De 7 mooiste plekken om te overnachten in Griekenland

Griekenland, Accommodaties, Europa

De mooiste plekken om te overnachten in Griekenland

Het is allang geen geheim meer: de afgelopen jaren zijn we verliefd geworden op Griekenland. Van de prachtige Cycladen en de Egeïsche eilanden tot de Peloponnesos en de Ionische eilanden. Graag deel ik met jou de 7 mooiste plekken om te overnachten in Griekenland die ook geschikt zijn voor kinderen.  

Koroni Peloponnesos Griekenland strand

Mooiste plekken om te overnachten in Griekenland: Koroni op de Peloponnesos

De mooiste plekken om te overnachten in Griekenland

Elk jaar probeer ik samen met de kinderen een nieuwe, voor ons onbekende, Griekse bestemming te vinden. Het liefst een plekje dat (nog) niet wordt overspoeld door het massatoerisme. Kleinschalige accommodaties dus op authentieke plekjes. En ik moet je zeggen: tot nu toe lukt dat aardig. Wat ons betreft zijn dit dan ook de mooiste plekken om te overnachten in Griekenland. Bezoek je liever de bekende Griekse eilanden of wil je afreizen naar nog onbekende pareltjes?

Lees ook: de mooiste Griekse eilanden
Of: nog onbekende Griekse eilanden
Ontdek: alle redenen om op vakantie te gaan naar Griekenland

Waar boek je je reis naar Griekenland?

Natuurlijk kun je terecht bij grote reisorganisaties als TUI, de Vakantiediscounter of Corendon. Wij doen altijd ons best om kleinschalige accommodaties te vinden. Daar waar je je midden tussen de Grieken begeeft.

Kleinschalige accommodaties in Griekenland

Daarom boeken wij vaak bij Sunweb. Je kunt daar filteren op ‘kleinschalig’. Ideaal, want op die manier hebben wij al heel wat toffe overnachtingsplekken gevonden.

Bij Eliza was here kun je ook bijzondere, kleinschalige accommodaties boeken. Ze zijn rustig gelegen en er is meestal een auto inbegrepen bij je reservering.

Ross Holidays is expert als het gaat om Griekenland vakanties. Je vindt bij deze Griekenland-specialist dan ook heel veel reizen naar kleine Griekse eilandjes die veel andere reisorganisaties niet aanbieden.

Lees ook: kleinschalige accommodaties rond de Middellandse Zee

Favoriete locaties die ook leuk zijn voor kinderen

Op de onderstaande locaties heb ik zelf geslapen samen met mijn kinderen. Natuurlijk hoop ik daar nog een hele rits aan toe te voegen. Stuk voor stuk leuke plekjes met elk hun eigen charme. Allemaal kleinschalige accommodaties die ook geschikt zijn voor kinderen. Reis je met me mee naar de mooiste plekken om te overnachten in Griekenland, met of zonder kinderen? Dit zijn onze persoonlijke favorieten.

Milos studios, Agios Nikitas, Lefkas

Een van de mooiste plekken om te overnachten in Griekenland is Agios Nikitas op Lefkas

1. Lefkas – Agios Nikitas

Agios Nikitas op Lefkas was onze eerste vakantie naar Griekenland met z’n drietjes. We wisten toen nog niet dat dit uit zou groeien tot onze jaarlijkse traditie. Agios Nikitas is een heel knus dorpje met twee stranden. Met smalle straatjes met aan weerszijden eettentjes. We waren meteen verknocht aan dit trage, Griekse leven! We sliepen in Studio’s Milos met een blauw balkon en blauwe luikjes. Een plaatje om te zien, heerlijk om te verblijven.

De kleinschalige Studio’s Milos boekten we via Sunweb en is wat mij betrekt één van de mooiste plekken om te overnachten in Griekenland. Een andere aanrader is Aparthotel Odyssey (je kunt hier ook terecht als je in je eentje reist), net als appartementen Wild Sea (tot 5 personen).

Ter plekke kun je via Sunweb ook een auto huren. Eliza was here biedt Lefkas inclusief een huurauto aan. Je kunt trouwens ook bij TUI boeken en daar los een auto bij huren als je wilt.

Lees ook: mijn tips voor Agios Nikitas op Lefkas
En: Zo gaaf was Studio’s Milos in Agios Nikitas
Plus: meer tips voor je vakantie op Lefkas
Ook boeken? Studio”s Milos via Sunweb

Appartementen Lakonia Stoupa, Peloponnesos
Het uitzicht vanaf ons balkon in Stoupa: een van de mooiste plekken om te overnachten in Griekenland

2. Peloponnesos – Stoupa

De Peloponnesos is een schiereiland vlak bij Athene. Ik vond het opvallend dat het nog niet zo bekend is bij de toeristen. Stoupa was onze eerste kennismaking met de Peloponnesos. Als je hierheen gaat, moet je zeker een kijkje nemen bij Monemvasia, een adembenemend vestingstadje dat op een rots is gebouwd.

Wij zaten in het gezellige plaatsje Stoupa en hadden een gaaf appartement waar we elke avond de rode zon in de zee zagen zakken. Stoupa heeft een levendige boulevard met terrasjes en wij waren zo gek om op een snikhete dag de berg te bedwingen op een fiets. Maar gááf dat het was!

Ons appartement in Stoupa boekten we via Sunweb. Ook bij Eliza was here ben je verzekerd van kleinschalige en unieke overnachtingsplekjes op de Peloponnesos. Wil je dwalen over de Peloponnesos? Dan kun je bijvoorbeeld bij TUI een fly drive op de Peloponnesos boeken.

Lees ook: 12 tips voor een vakantie op de Peloponnesos
En: tips en bezienswaardigheden in Athene
Zelf boeken? Accommodaties in Stoupa via Sunweb

8x-wat-te-doen-op-Corfu-Panorama-Hideaway

Mooiste plekken om te overnachten in Griekenland: Dassia op Corfu

3. Corfu – Dassia

Zeg je Corfu, dan zeg je James Bond en Sisi. Het paleis van the sad empress, keizerin Sisi, kun je bezoeken. Een bezoek het Achilleion is echt een aanrader, zelfs met kinderen. Op dit plekje werden trouwens ook opnames gemaakt voor de James Bondfilm ‘For your eyes only’. Bezoek ook vooral de baaitjes bij Peleokastritsa met azuurblauw water. De hoofdstad van het eiland, Corfu-stad of Kerkyra, is ook de moeite waard!

Wij boekten een heel ruim appartement met een flink balkon in het plaatsje Dassia: Appartement Panorama Hideaway via Sunweb. Omdat het wat hoger gelegen is, heb je een heel mooi uitzicht over de kust en de zee. Bij Panorama Hideaway vind je ook een zwembad met heerlijke ligbedden. Ik boekte mijn vakantie in Dassia op Corfu bij Sunweb.

Ook Eliza was here biedt Corfu aan inclusief een huurauto, net als TUI.

Lees ook: 8x wat te doen op Corfu
En: tips en bezienswaardigheden in Corfu-Stad
Zelf boeken? Appartementen Panorama Hideaway via Sunweb
Of: andere accommodaties in Dassia bij Sunweb

Piso Krioneri, Parga
Mooiste plekken om te overnachten in Griekenland: Piso Krioneri in Parga op het Griekse vasteland

Bar Atrium, Parga, Epirus Griekenland

Tip: boven Piso Krioneri in Parga kun je bij Bar Atrium terecht voor een drankje en een hapje

Parga, Epirus Griekenland
Mooiste plekken om te overnachten in Griekenland: Parga op het Griekse vasteland

4. Griekse vasteland – Parga

Iets ten zuiden van Corfu, maar dan op het vasteland van Griekenland, ligt het plaatsje Parga. Parga heeft hele kleurige huizen en heerlijke stranden. Samen met de kinderen nam ik ook een kijkje in een oude olijfoliefabriek waar je verschillende soort olijfolie kunt proeven. In het binnenland vind je ook heel veel bijzondere plekken zoals de berg Olympos en het bergdorpje Metsovo. De grootste verrassing vond ik de Meteora kloosters.

Sunweb heeft een aantal heel leuke accommodaties in Parga. We sliepen in Studio’s Agnanti bovenop de heuvel. Wil je pal aan het strand slapen? Dan zijn Hotel Angela en Hotel Achilleas aan het besloten baaitje bij Piso Krioneri een aanrader.

TUI biedt ook reizen aan naar Parga, net als Vakantiediscounter. Kleinschalige adresjes in Parga vind je bij Eliza was here.

Lees ook: wat te doen in pittoresk Parga
Meer inspiratie: accommodatie tips in Parga

De mooiste plekken om te overnachten in Griekenland
Mooiste plekken om te overnachten in Griekenland: Appartementen Blue Sea in Rethymnon, Kreta

De mooiste plekken om te overnachten in Griekenland. Rethymnon, Kreta

Mooiste plekken om te overnachten in Griekenland: Rethymnon op Kreta

5. Kreta – Rethymnon

Ergens in juni besloot ik om een weekendje naar Griekenland te gaan. Naar Rethymnon op Kreta om precies te zijn. Het was niet voor het eerst dat ik op Kreta was. De eerste keer dat ik het eiland bezocht is alweer zo’n 25 jaar geleden. Toen was ik in het immer bruisende Chersonissos. Van hieruit heb ik ook een dagtrip gemaakt naar Santorini. In Rethymnon vind je heel andere vibes. Het stadje heeft een heel oud centrum en een lang zandstrand.

Mijn overnachting in Appartementen Blue Sea boekte ik via de Vakantiediscounter. Kijk dan eens wat een plaatje! Wat mij betreft een van de mooiste plekken om te overnachten in Griekenland. Ik kreeg een beetje het gevoel dat ik in Melrose Place was beland (als je die tv-serie nog kent). Voor Rethymnon kon ik trouwens vertrekken vanaf Groningen Eelde Airport. Hier kun je voor een prikkie parkeren! Ideon Hotel vlak bij de Venetiaanse haven van Rethymnon is ook een aanrader, net als Hotel Fortezza in het historische centrum van Rethymnon. Je vakantie in Rethymnon kun je ook boeken bij TUI of Sunweb.

Als je langer de tijd hebt op Kreta, bezoek dan vooral het Lasithi Plateau en als je houdt van een pittige wandeling is de 16 km lange Samariakloof in Samaria National Park een aanrader. Deze begint in de bergen en eindigt bij zee.

Lees ook: 12x wat te doen in Rethymnon op Kreta
Meer inspiratie: accommodatie tips in Rethymnon
En: de 14 mooiste plekken en bezienswaardigheden op Kreta

Samariakloof, Kreta

Ik wandelde door de Samariakloof, járen geleden

Het bountystrand van Vai, Kreta

Uit de oude doos: het Bounty-strand van Vai op Kreta

De mooiste plekken om te overnachten in Griekenland. Appartement Pelagia, Koroni
Mooiste plekken om te overnachten in Griekenland: Appartement Pelagia in Koroni op de Peloponnesos

Restaurant Artaki, Koroni Peloponnesos

Mooiste plekken om te overnachten in Griekenland: Koroni op de Peloponnesos

6. Peloponnesos – Koroni

Deze gaan we met z’n drietjes niet snel vergeten. We gingen naar Koroni toen corona was uitgebroken. En de zaken waren toen nog niet zo goed geregeld, dus het was wat stressen met de PCR-test en alles. We konden pas opgelucht ademhalen toen we met onze voeten op het strand stonden. Maar wat een heerlijk plekje was dit! Koroni ligt, net als Stoupa, op het schiereiland Peloponnesos. De vibes waren heel bijzonder, want we waren er zo ongeveer de enige toeristen dat jaar. Voor mij is dit nog steeds een van de mooiste plekken om te overnachten in Griekenland.

Ook in ons appartement waren we een van de weinige buitenlandse toeristen. Appartement Pelagia ligt ideaal: want het is 50 meter lopen naar het strandje en naar een strandtentje waar je heerlijk kunt eten. Daar zaten we dan ook vaak. Er zijn weinig andere reisorganisaties die een reis aanbieden naar Koroni. Wel kun je bij TUI een fly drive op de Peloponnesos boeken.

Lees ook: wat te doen in Koroni op de Peloponnesos
Zelf boeken? Appartementen Pelagia in Koroni via Sunweb

De mooiste plekken om te overnachten in Griekenland. Kefalonia.

Mooiste plekken om te overnachten in Griekenland: Kefalonia

7. Op mijn bucketlist: Kefalonia

Van een vriendin hoorde ik dat dit ook zo’n heerlijke bestemming is. Ik ben er dus nog niet geweest, maar het staat op mijn bucketlist. Onder andere Sunweb en TUI bieden reizen aan naar Kefalonia. Ik heb mijn favoriete accommodaties ook al uitgezocht om te overnachten in Griekenland: appartement Kanakis en Hotel Dafnoudi, beide incl. huurauto.

Vliegen naar Griekenland vanaf Groningen of Maastricht

Ook op zoek naar de mooiste plekken om te overnachten in Griekenland? Er vertrekken ook vluchten vanaf andere luchthavens, zoals vanaf Rotterdam, Groningen Eelde Airport en Maastricht.

Tip: Vertrek met Vakantiediscounter vanaf Groningen naar Kreta
Tip 2: Vlieg je met Corendon naar Griekenland vanaf Groningen of Maastricht dan kun je gratis je auto parkeren op de luchthaven!

Mooiste plekken om te overnachten in Griekenland bewaren

De mooiste plekken om te overnachten in Griekenland De mooiste plekken om te overnachten in Griekenland

Meer reistips voor Griekenland

Handig voor je vakantie Griekenland






Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


13 comments on “De 7 mooiste plekken om te overnachten in Griekenland

  1. Wat zou ik graag naar Griekenland afreizen en daar een rondreis maken. Maar ik wacht liever totdat al de corona-reisbeperkingen en gedoe met testen enzo achter de rug zijn.

    • Dat kan ik me helemaal voorstellen! Ik sla dit jaar zelf ook even over ;) Maar wat is het een prachtig land!

  2. Tjaaaa… Griekenland…

    Beetje moeilijk om daar een mooiste plek te kiezen. Ik ben zelf al op Rhodos, Kreta en Kos geweest en overal is het prachtig. Er zijn nog zoveel eilanden die ik nog wil bezoeken!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *