5x favoriete kerstfilms voor kids

Film, Lifestyle

Favoriete kerstfilms voor kids

De afgelopen jaren heb ik samen met de kinderen nieuwe tradities opgebouwd. Zo móeten we rond kerst een aantal series en films kijken. Ieder jaar weer kruipen we voor deze films op de bank. En dat we voor sommige films en series al veel te oud zijn, dat boeit ons niet. Dit zijn onze favoriete kerstfilms voor kids!

Favoriete kerstfilms-Kerst met linus

1. Kerst met Linus

Onze all time favorite in ons lijstje kerstfilms voor kids is de serie Kerst met Linus. De 8-jarige Linus woont met z’n vrienden in het gezellige, winterse dorpje Svingen in Noorwegen. De serie volgt de vrienden in de aanloop naar kerst. Stiekem zit de serie boordevol educatieve elementen, maar wij genieten ieder jaar vooral weer van de knusse Scandinavische sfeer en de humor. Linus in de zomer is ook een topper, maar wat ons betreft staat Kerst met Linus op nummer 1!

2. Jezus en Josefine

Nog een favoriete kerstserie uit Scandinavië is Jezus en Josefine. De 12-jarige Josefine is ‘het meisje uit het noorden’ die via tijdreizen (door middel van een kribbe die ze vindt in een antiekzaakje) de jonge Jezus in Nazareth ontmoet. Het begint vrij onschuldig, maar gaandeweg wordt de serie een tikkeltje spannender. Al snel blijkt namelijk dat je het verleden niet zonder gevolgen voor de toekomst kunt veranderen. Een serie over vriendschap en kerst, met grote en kleine knipogen richting de bijbel.

Lees ook: Jezus en Josefine werd opgenomen in dit Filmmuseum in Ouarzazate

3. Neverending Story

Tijdreizen en fantasy films, daar worden we blij van. In The NeverEnding Story wordt de grens tussen werkelijkheid en fantasie steeds dunner als Bastian het boek ‘The Neverending Story’ leest. Hoe verder hij wordt meegezogen in het verhaal, hoe duidelijker wordt dat hij de enige is die het koninkrijk Fantasia van de ondergang kan redden. Hoe? Door mensen weer te laten geloven in magie en fantasie. Tip: check of je het originele boek van Michael Ende kunt vinden in de bibliotheek! Het liefst die met de slangen in reliëf (Auryn) op de voorkant.

4. The Chronicles of Narnia

Het betoverende Narnia blijft trekken en wij vinden het toch wel een ultieme kerstfilm! Vier kinderen belanden via een magische kledingkast in de wereld van Narnia. Hier lopen ze allerlei figuren tegen het lijf als pratende dieren, centaurs en fauns. Met hulp van de leeuwenkoning Aslan moeten vier mensenkinderen Narnia redden van de White Witch die het land in haar ijzige greep houdt. The Chronicles of Narnia: the Lion, the Witch and the Wardrobe is de eerste uit een reeks van drie (en wat ons betreft ook meteen de beste) en is gebaseerd op de boeiende gelijknamige kinderboeken van C.S. Lewis.

5. Vrolijke kerst

Met stip binnengekomen op onze lijst met kerstfilms: Vrolijke kerst. Een Nederlandse serie die draait om de 10-jarige Lucas en de familie Vrolijk die op sinterklaasavond ontdekken dat ze in plaats van steenrijk, plotseling straatarm zijn. Als het hele gezin uit huis wordt gezet, zit er maar één ding op: een nieuw onderkomen zoeken. En dus gaan ze anti-kraak wonen. Hoewel iedereen z’n luxe leventje, eten en spullen mist en moet wennen aan de nieuwe situatie, maken ze er het beste van. Het besef dat geld niet per se gelukkig maakt, levert misschien wel de vrolijkste kerst sinds jaren op. Een absolute filmtip voor de Kerstdagen!

leukste kerstfilms voor kinderen

Meer filmtips

Kerstfilms voor kids bewaren

Kerstfilms voor kinderen De leukste kerstfilms voor kinderen
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Pixabay.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *