven Kontokali.
Ook leuk zijn de badplaatsjes Dasia en Ipsos aan de oostkust en het idyllische vissersplaatsje Kassiopi in het noordoosten van Corfu. Aan de westkust vind je het zandstrand van Agios Gordios. Een aanrader is Achavari aan de baai van Roda in het uiterste noorden van Corfu. Omdat het water hier ondiep is, is dit strand heel geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.

Wij boekten een 8-daagse pakketreis inclusief appartement in Panorama Hideaway via Sunweb.

8x-wat-te-doen-op-Corfu-Panorama-Hideaway

Meer lezen over Griekenland?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


5 comments on “8x wat te doen op Corfu, Griekenland

  1. […] tzatziki, souvlaki en kleftiko. Mijn liefde gaat door de maag. Deze zomer was ik op verrassend Corfu, waar ik opnieuw genoot van al het fijne Griekse […]

  2. […] Mijn rugzak sleepte ik de hele wereld over. Maar de laatste trip naar Griekenland werd hem fataal. Tijd voor een nieuwe backpack: de Active Leisure Mountain […]

  3. […] Afgelopen zomer reisde ik met m’n kids naar Corfu in Griekenland…. […]

  4. […] Afgelopen zomer zagen we de zon in de zee zakken op prachtig Corfu […]

  5. […] Of wat denk je van dit kleine paradijsje op Corfu: Panorama Hideaway? […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *