Lefkas bezienswaardigheden en tips: 7x wat te doen op het Griekse eiland

Griekenland, Europa, Travel

Lefkas bezienswaardigheden en tips - Porto Katsiki Lefkas Griekenland

Lefkas of Lefkada is een heerlijk relaxed Grieks eiland. Het behoort tot de Ionische eilanden en is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Je vindt er fijne stranden, kleine baaien en pittoreske dorpjes. Graag deel ik 7 tips en bezienswaardigheden voor je vakantie op het prachtige Griekse eiland Lefkas.

Lefkas bezienswaardigheden en tips

Lefkas is een van de Ionische eilanden en ligt vlak bij Corfu en Kefalonia. Het eiland is door middel van een drijvende brug verbonden met het vasteland van Griekenland. Lefkas heeft dan ook dezelfde aanvlieghaven, Preveza, als Parga op het Griekse vasteland. Het eiland is relatief groen en je vindt overal kleine baaien met een azuurblauwe zee. Lefkas is dan ook een perfect eiland om te snorkelen. Al is de oost- en zuidkant van het eiland wel wat toeristischer, massa’s toeristen zul je op Lefkas niet tegenkomen. Ga je voor rust? Dan is Agios Nikitas aan de westkust van Lefkas een aanrader. Ik deel graag mijn 7 tips en bezienswaardigheden voor je bezoek aan Lefkas.

Lees ook: wat te doen in Agios Nikitas op Lefkas
En: wat te doen in Parga op het Griekse vasteland
Ontdek: de 10 mooiste Griekse eilanden

Milos Beach, Agios Nikitas, Lefkas bezienswaardigheden en tips

Lefkas bezienswaardigheden en tips: Mylos Beach bij Agios Nikitas

Milos Beach, Agios Nikitas, Lefkas bezienswaardigheden en tips

1. Mylos Beach bij Agios Nikitas

Een van de beste tips voor je vakantie op Lefkas is Mylos Beach bij Agios Nikitas. Vanuit Agios Nikitas wandel je in zo’n 15 minuten naar een van de mooiste stranden van Lefkas: Mylos Beach of Milos Beach. Daarvoor moet je wel een steil bergpad bedwingen, wat vooral in de warme zomermaanden een uitdaging kan zijn. Onderweg word je getrakteerd op een prachtige uitzichten over het strand en de omgeving. Heb je geen zin om te klauteren? In de zomermaanden varen er taxiboten vanaf het strand bij Agios Nikitas naar Mylos Beach en naar Kathisma Beach iets verderop.

Boek een kleinschalige accommodatie in Agios Nikitas bij Sunweb
Of een villa in Agios Nikitas via Eliza was Here

Kathisma Beach Lefkada

Lefkas bezienswaardigheden en tips: Kathisma Beach

2. Kathisma Beach

Omdat het uitgestrekte zandstrand van Kathisma Beach ook populair is bij de lokale Griekse bevolking, is dit het drukste strand van Lefkas. Maar wat een heerlijk plekje! Kathisma Beach ligt op slechts 3,5 kilometer van Agios Nikitas. Langs de weg vind je een paar restaurants en cafés waar je kunt genieten van een typisch Griekse maaltijd. In het hoogseizoen kan het bij Kathisma Beach en de parkeerplaats druk zijn. Als alternatief kun je meestal in de zomermaanden vanuit Agios Nikitas ook een taxiboot nemen naar Kathisma Beach.

Porto Katsiki Lefkas Griekenland

Lefkas bezienswaardigheden en tips: Porto Katsiki

3. Porto Katsiki

Dit fotogenieke plaatje van Porto Katsiki zie je bijna in elke blog of reisgids van Lefkas en het is dan ook een van de bezienswaardigheden van Lefkas. Het is dan ook het bekendste strand van het eiland. Je kunt het alleen bereiken met een boot of via een steile trap. Het contrast van de steile, witte rotswanden en een intens blauwe zee maken een bezoek aan Porto Katsiki echt de moeite waard!

Op het strand kun je parasols en ligbedden huren, maar het is goedkoper en slim om zelf ook een parasol mee te nemen. Omdat het strand zo populair is, zijn parkeerplekken en de ligbedden namelijk schaars. Wil je een plekje bemachtigen, dan moet je er dus vroeg bij zijn! Voor een waanzinnig uitzicht moet je even boven blijven staan. Bovenaan de trap vind je ook een tentje waar je wat te drinken kunt halen. Niet goedkoop trouwens, dus misschien moet je naast je parasol ook je eigen hapjes en drankjes meenemen.

Nidri Lefkas Griekenland

Lefkas bezienswaardigheden en tips: badplaats Nidri

4. Nidri

Nidri is de meest toeristische badplaats op Lefkas. Het langgerekte vissersdorpje ligt in het noordoosten van het eiland en het heeft een boulevard waar het ‘s avonds gezellig druk is. Uiteraard vind je hier ook volop goede tavernes waar je kunt genieten van een Griekse maaltijd. In de haven van Nidri kun je een boot huren om de omringende eilanden te verkennen.

Recht tegenover Nidri ligt privé eiland Skorpois dat in handen is van de kleindochter van Jacky Onassis. Al is ze er zelf eigenlijk nooit en wilde Bill Gates het ooit kopen. Nu is het voor lange tijd verhuurd aan Jekaterina Rybolovleva, dochter van een rijke Russische oliecharg. Vanuit Nidri vertrok ook onze boot voor een onvergetelijke Griekse avond op het verderop gelegen eiland Meganisi.

Low budget vakanties Nidri bij Vakantiediscounter
Pakketreizen Nidri bij Sunweb

Dimosari watervallen Nidri Lefkas

Lefkas bezienswaardigheden en tips: Dimosari waterval bij Nidri

5. Dimosari waterval bij Nidri

Ontdek een van de bekendste bezienswaardigheden op Lefkas: de prachtige watervallen in de kloof van Dimosaris vlakbij Rachi. Vanuit Nidri kun je een 2 kilometer lang wandelpad volgen richting de watervallen. Je wandelt door groene bossen, langs rotsen en een riviertje totdat na ongeveer 15 minuten de watervallen voor je opdoemen.

De watervallen zijn ook bereikbaar met de auto. Vanaf de parkeerplaats is het nog zo’n 30 minuten wandelen in totaal. Houd er rekening mee dat als er weinig regen is gevallen, de watervallen er minder spectaculair uitzien. En omgekeerd: als het veel geregend heeft, moet je soms door het water waden. Check dus vooraf de weersomstandigheden en toegankelijkheid van de wandelroute.

6. Vasiliki

Aan een kleine baai in het zuiden van Lefkas ligt de badplaats Vasiliki. In het plaatsje vind je zowel een grote haven waar veerboten aanmeren die je naar Kefalonia of Ithaki brengen als een kleine vissershaven. Omdat er vaak een harde wind in de baai staat, is Ponti Beach in Vasiliki geliefd bij windsurfers en andere watersporters. Natuurlijk vind je ook in Vasiliki volop gezellige restaurants en cafés.

Boek villa met zwembad in Vassiliki via Eliza was Here
Low budget pakketreizen Vassiliki bij Vakantiediscounter

Agios Nikitas Beach, Lefkas

Lefkas bezienswaardigheden en tips: Agios Nikitas 
Captains Corner, Agios Nikitas Lefkas

7. Agios Nikitas

Onze eerste reis naar Griekenland met ons drietjes ging naar Agios Nikitas op Lefkas. Toen wisten we nog niet dat onze vakantie naar Griekenland uit zou groeien tot een jaarlijkse traditie. Wij sliepen in de knusse Studio’s Milos in Agios Nikitas. Agios Nikitas ligt aan een kleine, beschutte baai aan de westkust van het eiland. Het heeft twee stranden: vlakbij ligt een klein kiezelstrand dat perfect is om te snorkelen en verderop ligt het schilderachtige Mylos Beach. In de geplaveide straten van Agios Nikitas vind je typisch Griekse tavernas waar je voor weinig kunt eten.

Boek low budget appartement Wild Sea in Agios Nikitas bij Sunweb
Of een nature villa in Agios Nikitas via Eliza was Here

Milos studios, Agios Nikitas

Lefkas bezienswaardigheden en tips: overnachten in Milos Studio’s

Accommodatie Lefkas

We sliepen in Agios Nikitas in Studio’s Milos met een blauw balkon en blauwe luikjes. Een plaatje om te zien, heerlijk om te verblijven. Dit is een goede tip als je een low budget accommodatie zoekt op Lefkas. Deze eenvoudige studio in een kleinschalig appartementencomplex boekte ik via Sunweb. Vanaf hier loop je zo naar het kiezelstrand van Agios Nikitas en de eettentjes. ‘s Avonds geniet je van een koel briesje op de door bomen omzoomde patio of van een wijntje op je blauwgeverfde balkon. Een ideaal plekje voor mezelf en mijn twee kinderen. Aparthotel Odyssey is ook een aanrader (ook als je in je eentje reist), net als appartementen Wild Sea (tot 5 personen).

Omdat wij houden van kleinschalige accommodaties, boeken we vaak bij Sunweb, waar je kunt filteren op ‘kleinschalig’. Zo hebben we al heel wat mooie overnachtingsplekken gevonden. Andere aanraders voor pakketreizen Lefkas zijn Eliza was Here en Ross Holidays, een expert in Griekenland vakanties.

Bekijk  pakketreizen Lefkas bij Sunweb

Boek een vakantie Lefkas bij Ross Holidays

Meer inspiratie voor je vakantie Griekenland

Lefkas bezienswaardigheden en tips bewaren

Lefkas bezienswaardigheden en tips  Lefkas bezienswaardigheden tips

Handig voor je vakantie Griekenland





Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *