Handige gadgets voor reizigers: 10 tips

Lifestyle, Praktische info

Handige gadgets voor reizigers - van backpack tot powerbank
Reis je graag of ken je iemand die er vaak op uit trekt? Deze leuke gadgets voor reizigers komen altijd van pas. Handige reisgadgets om cadeau te geven of om te krijgen.

Handige gadgets voor reizigers

Het zijn niet per se de leukste spullen om te kopen of cadeau te krijgen, maar wel reuze handig als je veel reist. Deze gadgets mogen dan ook niet in de bagage van een echte reiziger ontbreken. Ik heb een aantal handige reisgadgets voor je op een rijtje gezet.

Lees ook: cadeautips voor reisfanaten
En: duurzame reisartikelen

1. Backpack

In het rijtje handige gadgets voor reizigers staat deze met stip op 1: een backback! Hoewel sommigen het liefst een degelijke koffer meesjouwen, vind ik het zonde om extra kilo’s mee te slepen. Zelfs als ik een ‘gewone’ pakketreis met de kinderen boek, neem ik een backpack mee. Ook tijdens de rondreizen door Egypte en Marokko met de kids hadden we er allemaal eentje mee.

Een backpack van zo’n 40 tot 60 liter is meestal voldoende. Alleen als ik een stedentrip maak, zoals m’n tripje naar Malta, neem ik een trolley als handbagage mee. Zelf heb ik de Active Leisure Mountain Guide 55L, maar persoonlijk vind ik die aan de kleine kant en ik mis extra opbergvakken. Ik heb m’n dochter de Nomad Batura van 55L gegeven cadeau gegeven voor haar verjaardag. Deze kun je namelijk ook aan de voorkant openritsen.

Lees ook: kampeerrondreis met m’n 17-jarige zoon door Namibië, Botswana & Zimbabwe
En: handige inpaklijst voor je rondreis door Afrika
Tip: zo vind je de beste backpack voor jouw reis

handige gadgets voor reizigers - van backpack tot powerbank

2. Dagrugzak

Zelf vind ik het fijn om altijd een dagrugzak bij me te hebben. Ook als ik een stedentrip maak of als ik een pakketreis heb geboekt. Zodat je je portemonnee, je waterfles en zonnebril mee kunt nemen. In een rugzak van zo’n 15 tot 20 liter passen genoeg spulletjes voor een dag.

Lees ook: dit pak ik in voor een dagje weg

3. Waterdicht reisdocumenten mapje of dry-bag

Om je pasjes, reispapieren en paspoort waterdicht op te ruimen is een waterdicht reisdocumentenmapje geen overbodige luxe. Je weet nooit wat er gebeurt onderweg: je belandt in een stortbui, je spullen vallen in het water of je backpack staat precies onder een lekkende airco onderin de ruimbagage van de bus (dat gebeurde tijdens m’n rondreis door Libanon). Een zogenaamde dry-bag is er in alle soorten en maten, voor alleen je telefoon of voor je complete bagage.

4. Reisflesjes of shampoo bars

Deze flexibele siliconen reisflesjes zijn reuze handig om aan te schaffen als je zonder al teveel spullen op reis wilt. En wil je echt milieubewust bezig zijn en minder plastic verbruiken? Denk dan eens aan een vegan en biologische body bar van N.A.E. of een shampoo bar. Er zijn ook bars die je voor zowel je haren als voor je lichaam kunt gebruiken.

5. Toilettas die je op kunt hangen

Zo’n toilettas die je aan een deurkraak of aan een leiding kunt hangen is zo handig! Een toilettas die je op kunt hangen is er in alle soorten en maten. Als je redelijk wat meeneemt is een grotere misschien handig voor je, ben je iemand die lichtgewicht reist dan is een klein exemplaar voldoende voor jou!

de leukste cadeaus voor reizigers

6. Hoofdtelefoon

Niet alleen fijn om je eigen muziek op te luisteren, maar ook fijn tegen alle storende geluiden in het vliegtuig. Kies in dat geval voor een noise cancelling headset. Of dat nu het geluid van de motoren is, een snurkende buurman of een huilende baby. Zo’n koptelefoon met noise cancelling varieert in prijs en kun je al krijgen vanaf € 55 en loopt op tot zo’n € 480. De perfecte reisgadget als je het mij vraagt.

7. EHBO reisset

Niet bepaald een spannende gadget voor reizigers. Toch is een een EHBO reisset onmisbaar als je op pad gaat. Je weet tenslotte nooit wat je tegenkomt onderweg. Bij de OnlineDrogist kun je kiezen uit verschillende EHBO reissets. Van een basic EHBO set tot uitgebreide kits en een EHBO reisset voor de hele familie.

de leukste cadeaus voor reizigers

8. E-reader

Hoewel er wat mij betreft niets gaat boven de geur van inkt en het gevoel van papier tussen je vingers, is een e-reader vrijwel een must have als je op reis gaat. Vooral als je langer gaat reizen en niet teveel en te zware spullen mee wilt zeulen.

9. Solar Powerbank

Een powerbank is altijd handig om bij je te hebben. Als ik op onderweg ben, gebruik ik m’n telefoon veel om te navigeren en om foto’s en filmpjes te maken. Dan is het reuze fijn als je tussendoor je telefoon op kunt laden. Vooral als je ergens in de jungle bent beland of in een tentje bovenop een berg staat zonder stopcontacten.

Bij Bever bijvoorbeeld vind je powerbanks in  verschillende prijsklassen. Persoonlijk ga ik voor eentje op zonne-energie. Zelf heb ik de Xtorm Evoke Solar Charger. Hiermee kun je je telefoon meerdere malen opladen. Het heeft 2 usb-poorten waardoor je 2 apparaten tegelijk kunt opladen. Zoonlief had deze powerbank mee tijdens onze rondreis door Afrika. Een onmisbaar reisgadget, want hij ging reuze lang mee!

10. Cadeaubon voor reisgadgets

Geen idee wat je wilt geven? Dan zijn cadeaubonnen een uitkomst. Misschien wel minder leuk dan een echt cadeau, maar je kunt kiezen uit heel veel verschillende cadeaubonnen bij Bol, zoals een cadeaubon voor een weekendje weg. Zo kan de ontvanger zelf kiezen uit alle reisgadgets bij Bol of een HEMA cadeaubon.

Handige gadgets voor reizigers bewaren

handige gadgets voor reizigers

Meer cadeautips voor reizigers

Meer handige reisgadgets





Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.

OutdoorOutdoor

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *