Favoriete kerstfilms voor kids

Film

Favoriete kerstfilms voor kids

De afgelopen jaren heb ik samen met de kinderen nieuwe tradities opgebouwd. Zo móeten we rond kerst een aantal series en films kijken. Ieder jaar kruipen we voor deze films weer op de bank met warme chocolademelk (dat werd later cola) en pepernoten (dat werden later toastjes). En dat we voor sommige films en series al veel te oud zijn, dat boeit ons niet. Dit zijn onze favoriete kerstfilms voor kids!

Favoriete kerstfilms-Kerst met linus

Kerst met Linus

Onze all time favorite in ons lijstje kerstfilms voor kids is de serie Kerst met Linus. De 8-jarige Linus woont met z’n vrienden in het gezellige, winterse dorpje Svingen in Noorwegen. De serie volgt de vrienden in de aanloop naar kerst. Stiekem zit de serie boordevol educatieve elementen, maar wij genieten ieder jaar vooral weer van de knusse Scandinavische sfeer en de humor. Linus in de zomer is ook een topper, maar wat ons betreft staat Kerst met Linus op nummer 1!

Jezus en Josefine

Nog een favoriete kerstserie uit Scandinavië is Jezus en Josefine. De 12-jarige Josefine is ‘het meisje uit het noorden’ die via tijdreizen (door middel van een kribbe die ze vindt in een antiekzaakje) de jonge Jezus in Nazareth ontmoet. Het begint vrij onschuldig, maar gaandeweg wordt de serie een tikkeltje spannender. Al snel blijkt namelijk dat je het verleden niet zonder gevolgen voor de toekomst kunt veranderen. Een serie over vriendschap en kerst, met grote en kleine knipogen richting de bijbel.

Neverending Story

Tijdreizen en fantasy films, daar worden we blij van. In The NeverEnding Story wordt de grens tussen werkelijkheid en fantasie steeds dunner als Bastian het boek ‘The Neverending Story’ leest. Hoe verder hij wordt meegezogen in het verhaal, hoe duidelijker wordt dat hij de enige is die het koninkrijk Fantasia van de ondergang kan redden. Hoe? Door mensen weer te laten geloven in magie en fantasie. Tip: check of je het originele boek van Michael Ende kunt vinden in de bibliotheek! Het liefst die met de slangen in reliëf (Auryn) op de voorkant.

Vrolijke kerst

Met stip vorig jaar binnengekomen op onze lijst met kerstfilms: Vrolijke kerst. Een Nederlandse serie die draait om de 10-jarige Lucas en de familie Vrolijk die op sinterklaasavond ontdekken dat ze in plaats van steenrijk, plotseling straatarm zijn. Als het hele gezin uit huis wordt gezet, zit er maar één ding op: een nieuw onderkomen zoeken. En dus gaan ze anti-kraak wonen. Hoewel iedereen z’n luxe leventje, eten en spullen mist en moet wennen aan de nieuwe situatie, maken ze er het beste van. Het besef dat geld niet per se gelukkig maakt, levert misschien wel de vrolijkste kerst sinds jaren op.

Meer filmtips?

Favoriete kerstfilms voor kids

Films en seriesFilms en series


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *