Para’Kito ervaringen: mijn review over de anti-muggen armband

Lifestyle, Praktische info

Para'kito ervaringen

Tijdens m’n rondreis door India had ik ruimschoots de tijd om mijn anti-muggen armband van Para’Kito uit te proberen. Zoals beloofd, is het tijd om mijn Parakito ervaringen met je te delen! Mijn Para’Kito ervaringen plus alle voordelen en nadelen op een rijtje. 

Para'Kito ervaringen anti-muggen armband

Mijn Para’Kito ervaringen

Hoe fijn zou het zijn als je niet continu een anti-muggen middel zou hoeven smeren? Dat vroeg ik me al een tijdje af en dus ging ik op zoek naar een alternatief. Ik ontdekte deze anti-muggen armbanden van Para’Kito. En omdat ik geen idee had of en hoe het zou werken, bestelde ik deze Parakito armband in het zwart voor mijn rondreis door India.

De Para’Kito armband werkt door middel van vullingen die een stofje bevatten waar muggen niet van houden. Standaard worden er 2 vullingen meegeleverd die ieder zo’n 15 dagen werken. Meestal is dat ruim voldoende voor een vakantie en ook voor mijn reis door India. Weten of zo’n anti-muggen armband ook iets voor jou is? Lees over mijn Para’Kito ervaringen: alle voors en tegens op een rijtje.

Lees ook: zo vind je de beste backpack voor jouw reis

Verpakking van de anti-muggen armband

Volgens de verpakking is de Para’Kito:

 • anti-muggen
 • van plantaardige oorsprong
 • 2×15 dagen werkzaam
 • voor alle activiteiten
 • voor het hele gezin
 • waterdicht

Para'Kito ervaringen anti-muggen armband

Voordelen Para’Kito anti-muggen armband

 • de geur is aangenaam en fris
 • ik ben niet gestoken, maar ik kan niet checken of dat ook daadwerkelijk door de Para’Kito armband komt. Op sommige momenten heb ik nl ook gewoon extra DEET gesmeerd
 • je kunt het prima ’s nachts omhouden tijdens het slapen
 • de refills van de Para’Kito gaan daadwerkelijk 2 weken mee. Dus ik had aan eentje genoeg tijdens m’n rondreis van twee weken. Ook fijn: je kunt altijd weer losse refills bijkopen als het nodig is

Nadelen Para’Kito anti-muggen armband

 • de band van de Para’Kito is vrij breed, het valt dus op. Ook bij je kledingkeuze moet je je daar bewust van zijn
 • zwart is wel heel zwart, bij nader inzien misschien niet een heel handige keuze gezien de hitte in het land. Het bandje werd dus ook snel zweterig. Ik weet niet of je ermee onder de douche kunt?!


Para'Kito ervaringen anti muggen armband

Conclusie: mijn Para’Kito ervaringen

Al met al zijn mijn bevindingen positief, maar misschien zou ik voor een volgende trip voor een iets vrolijker kleurtje van de Para’Kito gaan, die ook meer met m’n kleding matcht. De Para’Kito armband is er al vanaf € 16,95 (voor kinderen) inclusief 2 refills. Het is onder andere verkrijgbaar bij:

 • Bol.com (vanaf € 19,99, variaties voor jong en oud)

p.s. een deel van de groep waarmee ik door India reisde, is ziek geworden en heeft o.a. Dengue opgelopen. Ik niet, dus wie weet heeft de Para’Kito armband mij toch beschermd ;)

Para’kito ervaringen bewaren Para'Kito ervaringen de voordelen en nadelen

Meer reistipsDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als PixabayPexels en Unsplash.

ReizenReizen


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *