Dit zijn de mooiste kerstmarkten in Europa in 2025

Europa, Duitsland, Engeland, Hongarije, Letland, Oostenrijk, Travel, Tsjechië

Kerstmarkt Riga Letland
Knusse kraampjes, duizenden lichtjes en glühwein: vanaf november tot eind december kun je je in veel Europese steden onderdompelen in de kerstsfeer. Dan veranderen pleinen en binnensteden in knusse kerstmarkten. Van de kerstmarkt in Kopenhagen tot de kerstmarkt in Boedapest en Praag. Dit zijn de mooiste kerstmarkten in Europa in 2025!

Kerstmarkten Europa Wiener Christkindlmarkt Wenen Oostenrijk

Een van de mooiste kerstmarkten in Europa: Wiener Christkindlmarkt

1. Wiener Christkindlmarkt in Wenen, Oostenrijk

Wenen is het hele jaar door al een sprookjesachtige stad. Tel daarbij op de lampjes, kerstkraampjes en muzikale optredens en je hebt alle ingrediënten voor een van de mooiste kerstmarkten in Europa. De Wiener Christkindlmarkt bestaat al eeuwenlang. En sinds zo’n 50 jaar wordt ieder jaar het Rathausplatz omgetoverd tot kerstmarkt. Compleet met een grote verlichte kerstboom, een ijsbaan en een nostalgische draaimolen voor kinderen. Wenen is makkelijk bereikbaar per trein. En als je er toch bent, kun je ook meteen de Before Sunrise wandelroute volgen door Wenen.

Stedentrip Wenen boeken >>
Budget hotels in Wenen >>
Treintickets Wenen >>

Kerstmarkt Boedapest Hongarije

Mooiste kerstmarkten in Europa: Boedapest in Hongarije

2. Kerstmarkt Boedapest, Hongarije

Ieder jaar verandert de binnenstad van Boedapest is een winters sprookje met flonkerende lichtjes, gezellige kerstmarkten en met wat geluk een laagje poedersneeuw. Er zijn meerdere kerstmarkten in Boedapest, maar de allermooiste is toch wel die op het Vörösmarty Tér (Vörösmarty plein) in Pest. Het behoort tot een van de mooiste kerstmarkten ter wereld en je vindt er kraampjes met typisch Hongaars houtsnijwerk, aardewerk en kerstcadeaus. Onder het genot van het traditionele gebakje ‘begli’ en een glaasje glühwein kun je op de kerstmarkt bovendien genieten van gratis concerten. Egészségére (proost)! Meer over de kerstmarkten in Boedapest lees je hier.

Low budget stedentrips Boedapest >>
Goedkope overnachtingen Boedapest >>

3. Kerstmarkt in Kopenhagen, Denemarken

Een van de meest sprookjesachtige en mooiste kerstmarkten in Europa is ongetwijfeld de kerstmarkt in Kopenhagen in Denemarken. Om precies te zijn de kerstmarkt in Tivoli Gardens. In een van de oudste attractieparken ter wereld kun je je onderdompelen in het nostalgische kerstgevoel. Vanaf half november kun je hier slenteren tussen de kerstbomen en langs gezellige kraampjes vol Deense producten. Wat de kerstmarkt in Kopenhagen pas écht magisch maakt, is de aanwezigheid van Elven en de Kerstman in het gezelschap van echte rendieren die je mag aaien! Meer informatie over de kerstmarkt in Kopenhagen.

Stedentrip Kopenhagen boeken >>
Bekijk hotels in Kopenhagen >>

Christmas London street Engeland

De mooiste kerstmarkten in Europa vind je in Londen

Christmas London Engeland

4. Winterse kerstmarkt in Londen, Engeland

Nu is een stedentrip Londen het hele jaar mogelijk, maar in de wintermaanden is de Engelse hoofdstad extra knus en vind je hier de mooiste kerstmarkten in Europa. Dan zijn de straten en winkels prachtig versierd en kun je kiezen uit diverse kerstmarkten met elk hun eigen charme. Zoals Winter Wonderland in Hyde Park, Leicester Square Christmas Market of de kerstmarkt op South Bank Riverside bijvoorbeeld. Londen is wel een prijzige bestemming rond de kerstdagen, dus lees hier vooral mijn low budget tips Londen. Meer over de kerstmarkten in Londen lees je hier.

Low budget stedentrip Londen >>
Accommodaties in Londen >>

5. Kerst vieren in Praag, Tsjechië

In welke tijd van het jaar je hier ook bent, Praag blijft een geweldige stad. En dat geldt zeker in de wintermaanden. Dan vind je in Praag de mooiste kerstmarkten van Europa. De populairste en grootste kerstmarkt vind je op het plein in de Oude Stad. Natuurlijk wordt het plein gedomineerd door een enorme kerstboom en kraampjes vol met typisch Tsjechische producten en hapjes zoals geroosterde nootjes en lekkere worsten. Bovendien kun je er allerlei ambachten bewonderen, zoals zwaardsmeden en genieten van live optredens.

Andere kerstmarkten in Praag vind je op het Wenceslasplein bij het Nationaal Museum, op het Karelsplein (Karlovo naměsti), op het Plein van de Republiek (Námestí Republiky), op het Vredesplein (náměstí Míru) in Vinohrady en bij de Praagse Burcht.

Stedentrips Praag >>
Overnachtingsplekken in Praag >>
Treintickets Praag >>

Kerstmarkt Riga Letland

Mooiste kerstmarkten in Europa: Riga in Letland

6. Kerstmarkt in Riga, Letland

Het kan er koud zijn, in winters Riga, maar kerst in Riga is de moeite waard! In totaal telt Riga drie kerstmarkten, waarvan twee in de oude stad en nog een kerstmarkt in het Esplanadepark. Op het Doma Laukums vind je een traditionele kerstmarkt. Compleet met houten kraampjes en kerstboom. Natuurlijk kun je hier genieten van lekkernijen en warme drankjes.

Vanaf het Doma Laukums wandel je ook zo naar Livi Laukums, een kleinere, maar veel modernere kerstmarkt. De derde kerstmarkt in Riga vind je in het Esplanadepark. Ook hier kun je kerstdecoraties en lekkers kopen bij de kerstkraampjes én er is een reuzenrad! Wat mij betreft een van de mooiste kerstmarkten in Europa.

Trips naar Riga >>
Hotels in Riga >>

Kerstmarkt Berlijn Duitsland reuzenrad

Een van de mooiste kerstmarkten in Europa vind je in Berlijn

Meer kerstmarkten in Europa in 2025

Er zijn uiteraard veel meer prachtige kerstmarkten in Europa. Zoals de kerstmarkten in Dresden, Berlijn, Keulen en Münster in Duitsland, de ondergrondse kerstmarkt in Valkenburg in Nederland of het Dickensfestijn in Deventer.

Boek een vakantiehuisje tijdens de kerstvakantie

Chalets in Oostenrijk bij Sunweb

Kerstdagen vieren bij Landal in Duitsland

Wintersport in de kerstvakantie met Sunweb

 

Mooiste kerstmarkten in Europa in 2025 bewaren

Dit zijn de mooiste kerstmarkten in Europa Mooiste kerstmarkten in Europa

Inspiratie voor een vakantie in de winter

Reisgidsen winter in Europa

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik rechtenvrije afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *