7 handige low budget tips voor je stedentrip

Praktische info, Travel

Low budget tips voor je stedentrip, Leiden Neneh's Choice

Wil je graag een weekendje weg of een korte citytrip, maar betaal je daar liever niet teveel voor? Natuurlijk ga je vooraf op zoek naar goedkope tickets, maar eenmaal op je bestemming kun je ook flink besparen op je stedentrip. Met deze low budget tips houd je een stedentrip betaalbaar.

Kaapstad Bo-Kaap Zuid-Afrika

1. Ontdek goedkope overnachtingsplekken

Dure hotels vind je vaak genoeg in de steden. Helemaal in het hoogseizoen kan een accommodatie prijzig zijn. Ben je op zoek naar handige tips voor een low budget stedentrip, kijk dan eens of er hostels zijn in de door jou gekozen stad, een appartement of een privé kamer. Je kunt hierop filteren bij booking.com, maar ook bij airbnb kun je kiezen voor een privékamer. Zo ben je niet alleen vaak goedkoper uit, je leert ook meteen een local kennen die je veel over de stad kan vertellen. Verblijf je in Nederland? Check dan eens of je een nachtje bij vrienden kunt slapen. Daar heb ik samen met een vriendin een low budget stedentrip Leiden aan overgehouden.

Lees ook: 9 goedkope Europese steden
En: tips voor een low budget stedentrip Londen
Handig: inpaklijst weekendje weg of korte trip
En: ontdek Leiden tijdens een wandeling door het Singelpark

2. Ontbijt buiten de deur

Heb je toch een hotel geboekt? Boek dan een overnachting zonder ontbijt. Dat klinkt misschien gek, maar in een hotel betaal je toch al snel 15 euro per persoon voor een ontbijt. Vaak is het een stuk goedkoper én leuker om uit te vinden waar de locals ontbijten en daar ook aan te schuiven.

3. Bespaar ruimte en rol je kleren op

Neem alleen handbagage mee voor je stedentrip en pak je rugtas of handbagage trolley slim in door je kleding op te rollen. Zo kreukt het minder, het bespaart ruimte en het is reuze overzichtelijk. Nog een handige tip voor je stedentrip zijn packing cubes. Vooral de zogenaamde compression packing cubes waarin je je kleding extra compact in kunt pakken zijn een uitkomst als je licht en low budget wilt reizen!

Lees ook: tips reizen met alleen handbagage

4. Maak gebruik van de City card

In bijna elke grote stad kun je een City card kopen. Zo’n City card geeft je korting op attracties, musea of in geselecteerde restaurants. Meestal bieden ze ook exclusieve tours en excursies aan, zoals tours met de hop-on hop-off bus bijvoorbeeld. Ideaal als je in korte tijd veel een stad wilt zien. Je kunt kiezen uit een City Card voor één of meerdere dagen of onbeperkt. Als je graag een stad wilt verkennen is dit vaak goedkoper dan overal losse entreekaartjes voor te kopen.

5. Gratis musea en uitjes

Een van de beste low budget tips voor je stedentrip: vogel uit of er op de plaats van bestemming gratis musea of uitjes zijn. Zo kun je in New York op bepaalde dagen gratis een museum bezoeken. Elke vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur is het Museum of Modern Art (MOMA) gratis toegankelijk en het 9/11 Memorial Museum kun je op dinsdag en ‘s avonds tussen half acht en negen gratis bezoeken. In Washington D.C. zijn zelfs alle musea gratis. Maar ook sommige musea in Groningen bijvoorbeeld zijn gratis, zoals het Universiteitsmuseum.

Lees ook: gratis musea in Nederland
En: alternatieve manieren om cultuur te snuiven
Plus: gratis en low budget tips in New York
En: low budget en gratis uitjes voor kinderen

Irene Schothorsterpark Amersfoort

6. Picknicken in het park

Zo leuk en een van de beste low budget tips voor je stedentrip is om standaard een (stok)brood en zakmes (ik heb dit zakmes standaard bij me) mee te nemen in de rugtas of daypack. Met een blikje tonijn of plakjes kaas erbij heb je een perfecte en goedkope lunch. Heerlijk om in het park of bij een picknickbankje te verorberen.

Lees ook: inpaklijst voor een dagje weg

Rio de Janeiro fietstocht Flamenco Beach

7. Huur een fiets of boek een fietstour

Een leuke manier om de andere kant van een stad te verkennen is door op de pedalen te stappen. Op de fiets kom je op plekken waar je anders nooit komt. In de meeste steden kun je bij een fietsstation heel gemakkelijk een fiets huren voor een uur, een halve of hele dag. Daarnaast is het ook een optie om een georganiseerde fietstour boeken. Dat is vooral handig in steden die niet zo veilig zijn om in je eentje doorheen te reizen. Ondertussen vertelt je gids ook allerlei interessante weetjes over de stad en de geschiedenis. Zelf maakte ik een fietstour door Rio de Janeiro. Een aanrader!

Lees ook: alles over mijn fietstour door Rio de Janeiro
En: Rio de Janeiro in 3 dagen
Zelf een fietstour boeken: via getyourguide

Low budget tips voor je stedentrip bewaren

Low budget tips stedentrip Low budget tips stedentrip

Meer low budget reistips
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik rechtenvrije afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


2 comments on “7 handige low budget tips voor je stedentrip

  1. Fietsen door een stad in het buitenland lijkt me fantastisch. Anders dan in Nederland, maar je kunt veel zien in een korte tijd. En dat is leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *