Inpaklijst voor een dagje weg: wat neem ik mee?

Praktische info

Inpaklijst voor een dagje weg: wat neem ik mee in mijn rugzak?

Geen idee wat je moet inpakken voor een dagje weg of een wandeling? In deze blog een handige inpaklijst voor een dagje weg. Dit neem ik mee in mijn rugzak.

Favoriete rugzak. Klompenpad Irene

Dagje eropuit met de kinderen of een wandeling

Als ik een dagje op pad ga, neem ik standaard een kleine rugzak (daypack) mee. Bijvoorbeeld als ik een attractiepark of dierentuin bezoek samen met mijn kinderen, een wandeling maak of een klompenpad loop. In deze blog een handige inpaklijst voor een dagje weg: dit neem ik mee in mijn rugzak.

Lees ook: tips voor gratis en low budget uitjes met kinderen
En: wandelen over een klompenpad

Inpakken voor een wandeling

Welke rugzak je meeneemt hangt af van wat je gaat doen. Ga je wandelen of trek je er een dagje op uit met de kinderen? Voor een wandeling van een dag heb je genoeg aan een  wandelrugzak of daypack van zo’n 15 tot 25 liter. Verder hangt het er van af wat jij het handigst vindt. Ben je geordend, dan is een rugzak met vakjes voor je drinkwater, snacks en telefoon vast iets voor jou. Er zijn ook rugzakken waar je je wandelstokken aan kunt bevestigen en met een sleutelclip. Ga je langere tijd op pad, dan is een lichtgewicht rugzak handig, eentje die je makkelijk in je trolley of gewone backpack kunt proppen.

Lees ook: dit pak ik in voor een weekendje weg of een korte trip

eastpak rugzak dagje weg in het Gooi

Of voor een expeditie met de kids

Ga je ‘op expeditie’ met je kids, dan is een steviger exemplaar handig, zoals een Eastpak bijvoorbeeld. Want ik weet niet hoe het jou vergaat, maar vooral als je met kleine kinderen op pad bent, voelt het alsof jouw tas de knapzak van Douwe Dabbert is. Werkelijk alles wordt in jouw tas gepropt, van snoetedoekjes tot pakjes drinken en afval. In een Eastpak blijven ook je pakjes drinken normaal staan en je kunt er ook voldoende boterhammen en appels voor iedereen in kwijt.

Lees ook: gratis en low budget uitjes met kinderen
En: meer tips voor reizen met kinderen
Plus: avontuurlijk leven met kinderen on a budget

Dwingelderveld gele wandelroute Witteveen Eastpak rugzak Irene

Mijn favoriete rugzak voor een dagje uit

Zelf neem ik dus meestal deze laptop rugzak van Eastpak mee als ik een dagje weg (of zelfs een weekendje) weg ga. Ik heb hem inmiddels al weer zo’n 3 jaar (gekocht met een cadeaubon van m’n werk). Deze is minder geschikt voor een dag wandelen, maar hij is wel handig als handbagage in het vliegtuig bijvoorbeeld. Mijn kinderen gebruiken er beide ook eentje als schooltas en als handbagage voor als we gaan vliegen. Dit exemplaar heeft namelijk een handig laptopvak. Bovendien zijn ze bijna onverwoestbaar. Mijn vorige Eastpak heb ik wel 20 jaar lang gehad. Deze Osprey Daylite Plus wil ik zelf nog aanschaffen als lichtgewicht wandelrugzak.

Paleokastritsa Corfu teva's

Inpakken voor een wandeling of dagje uit

Afhankelijk van het weer en de soort wandeling pak ik dit vrijwel altijd in:

1. Toiletartikelen en hygiëne

2. Eten & drinken onderweg

 • Hervulbare waterfles. Zelf heb ik een Dopper. Soms neem ik ook een klein thermosflesje mee met thee of koffie.
 • Fruit, koeken of repen
 • Zakmes: dit Zwitserse zakmes heb ik altijd bij me. Hier kan ik een broodje mee snijden, maar ook een blikje mee openen en zelfs een fles ontkurken.
 • Plastic tas of matje zodat je toch even droog kunt zitten onderweg

3. Elektronica

 • Smartphone. Ik heb een refurbished (tweedehands) exemplaar die ik gebruik voor zowel navigatie als om foto’s en filmpjes te maken.
 • Powerbank. Ik heb een Solar Powerbank van Xtorm. Hij is wel een tikkeltje zwaar, dus als ik al een volle tas heb neem ik een lichter exemplaar mee.

4. Kleding

 • Fleecetrui of -vest dat je open kunt ritsen
 • Pet of muts
 • Regenjack
 • Teva’s. Deze gaan vooral mee als ik langer onderweg ben. Lekker lichtgewicht en ze drogen snel als het nodig is.
 • Hamamdoek of sarong. Deze gebruik ik als sjaal, als omslagdoek rond m’n schouders in tempels, als rok, als hoofddoek in India, maar ook als picknickkleed. Multifunctioneel!

5. Extra’s

 • Ik zorg ervoor dat ik altijd geld op zak heb, zowel een pinpas als cash
 • Afvalzakje. Alles wat ik meeneem gaat ook weer mee terug, tenzij ik een afvalbak tegenkom.
 • Zonnebril

Inpaklijst dagje weg bewaren

Inpaklijst dagje weg rugzak

Meer handige inpaktips en paklijsten
ReizenReizenDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *