Praktische informatie Egypte

Egypte, Afrika, Praktische info

Praktische informatie Egypte, Dal der Koningen
Moet ik een visum regelen, gelden er kledingvoorschriften, heb ik een wereldstekker of vaccinaties nodig voor Egypte? Goede reisvoorbereiding is het halve werk. Dus ga je op vakantie naar Egypte, maar heb je geen idee wat je daarvoor moet regelen? Check dan deze tips en praktische informatie voor je rondreis Egypte.

Praktische informatie Egypte: reistijd

Afhankelijk van je bestemming vlieg je in zo’n 5 tot 6 uur naar Egypte (rechtstreekse vlucht). Wij vlogen met Austrian Airways heen via Wenen, terug met Lufthansa via München. De totale reistijd neemt in dat geval zo’n 8 uur in beslag. Bekijk ook alle vluchten naar Caïro met KLM.

Praktische informatie Egypte, Egyptische Ponden

Praktische informatie Egypte: valuta

Valuta

Egyptische Pond. Overal in Egypte kun je pinnen. Let op: bij thuiskomst kun je Egyptische ponden niet inwisselen bij het GWK. Dat betekent dat je de laatste dagen in Egypte niet teveel cash meer moet pinnen of alles op moet maken.

Tijdsverschil

In de zomer is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Egypte, in de winter is het een uur later in Egypte.

Hoofdstad

Caïro

Buurlanden

Egypte grenst in het noorden aan de Middellandse Zee, in het oosten aan de Gazastrook, Israël en de Rode Zee. In het zuiden ligt Soedan en in het westen grenst Egypte aan Libië. Ten oosten van de Rode Zee kun je Saoedie Arabië zien liggen.

Aantal inwoners

97 miljoen

Praktische informatie Egypte: Visum & Paspoort

Voor een bezoek aan Egypte heb je als Nederlander een paspoort en een visum nodig. Een zogenaamd e-visum moet je minimaal 7 dagen voor vertrek aanvragen via www.visa2egypt.gov.eg. Dit single entry visum kost USD 25 en is 3 maanden geldig. Op dit visum mag je maximaal 30 dagen in Egypte verblijven. Je kunt je visum ook laten regelen door een Nederlands bureau zoals E-visums.nl. De kosten voor een visum bedragen hier € 34,95 (single entry). Ze zorgen voor een handmatige check en zijn 7 dagen per week telefonisch bereikbaar.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen een visum bij aankomst op de luchthaven te kopen. Dit visa on arrival kost ongeveer € 27,50 (USD 25). Je kunt in euro’s of in dollars afrekenen. Ook dit visum is dertig dagen geldig.

Voor kinderen geldt dat ze een eigen paspoort en een eigen visum nodig hebben. Ook als je langer dan dertig dagen naar Egypte wilt reizen moet je vooraf online een e-visum aanvragen. Een zogenaamd multiple entries visa kost je USD 60. Let op: vanaf het moment van aankomst in Egypte moet je paspoort nog zes maanden geldig zijn.

Kledingvoorschriften

Er gelden geen specifieke kledingvoorschriften in Egypte. In de toeristengebieden langs de Middellandse Zee en Luxor kun je gewoon je zomerse outfit aantrekken zoals een korte broek of jurkje. In andere delen van het land vond ik het zelf prettiger om een lange, katoenen broek of lange rok te dragen. Het is ook waar je je zelf het fijnst in voelt. Houdt altijd rekening met de gebruiken ter plekke en pas je kledingstijl daarop aan.

Praktische informatie Egypte, Rondreis Neneh's Choice

Praktische informatie Egypte: over kledingvoorschriften en vaccinaties

Vaccinaties Egypte

Aanbevolen vaccinaties voor Egypte zijn DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitus A. Daarnaast kan een inenting voor gele koorts noodzakelijk zijn. Wij maakten een online afspraak voor onze vaccinaties Egypte bij Vaccinaties op Reis en haalden meteen een combi-vaccinatie tegen Hepatitus A en B die nog jarenlang geldig is. Handig als je vaker reist!

Elektriciteit

In Egypte is de netspanning vrijwel overal 220 volt, maar op sommige plaatsen nog 110 volt. Verder vind je er 2-polige en 3-polige contactdozen. Het is dus slim om een wereldstekker mee te nemen!

Praktische informatie Egypte: entreegelden

In Egypte betaal je flink wat entreegeld. Voor het Egyptisch Museum in Cairo is dat logisch. Maar als je daarnaast ook toegang wilt hebben tot de speciale mummie-kamers in het Egytisch Museum moet je daarvoor aparte tickets kopen. Hetzelfde geldt voor het Dal der Koningen. Met een standaard entreekaartje heb je toegang alle tombes behalve, je raadt het al, voor die van Toetanchamon.

Voor kinderen t/m 15 jaar geldt doorgaans het kindertarief. Mijn kids werden echter meerdere malen meewarig aangekeken, omdat ze nogal lang zijn (krijg je met een vader van twee meter). Of, als je pech hebt, hebben ze de leeftijdsgrens plots verlaagd naar t/m 12 jaar zoals bij ons het geval was in Het Dal der Koningen. Omdat onze gids niet op de hoogte was van die wijziging en de verkeerde tickets had gekocht, moesten ze terug om alsnog tickets voor volwassenen te halen. Tip: check dus bij het kopen van je kaartjes goed welke leeftijdsgrens ze aanhouden voor kinderen-, studenten- en senioren-tickets.

Tut-ankh-amon-cairo Egypte

https://referral.corendon.nl/c?c=38108&m=12&a=331868&r=reisgidsegypte&u=%2Fegypte

Studentenpas mét foto

Wees je er van bewust dat als je ergens een studententicket hebt gekocht, ze bij de ingang soms ook nog vragen om bewijs in de vorm van een studentenpas. In Egypte bedoelen ze daarmee een studentenpas mét pasfoto. Laat zo’n foto op een studentenpas in Nederland nu verboden zijn. Daarmee wordt je Nederlandse studentenpas dus zo goed als onbruikbaar, tenzij je een ander pasje hebt dat als ‘studentenpas’ door kan gaan met daarop je geboortedatum en een pasfoto, bijvoorbeeld je OV chipkaart.

Hoe dan ook: check altijd goed de prijzen en de leeftijdsgrenzen. De besnorde controlerende Egyptenaren mogen dan vriendelijk lachen, als het op geld aankomt zijn ze heel streng. Soms werkt het nog wel eens als je ze wat geld toestopt, zoals wij deden in het Egyptisch Museum zodat we tóch nog de foto van het masker van Tut-anch-Amon konden maken.

Rondreis Egypte met kinderen

Praktische informatie Egypte: vervoer en verblijf

Praktische informatie Egypte: vervoer en verblijf

Verschillende reisorganisaties bieden een rondreis aan naar Egypte, zoals

Budget pakketreizen

Daarnaast kun je een budget pakketreis naar Hurghada, Luxor, El Gouna of Marsa Alam boeken via:

Vliegtickets Egypte

Je kunt er ook voor kiezen om een losse vlucht plus verblijf te boeken in Egypte. Afhankelijk van je bestemming vlieg je in zo’n 5 tot 6 uur naar Egypte (rechtstreekse vlucht). Vanaf Amsterdam vlieg je met KLM naar de luchthaven van Caïro. Vanaf Caïro vliegt Egyptair naar Luxor. TUI biedt vluchten aan naar Hurghada. Of stel je vluchten samen via skyscanner. Wij vlogen met Austrian Airways heen via Wenen, terug met Lufthansa via München. De totale reistijd neemt in dat geval zo’n 8 uur in beslag.

Hotel en appartementen in Egypte

In Caïro, Luxor en Hurghada vind je een aantal prima hotels en appartementen. Deze boek je heel eenvoudig via:

Wij overnachtten in:

Praktische informatie Egypte: excursies en tours

Als je hebt gekozen voor een pakketreis dan kun je via de touroperator vaak excursies en tourtjes boeken. Wil je liever zelf iets regelen? Via GetyourGuide kun je ook eenvoudig een tour of rondleiding boeken.

Praktische informatie Egypte bewaren

Praktische informatie Egypte

Meer tips reizen met kinderen

Reisgidsen vol praktische informatie Egypte?c=720&m=1074274&a=331868&r=Djoser&t=html

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Pexels.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *