Londen on a budget: 9 tips voor een goedkope stedentrip

Engeland, Europa, Groot-Brittannië, Travel

Low budget tips voor een stedentrip: Londen on a budget, Tower Bridge

Londen on a budget. Voor iedereen die graag naar Londen wil, maar er liever niet teveel voor betaalt. Hoewel Londen niet bepaald een low budget bestemming is, hoeft een stedentrip niet duur te zijn. Dit zijn mijn 9 tips voor een goedkope citytrip: Londen on a budget.

Low budget tips voor je stedentrip: Londen on a budget Embankment

Londen on a budget: goedkoop eten scoren

Low budget tips voor Londen

Londen is geen goedkope bestemming. Een groot deel van je budget ben je kwijt aan je vliegticket en je hotel. Toch kun je een stedentrip Londen zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Door je kosten ter plekke zo laag mogelijk te houden bijvoorbeeld. Londen on a budget dus.

Lees ook: tips en bezienswaardigheden voor je stedentrip Londen
En: New York on a budget
Plus: minder bekende en goedkope Europese steden

KLM ipb ticket

Londen on a budget: goedkope vliegtickets

1. Goedkope vliegtickets Londen

Vlieg je naar Londen dan heb je de keuze uit maar liefst 6(!) vliegvelden. Maar het voordeligste ticket betekent niet automatisch dat je goedkoper uit bent. Voor ver afgelegen luchthavens betaal je weliswaar minder voor je vliegticket, de reis naar het centrum van Londen kost je én meer tijd én meer geld.

Wil je makkelijk én goedkoop vliegen naar Londen? Dan zou ik kiezen voor een vliegticket naar London Heathrow of London City. Intercontinentale vluchten vliegen op London Heathrow (zelf vloog ik met KLM). Voor £6,30 brengt de metro je in ongeveer drie kwartier naar het centrum met een Oyster Card. Het dichtsbijzijnde vliegveld is London City Airport (14 km). Ook hiervoor reis je eenvoudig met de Oyster Card per metro naar het centrum voor slechts £2,80.

Goedkoopste vliegtickets naar Londen >>
Low budget hotels in Londen >>

KLM, British Airways, Ryanair en Easyjet vliegen op het verder gelegen London Gatwick (45 km). De goedkoopste optie richting centrum is een 1,5 uur durende busrit voor £9. Een treinreis naar het centrum met Thameslink duurt 35 minuten en kost je ruim £11. Budgetmaatschappijen vliegen onder andere op London Stansted (op 56 km) en London Southend (66 km). Vanaf deze luchthavens duurt je reis naar het centrum met de trein of bus bijna twee uur en de kosten variëren van £14 tot £16. London Luton ligt op 55 kilometer van het centrum en is vooral een optie als je naar Oxford reist.

Lees ook: ik ging opnieuw IPB’en. En zo doe je dat
Check: goedkope vliegtickets Londen bij Tix.nl
En: KLM vliegtickets Londen

Earls Court Station Londen Irene

Londen on a budget: reizen met het openbaar vervoer

Metro tube Londen Earl's Court

2. Met de Eurostar trein naar Londen

Wil je milieubewust reizen naar Londen? Dan is een treinrit met de Eurostar ook een optie. De trein rijdt via België en Frankrijk door de kanaaltunnel naar Londen. Houd je de ticketprijzen goed in de gaten dan reis je al vanaf € 91,- retour van Amsterdam of Rotterdam naar Londen. Je komt aan op London St. Pancras International waar je overstapt op de metro. Een rechtstreekse treinreis neemt ongeveer 4 uur in beslag. Geadviseerd wordt om 1,5 tot 1 uur voor vertrek aanwezig te zijn.

Tip: boek de Eurostar al vanaf € 91,- retour
Of: vaar met StenaLine van Hoek van Holland naar Harwich

Notting Hill Portobello Road Irene

3. Wandelen door the streets of London

Het meeste geld bespaar je door niet de dure hop-on hop-off bus te pakken, maar lopend Londen te verkennen. Zo wandel je door de mooiste straten, krijg je de sfeer ter plekke mee en kom je op plekken die je anders niet zou zien. Grotere afstanden kun je dan met de metro overbruggen. De metro in Londen is prima te doen met bijvoorbeeld de Oyster Card.

Oyster Card Londen

Goedkope stedentrip Londen: reizen met de Oyster Card

4. Reizen met de Oyster Card

Goedkoop reizen van en naar de luchthaven én door heel Londen doe je met de Oyster Card. Je kunt de Oyster Card al op de luchthaven aanschaffen (let op dat je dit bij de Oyster automaten doet en niet bij de automaten voor treintickets). Eenmalige aanschaf van een Oyster Card is £7. Daarnaast zet je er een reisbedrag op. Wij hebben veel gelopen en £40 voor 2 dagen was voor mij voldoende (heen en terug naar Heathrow 2x £6,30 inbegrepen). Je kunt de Oyster Card altijd aanvullen indien nodig en het is geldig in zowel de bussen als in de metro van Londen.

Het is ook mogelijk om de Oyster Card vooraf online te bestellen. Doe dat wel op tijd, want het wordt per post naar je huisadres verzonden.

Millennium Bridge Londen Irene

Londen on a budget: goedkope attracties

5. Bezoek gratis musea

Een van de beste low budget tips voor Londen is dat de musea bijna allemaal gratis zijn. Zo zijn het British Museum, Natural History Museum en National Gallery gratis toegankelijk. Net als Tate Britain, Tate Modern, Imperial War Museum, het Science Museum en de V&A. Ideaal voor een regenachtige dag!

6. Low budget tips Londen: goedkope attracties

Toegangskaarten voor attracties als Westminster Abbey, The Shard, een ritje in de London Eye of de St. Paul’s Cathedral zijn duur. Voor een ticket leg je al snel meer dan £20 neer. Dat tikt lekker aan als je alles van binnen wilt bekijken. Heb je dat geld er niet voor over? Gelukkig zijn veel gebouwen aan de buitenkant minstens zo indrukwekkend.

Wil je een gratis kijkje nemen in de St. Paul’s Cathedral bijvoorbeeld, geef dan aan dat je komt voor een persoonlijk gebed. Je mag dan via een andere ingang gratis naar binnen waar je in een ruimte een kaarsje kunt branden. Zonder te betalen kun je dan een glimp opvangen van het majestueuze interieur. Bovendien kun je in veel kerken en kathedralen ’s middags gratis klassieke concerten bijwonen.

Wil je veel betaalde bezienswaardigheden bezoeken dan loont het om de London Pass aan te schaffen waarmee je korting krijgt op veel attracties. Ook de moeite waard: het uitzicht vanaf Sky Garden is helemaal gratis, je moet wel vooraf reserveren. Daarnaast biedt Strawberry Tours free walking tours. Hierbij bepaal je zelf wat je voor de tour over hebt. En wil je graag een kijkje nemen in exlusieve hotels? Ga er dan even naar het toilet (de toiletten in St Pancras International Hotel zijn prachtig!) of ga koffie drinken in Kimpton Fitzroy London.

Lees meer: bezienswaardigheden voor een stedentrip Londen
Tip: London Pass vooraf kopen

7. Londen on a budget: ga picknicken

Londen telt heel veel parken. En wat is er nu leuker dan je lunch verorberen op het groene gras? Koop verse broodjes bij een supermarkt, neem je eigen zakmes mee en beleg zelf je broodjes of koop een pizza slice of een kant en klare sandwich. Op bijna iedere straathoek vind je een Tesco of Sainsbury’s Local waar je broodjes kunt kopen.

8. Of lunchen in een pub

De pubs in Londen zijn niet alleen goed voor een drankje, je kunt er ook prima een eenvoudige lunch bestellen. Zoals een soep van de dag, een maaltijdsalade, sandwiches of wraps.

Earls Court Londen

Trebovir Hotel Londen Earls Court 2

9. Londen on a budget: goedkoop overnachten

Wil je een goedkope stedentrip Londen, dan kan ik het Trebovir Hotel in de wijk Earl’s Court aanraden. Een prima hotel, schoon, goed geprijsd en met een eenvoudig ontbijt. Het was er ‘s nachts muisstil (al hangt dat natuurlijk van de andere hotelgasten af) en binnen twee minuten sta je op metrostation Earl’s Court.

In de wijk vind je ook fijne restaurants, supermarkten en prachtige architectuur. Een dorp in een stad. Vanaf Earl’s Court loop je bovendien in een half uur naar Portobello Road in Notting Hill. Aanrader voor een stedentrip Londen on a budget! En boek je via booking.com je hotel? Check dan even of er een mobile-only prijs geldt. Boeken via de app levert je dan nóg meer korting op.

Boek ook: Trebovir Hotel in Earl’s Court >>
Bekijk: andere hotels in Kensington en Earl’s Court >>

Goedkope stedentrip Londen boeken

Verschillende reisorganisaties bieden een stedentrip Londen aan als pakketreis, zoals:

Londen on a budget bewaren

Tips goedkope stedentrip Londen  Low budget stedentrip Londen tips

Meer tips low budget reizen





cshow

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik rechtenvrije afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *