Checklist vakantie

Praktische info, Travel

Checklist vakantie

Ik ga op reis en ik neem mee: Rugzak – check, DEET – check, klamboe – check, diarreeremmers – dubbelcheck! Wat je meeneemt op reis is uiteraard afhankelijk van het soort reis dat je gaat maken. Ik maak voor iedere reis een vakantie checklist.

Op reis naar India

Deze week vertrek ik naar India. M’n paspoort en gele boekje even buiten beschouwing gelaten, is dit wat in ieder geval niet op m’n checklist ontbreekt:

Backpack

M’n oude, versleten backpack. Ik heb die van mij al een jaar of 15. Misschien toch eens aan vervanging toe?! Al zal dat met pijn in m’n hart zijn, want ik heb heel wat gezien en afgesjouwd met dit trouwe monster.

Sarong

Een omslagdoek, sjaal of sarong is multifunctioneel en neemt weinig ruimte in beslag. Het kan dienst doen als badlaken, picknickkleed, om je schouders mee te bedekken of als rok tijdens tempelbezoeken. Het leukst is natuurlijk als je er eentje aanschaft tijdens één van je reizen. Meestal een koopje én een leuk souvenir. Deze rode sarong heb ik jaren geleden op Bali gekocht en ik ben er nog steeds blij mee!

Heuptasje

Terug van weggeweest. Niet de monsterachtige exemplaren uit de jaren ’80, maar uiteraard hippiestyle. Ook handig voor festivals. Die van Hippers bijvoorbeeld.

Zakmes

Deze gaat echt, maar dan ook echt altijd mee op reis: m’n zakmes! Mijn Victorinox Zwitserse zakmes heeft alles wat ik nodig heb (pincet en kurkentrekker, echt handig!) maar is nog steeds handzaam. Let er wel op dat je een zakmes niet mee kunt nemen in je handbagage. Dit is (helaas) alweer mijn derde exemplaar…

Zaklamp

Hoofd- of zaklamp. Ideaal als je ’s nachts door het donker je weg moet banen voor een bezoek aan het toilet of voor het geval de stroom uitvalt. Bij Bever Sport, Action, maar ook bij de Hema of de speelgoedwinkel.

Klamboe

Je propt em zo in je tas. Het weegt niets en je slaapt er, alleen al voor het idee, een stuk rustiger door. Niet alleen om muskieten van je lijf te houden, maar ook griezelige spinnen. Ik heb mijn klamboe online gekocht bij Perry Sport voor € 23,99

Wereldstekker

Ooit gekocht bij de Hema en nog steeds voor 13 euro in het assortiment!

Reisapotheek

Parakito

Behalve m’n standaard flesje DEET heb ik dit Para’kito armbandje aangeschaft. Ik had er al eerder over geschreven, maar ik ga het nu persoonlijk uitproberen in India. Ze zorgen ervoor dat muggen op afstand blijven. Met één vulling doe je ongeveer 15 dagen. Benieuwd hoe het bevalt? Houd dan even m’n blog in de gaten!

Reisflesjes

Voor korte tripjes en als ik geen zin hebt om lang te wachten bij de bagageband, kies ik er soms voor om alleen handbagage mee te nemen (zoals tijdens m’n 5 daagse trip naar Rio de Janeiro bijvoorbeeld). Van vloeistoffen en gels mag je max 100 ml in doorzichtige verpakking meenemen (max 1 liter totaal) en dan zijn doorzichtige reisflesjes een uitkomst! Hema heeft handige reisflesjes mét plaketiketjes.

Lush

Lush shampoo bar kun je gebruiken voor je lichaam én voor je haren. Ideaal. De producten van Lush zijn biologisch en zijn niet getest op dieren. Mijn favoriet is de Karma Komba shampoo bar (9,50 euro) en ik heb er meteen zo’n handige shampoo bar tin bij gekocht. Dat lijkt prijzig, maar met zo’n klein blokje doe je even lang als met 3 shampoo-flessen van 250 ml!

Handgel

Toch schone handen ook al is er geen zeep of water in de buurt. Verkrijgbaar bij Etos, Hema & Kruidvat. Vooral slim als je naar een land gaat waar ze het met de hygiëne niet zo nauw nemen. In India dus een must! Voor € 2,99 bij het Kruidvat.

Medicijnen

Niemand schijnt in India aan de Delhi bellie te ontkomen. Dus behalve de standaard medicijnen als paracetamol, pleisters etc.,  mogen ook ORS (tegen uitdroging) en diarreeremmers absoluut niet in je reisapotheek ontbreken!

Luchtige kleding

Van lichtgewicht (lange) broeken tot shirts met halflange mouwen. Alles het liefst van katoen. Zo word je minder lastig gevallen door mensen van het mannelijk geslacht en ben je meteen tempel- en muggenproof!

Slippers

Simpele flipflops, birkenstocks of teva’s, afhankelijk van je bestemming. Flipflops omdat ze zo lekker simpel en handig zijn bij het zwembad (of onder een vieze douche!). Birkenstocks voor wat extra loopwerk, maar als je echt wilt klauteren en door rivieren wilt waden (of op een strand wilt wandelen dat is bezaaid met keien of schelpen) zijn teva’s reuze praktisch. Ik heb m’n oude birkenstocks weer uit de kast getrokken, maar ook deze teva’s passen overal bij!

Ook leuk om te lezen

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


One comment on “Checklist vakantie

  1. […] Dit is wat ik doorgaans inpak: ik ga op reis en ik neem mee […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *