Checklist vakantie

Lifestyle, Praktische info, Travel

checklist-vakantie

Ik ga op reis en ik neem mee: Rugzak – check, DEET – check, klamboe – check, diarree-remmers – dubbelcheck! Wat je meeneemt op reis is uiteraard afhankelijk van de soort reis die je gaat maken. Ik maak altijd een aangepaste checklist voor mijn vakantie en reizen.

Checklist vakantie

M’n paspoort, cash, bankpasjes en gele boekje even buiten beschouwing gelaten: dit zijn de spullen die niet op de checklist van mijn reizen ontbreken.

Backpack

Na 20 jaar was m’n oude versleten backpack aan vervanging toe. Inmiddels heb ik alweer een tijdje de Active Leisure Mountain Guide van 55 liter. Deze bevalt goed, al moet je niet teveel schoenen meezeulen, want daarvoor is ie net iets aan de kleine kant.

Sarong

Een omslagdoek, sjaal of sarong is multifunctioneel en neemt weinig ruimte in beslag. Het kan dienst doen als badlaken, picknickkleed, om je schouders mee te bedekken of als rok tijdens tempelbezoeken. Het leukst is natuurlijk als je er eentje aanschaft tijdens één van je reizen. Meestal een koopje én een leuk souvenir. Zelf heb ik jaren geleden een mooie sarong aangeschaft op Bali gekocht en ik ben er nog steeds blij mee!

Heuptasje of fanny bag

Terug van weggeweest: het heuptasje oftewel fanny bag. Niet de monsterachtige exemplaren uit de jaren ’80, maar uiteraard hippiestyle. Ook handig voor festivals.

Zakmes

Deze gaat echt, maar dan ook echt altijd mee op reis: m’n zakmes! Mijn Victorinox Zwitserse zakmes heeft alles wat ik nodig heb (pincet en kurkentrekker, echt handig!) maar is nog steeds handzaam. Let er wel op dat je een zakmes niet mee kunt nemen in je handbagage. Dit is (helaas) alweer mijn derde exemplaar…

Zaklamp

Hoofd- of zaklamp. Ideaal als je ’s nachts door het donker je weg moet banen voor een bezoek aan het toilet of voor het geval de stroom uitvalt. Bij Bever Sport, Action, maar ook bij de Hema of bij bol.com.

Klamboe

Je propt em zo in je tas. Het weegt niets en je slaapt er, alleen al voor het idee, een stuk rustiger door. Niet alleen om muskieten van je lijf te houden, maar ook griezelige spinnen. Ik heb mijn klamboe online gekocht.

Wereldstekker

Niets is zo handig als een wereldstekker. Deze gaat altijd met me mee op reis.

Parakito

Behalve m’n standaard flesje DEET heb ik dit Para’kito armbandje aangeschaft. Ik had er al eerder over geschreven, maar ik ga het nu persoonlijk uitproberen in India. Ze zorgen ervoor dat muggen op afstand blijven. Met één vulling doe je ongeveer 15 dagen.

Reisflesjes

Voor korte tripjes en als ik geen zin hebt om lang te wachten bij de bagageband, kies ik er soms voor om alleen handbagage mee te nemen (zoals tijdens m’n 5 daagse trip naar Rio de Janeiro bijvoorbeeld). Van vloeistoffen en gels mag je max 100 ml in doorzichtige verpakking meenemen (max 1 liter totaal) en dan zijn doorzichtige reisflesjes een uitkomst! Deze zijn ook nog eens duurzaam geproduceerd en gemaakt van siliconen, zodat je ze in kunt knijpen om de laatste restjes eruit te krijgen.

Shampoo bar

Lush shampoo bar kun je gebruiken voor je lichaam én voor je haren. Ideaal. De producten van Lush zijn biologisch en zijn niet getest op dieren. Mijn favoriet is de Karma Komba shampoo bar (9,50 euro) en ik heb er meteen zo’n handige shampoo bar tin bij gekocht. Dat lijkt prijzig, maar met zo’n klein blokje doe je even lang als met 3 shampoo-flessen van 250 ml! Inmiddels zijn er ook shampoo bars van andere leveranciers verkrijgbaar.

Desinfecterende handgel

Toch schone handen ook al is er geen zeep of water in de buurt. Verkrijgbaar bij drogisterijen als Etos, Hema & Kruidvat. Vooral slim als je naar een land gaat waar ze het met de hygiëne niet zo nauw nemen. In India dus een must!

Medicijnen

Niemand schijnt in India aan de Delhi bellie te ontkomen. Dus behalve de standaard medicijnen als paracetamol, pleisters etc.,  mogen ook ORS (tegen uitdroging) en diarree-remmers absoluut niet in je reisapotheek ontbreken!

Slippers

Simpele flipflops, birkenstocks of teva’s, afhankelijk van je bestemming. Flipflops omdat ze zo lekker simpel en handig zijn bij het zwembad (of onder een vieze douche!). Birkenstocks voor wat extra loopwerk, maar als je echt wilt klauteren en door rivieren wilt waden (of op een strand wilt wandelen dat is bezaaid met keien of schelpen) zijn teva’s reuze praktisch. Ik heb m’n oude birkenstocks weer uit de kast getrokken, maar ook deze teva’s passen overal bij!

Luchtige kleding

Van lichtgewicht (lange) broeken tot shirts met halflange mouwen. Alles het liefst van katoen. Zo word je minder lastig gevallen door mensen van het mannelijk geslacht en ben je meteen tempel- en muggen proof!

Ook leuk om te lezen

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *