Dagtrips vanuit Parga in Griekenland: 5 tips

Griekenland, Europa, Travel

Meteora kloosters, Griekse vasteland

Parga is niet alleen een fijne bestemming voor een strandvakantie, het is ook de perfecte uitvalsbasis als je het binnenland van Griekenland wilt ontdekken. Vanuit Parga kun je verschillende dagtrips of excursies maken. Zoals een tour naar de eeuwenoude Meteora kloosters of een tocht naar de mythische rivier Acheron (de Styx). Ik geef je 5 tips voor dagtrips die je kunt maken vanuit Parga in Griekenland.

Meteora Kloosters, Griekenland

5 ideeën voor dagtrips vanuit Parga, Griekenland

Parga is zo’n veelzijdige bestemming! Hoewel Parga zelf alleen al een plaatje is en hier genoeg te doen is, loont het ook de moeite om de omgeving te verkennen tijdens een excursie of een tour. Op een half uurtje rijden kom je namelijk al in een heel andere wereld terecht. Hier domineren bergachtige landschappen, kabbelende beken en diepe kloven. Dit zijn mijn 5 tips voor dagtrips vanuit Parga.

Bekijk alle aanbiedingen Parga bij Sunweb >>
Ontdek pakketreizen Parga bij TUI >>

Low budget reizen Parga bij de Vakantiediscounter >>

Meteora Kloosters Griekenland

1. De Meteora Kloosters

Een van de mooiste dagtrips vanuit Parga is een bezoek aan de legendarische Meteora Kloosters. Verscholen in het Griekse binnenland liggen de kloosters als enorme arendsnesten hoog bovenop de rotsen. Oorspronkelijk waren er 24 kloosters, waarvan er nu nog 6 over zijn. Een aantal daarvan kun je bezoeken. Wij bezochten Megalo Meteora: het grootste en oudste klooster waarin je ook een museum vindt. Hier krijg je een kijkje in het leven van de monniken van vroeger tot nu. Kom vooral vroeg in de ochtend om de grootste toeristenstroom te vermijden. En wist je dat de Meteora Kloosters ook als filmlocatie dienden voor de James Bondfilm ‘For your eyes only’ (1981)?

Boek hier: dagtrip naar de Meteora Kloosters vanuit Parga
Dagtocht: Meteora en Kalambaka vanuit Parga bij TUI
Vanuit Kalambaka: tour naar Meteora Kloosters bij zonsondergang

Dagtrips vanuit Parga - Acheron Rivier Griekenland
Dagtrips vanuit Parga - Acheron rivier

2. Acheron rivier of de mythische rivier de Styx

Dwars door natuurgebied Gliki stroomt de rivier de Acheron. Omdat de Acheron deels onder de grond stroomt, staat het volgens de Griekse mythologie in verbinding met de mythische rivier de Styx: de rivier die je oversteekt om in de onderwereld terecht te komen. Om de overtocht naar het hiernamaals te betalen legde je een munt in de mond van de overledene voor de veerman, Charon. Sowieso is de rivier de Acheron en de omgeving prachtig, dus reden genoeg om het tijdens een dagtrip vanuit Parga te bezoeken. Je kunt er raften, paardrijden of wandelen door de rivier. Om er te komen kun je een auto huren, maar vanuit Parga worden ook dagtrips georganiseerd. Neem wel goede waterschoenen mee!

Boek hier: een dagtrip naar de Acheron rivier
Excursie: vanuit Parga naar rivier de Acheron
Dagtocht: rivier de Acheron plus jeeptour

Vikos Gorge Epirus Griekenland

Wandelen door de Vikos kloof

Vikos Gorge Epirus Griekenland wandelroute

3. Vikos kloof & Ioannina

Ontdek het hart van Epirus tijdens deze dagtrip vanuit Parga naar Nationaal Park Zagoria en de Vikos kloof of Vikos Gorge. Nationaal Park Zagoria is totaal anders dan je van Griekenland verwacht. Verscholen in het noordelijke Pindosgebergte vind je groene heuvels, imposante bergtoppen zoals de 2.480 meter hoge Tymfi-berg, beekjes en de ruim 1.600 meter diepe Vikos kloof afgewisseld met rustieke Griekse bergdorpjes. Dit gebied leent zich goed voor hikes, fietstochten en wandelingen, maar ook een bezoek aan de hoofdstad Ioannina is de moeite waard!

Dagtocht:Vikos kloof vanuit Parga vanaf € 55
Tour: Vikos kloof & Ioannina

Antipaxos, Griekenland

Excursies vanuit Parga: varen naar Antipaxos

4. Cruise naar Paxos en Antipaxos

Stap aan boord voor een dagtocht vanuit Parga naar de Griekse eilanden Paxos en Antipaxos. Neem bijvoorbeeld een duik in het kristalheldere water bij Voutoumi Beach op Antipaxos en ontdek de Blauwe Grotten aan de westkant van het eiland Paxos. Tijdens deze tocht breng je ook een bezoek aan Gaios, de hoofdstad van Paxos waar je de tijd hebt om te lunchen of te winkelen. De stops zijn afhankelijk van de dagtrip die je boekt vanuit Parga.

Cruise: vanuit Parga naar Paxos en Antipaxos vanaf € 35
Dagtrip: cruisen naar Paxi-eilanden en Blauwe Grotten
Excursie: Paxos en Antipaxos met Sunweb

Dagtrips vanuit Parga - Nikopolis -odeon

Dagtrip Parga:het Odeon in Nikolaos – Foto Nicopolis of Nikopoli

5. Dagtrip Parga: de omgeving verkennen met een huurauto

Liever zelf de omgeving van Parga verkennen? Bij Sunnycars reserveer je heel makkelijk je huurauto. Bezoek als dagtrip vanuit Parga bijvoorbeeld Nationaal Park Amvrakikos dat op een uur rijden van Parga ligt en combineer dat met een rit naar Nicopolis. Deze stad is vernoemd naar de zeeslag tussen Marcus Antonius en Cleopatra bij Aktio. Je vindt hier de restanten van een aquaduct, een Romeins theater en de stadsmuren.

Boek hier: je huurauto van SunnyCars
Lees ook: tips wat te doen in Parga

Bekijk alle dagtrips en excursies vanuit Parga

Ontdek meer excursies en meerdaagse trips die je vanuit Parga kunt maken.

 

 

Overnachten in Parga

Met mijn kinderen sliep ik in Studio’s Agnanti bovenop een heuvel. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over Parga en de omgeving. Boven bevindt zich ook een bar en een infinity pool. Deze reis maakte ik samen met m’n kinderen en ik boekte onze accommodatie in Parga bij Sunweb.

Ook boeken: Studio’s Agnanti
Bekijk hier: mijn favoriete accommodaties in Parga
Zelf uitzoeken: alle accommodaties in Parga bij Sunweb

Bar Atrium, Parga, Epirus Griekenland

Vakantie Griekenland

Door de jaren heen zijn wij een tikkeltje verslaafd geraakt aan Griekenland. Het liefst zoeken we naar authentieke Griekse bestemmingen die nog niet worden overspoeld door massatoerisme. Samen met mijn kinderen bezocht ik verschillende mooie plekken in Griekenland. Zo bezochten we het eiland Lefkas, hadden we een fantastische vakantie in Stoupa en Koroni op de Peloponnesos en reisden we af naar het relatief onbekende Griekse eiland Karpathos. Al mijn blogs over Griekenland lees je hier.

Ook boeken: kleinschalige accommodaties in Griekenland >>

Parga, Epirus Griekenland

Budget pakketreizen Parga

Verschillende reisorganisaties bieden pakketreizen aan naar Parga in Griekenland, zoals:

Dagtrips vanuit Parga bewaren

Dagtrips Parga Griekenland Dagtrips Parga Griekenland Dagtrips Parga Griekenland

Meer inspiratie voor je vakantie in Griekenland

Handig voor je vakantie Griekenland







Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *