10 accommodatie tips in Rethymnon op Kreta

Griekenland, Accommodaties, Europa

Accommodatie tips in Rethymnon op Kreta: Hotel Minos Mare Beach

Op zoek naar accommodaties tips in Rethymnon op Kreta? In Rethymnon kun je niet alleen genieten van mooie zandstranden, het heeft ook een prachtige historische binnenstad en een Venetiaanse haven. Genoeg redenen dus om dit stadje te bezoeken tijdens je vakantie of een weekendje weg. In dit artikel mijn 10 accommodatie tips in Rethymnon op Kreta. Van luxe hotels tot kleinschalige appartementen.

Accommodatie tips in Rethymnon op Kreta: Blue Sea Apartments, Rethymnon, Kreta
Accommodatie tips in Rethymnon: Blue Sea Apartments

Blue Sea Apartments Rethymnon

Accommodatie tips in Rethymnon: Blue Sea Apartments

Vakantie in Rethymnon

Rethymnon is een heerlijke vakantiebestemming om er even uit te zijn, inspiratie op te doen en cultuur te snuiven in de oude binnenstad. Je hebt de keuze uit diverse hotels en appartementen om te overnachten.

Accommodaties in Rethymnon

Zelf sliep ik in de Blue Sea Apartments, op 20 meter van het zandstrand en op loopafstand van het centrum van Rethymnon. Een super fijne accommodatie in Rethymnon. Heb je geen idee waar je wilt of kunt verblijven? Hieronder geef ik je 10 accommodatie tips in Rethymnon op Kreta.

Accommodatie tips in Rethymnon op Kreta: Aqua Marina Hotel

Accommodatie tips in Rethymnon: Aqua Marina Aparthotel

Accommodatie tips in Rethymnon op Kreta: Hotel Nefeli

Accommodatie tips in Rethymnon: Hotel Nefeli

Kleinschalige hotels in Rethymnon

Als je houdt van kleinschalige hotels, zit je in Rethymnon helemaal goed. Zowel langs het lange zandstrand als in het centrum vind je heerlijk knusse plekjes en boetiekhotels om te overnachten.

1. Aqua Marina Aparthotel **

Alleen al die blauwe gevel van dit kleinschalige hotel geeft je een vakantiegevoel. Helemaal blij word je als je vanaf je balkon het azuurblauwe water ziet liggen.

Aqua Marina Aparthotel info en boeken >>

2. Hotel Nefeli ****

Dit luxe hotel ligt iets verder van Rethymnon in Platanas, maar o, wat een dromerige setting! Het is kleinschalig en heeft een heerlijk zwembad. Hier geniet je ‘s ochtends van een ontbijtbuffet en als je halfpension boekt, worden elke avond de meest verrukkelijke gerechten voor je klaargemaakt. Een plek om even helemaal tot rust te komen!

Hotel Nefeli info en boeken >>

Accommodatie tips in Rethymnon op Kreta: Palazzino di Corina

Accommodatie tips in Rethymnon: Palazzino di Corina

Stadshotels hartje Rethymnon

Omdat Rethymnon zo’n oud vestingstadje is, is het des te leuker om midden in het oude centrum te verblijven. Vanuit deze stadshotels wandel je in een mum van tijd naar de Venetiaanse haven voor een lunch of uitgebreid diner, of loop je zo de smalle straatjes in.

3. Ideon Hotel ***

Dit hotel ligt op een steenworp afstand van de haven en het centrum van Rethymnon. Niet alleen sta je zo op het strand, je kunt ook een verkoelende duik nemen in het zwembad.

Ideon Hotel info en boeken >>

4. Vecchio Hotel Appartementen ***

Je logeert in een hotel met historie. Midden in het oude centrum van Rethymnon ligt Vecchio Hotel Appartementen dat is gevestigd in een authentiek Venetiaans pand. De gezellige kamers liggen rond het zwembad en de gezelligheid van barretjes en restaurants ligt om de hoek.

Vecchio Hotel Appartementen info en boeken >>

5. Palazzino di Corina ****

Alsof je pardoes in Italië bent beland, zo voelt dit statige en met smaak ingerichte hotel. De stijlvolle kamers zijn rond een patio gebouwd. En overal waar je kijkt, zie je planten en fraaie elementen.

Palazzino di Corina info en boeken >>

Hotel Minos Mare Beach Rethymnon Kreta

Accommodatie tips in Rethymnon: Hotel Minos Mare Beach

Atlantis Beach Rethymnon Kreta

Accommodatie tips in Rethymnon: Atlantis Beach

Strandhotels in Rethymnon

Ben je een echt strandmens, dan heeft Rethymnon ook genoeg te bieden. Vanuit je hotel sta je zó met je voeten in het zand of plof je neer op een van de strandbedjes. Bovendien wandel je ook zo naar het oude centrum. Wat mij betreft the best of both worlds!

6. Anita Beach Hotel ***

Vanuit je bed rol je zo het strand op, want vanaf het hotel is het slechts 50 meter naar het zandstrand. Het centrum van Rethymnon ligt op zo’n 2 kilometer van het hotel.

Anita Beach Hotel info en boeken >>

7. Hotel Minos Mare Beach ****

Dit luxe hotel bevindt zich op 5,5 km van het oude Rethymnon, maar je komt er absoluut niets tekort. In no time sta je op het strand waar je wordt bediend door het vriendelijke personeel. In dit hotel zijn alle hapjes en drankjes inbegrepen. Pure luxe dus!

Hotel Minos Mare Beach info en boeken >>

8. Atlantis Beach *****

Aan de boulevard en met uitzicht op zee. Atlantis Beach is gebouwd als een klein dorpje en je voelt je er dan ook meteen thuis. Vanaf het hotel stap je zo het strand op, maar je staat ook binnen 15 minuten met je voeten in het centrum van Rethymnon.

Atlantis Beach info en boeken >>

Missiria Appartmenten Rethymnon Kreta

Accommodaties tips in Rethymnon: Missiria Appartementen

De vrijheid van een appartement

In een appartementencomplex geniet je van de ultieme vrijheid. Zo heb je er een kitchenette waar je zelf in een handomdraai een Griekse salade maakt of waar je zelf kunt kokkerellen.

9. Porto Enetiko Suites ****

Deze appartementen vind je hartje centrum Rethymnon. Vanuit je appartement kijk je uit op de dobberende bootjes in de haven van Rethymnon. Wat wil je nog meer?

Porto Enetiko Suites info en boeken >>

10. Missiria Appartementen ****

Deze kleinschalige en knusse appartementen staan dicht bij het strand. Als je ‘s ochtends wakker wordt, stap je zó het strand op. Het zwembad wordt omzoomd door een prachtige tuin vol fuchsiarose bougainvillea’s. En in het complex zijn gezellige tavernes en bars waar je naar hartenlust kunt genieten van de tzatziki en ouzo.

Missiria Appartementen info en boeken >>

Excursies en dagtrips vanuit Rethymnon

Via GetyourGuide kun je eenvoudig een dagtrip of excursie boeken vanuit Rethymnon op het Griekse eiland Kreta.

 

Meer inspiratie voor je reis naar Griekenland

Accommodatie tips in Rethymnon op Kreta bewaren

10 accommodatie tips in Rethymnon Kreta 10 accommodatie tips in Rethymnon, Kreta, Griekenland







Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *