De mooiste vakantiehuizen in Bretagne: 5 tips

Frankrijk, Accommodaties, Europa, Travel

Vakantiehuizen Bretagne natuurhuisje Trebeurden

In deze vakantiehuizen in Bretagne ben je er even helemaal uit. Trek er vanuit je vakantiehuis op uit en waai uit aan de spectaculaire, ruige kust of dwaal door typisch Bretonse dorpjes. Dit zijn mijn 5 tips voor de mooiste vakantiehuizen in Bretagne in Frankrijk.

Vakantiehuizen in Bretagne - Ty Pendruc Tregunc Bretagne strand

De mooiste vakantiehuizen in Bretagne: het strand bij Tregunc

Over Bretagne

In het westen van Frankrijk ligt woest Bretagne, een regio met een uitgestrekte kustlijn, pittoreske dorpjes en badplaatsen als Saint-Cast le Guildo aan de Côtes d’Armor, St. Malo en Dinard. In het binnenland vind je groene bossen, prachtige kastelen en plaatsen als Rennes waar je je in de middeleeuwen waant. Carnac en omgeving staat bekend om de prehistorische monumenten.

Houd je van eten dan kun je hier ook je hart ophalen. Op het menu staan typisch Bretonse gerechten als Bretonse crêpes, galette (hartige pannenkoek), appelcider en uiteraard moules frites. Lees hier meer over mijn vakantie met de kinderen aan de zuidkust van Bretagne bij Tregunc.

Vakantiehuizen in Bretagne: 5 tips

Je kunt volop van die Bretonse cultuur genieten als je verblijft in een van de mooiste vakantiehuizen in Bretagne. Bij Interhome bijvoorbeeld vind je nóg meer natuurhuisjes in Bretagne of in Frankrijk. Of bekijk alle accommodaties in Bretagne bij Booking.com. Hieronder zet ik alvast mijn 5 tips op een rijtje.

Bekijk: meer natuurhuisjes in Bretagne
Zoek: accommodatie in Bretagne

Vakantiehuizen Bretagne Saint Nicholas Nevez
Mooiste vakantiehuizen in Bretagne: low budget vakantiehuisje in Tregunc

1. Vakantiehuis Ty Pendruc – Tregunc

5 personen

Een van mijn favoriete vakantiehuizen in Bretagne is dit huisje in Tregunc. Wij huurden eens dit eenvoudige vakantiehuis Ty Pendruc aan de zuidkust van Bretagne. Het ligt op slechts 150 meter van de zee en het strand. Dus als je de deur uit stapt, sta je zo met je voeten in het zand. Het is geschikt voor 5 personen en heeft 2 slaapkamers: 1 slaapkamer met een 2-persoonsbed en 1 slaapkamer met een stapelbed plus een 1-persoonsbed. Rond het huis is een heerlijke tuin met grasveld en er is een barbecue aanwezig.

Bekijk vakantiehuisje Ty Preduc

Natuurhuisje Le Cloitre-Saint-Thegonnec

Mooiste vakantiehuizen in Bretagne: charmant vakantiehuis in Le Cloître-Saint-Thégonnec

Natuurhuisje Le Cloitre-Saint-Thegonnec

2. Charmant vakantiehuis – Le Cloître-Saint-Thégonnec

4 personen

Hoe charmant is dit stenen vakantiehuis met groene luiken? Het ligt tussen land en zee in Le Cloître-Saint-Thégonnec en heeft 2 slaapkamers, waarvan één met een 2-persoonsbed en een slaapkamer met 2 1-persoonsbedden. Behalve een heerlijke tuin heeft dit vakantiehuis een veranda met uitzicht op de glooiende heuvels. In een half uurtje rijd je naar de noordkust en vlakbij vind je prachtige natuurgebieden als Monts d’Arrée en iets zuidelijker de Montagnes Noires. Ook zijn er meerdere fiets- en wandelroutes uitgestippeld in de omgeving.

Bekijk natuurhuisje in Le Cloitre-Saint-Thégonnec

Vakantiehuis Gueradur Pleumeur Bodou Bretagne Frankrijk

Mooiste vakantiehuizen in Bretagne: heerlijk vakantiehuis aan de roze granietkust

3. Vakantiehuis aan de roze granietkust – Pleumeur-Bodou

7 personen

Aan de rand van het plaatsje Pleumeur-Bodou ligt dit prachtige Bretonse vakantiehuis. Op slechts 4,5 km meter vind je de bekende roze granietkust (Cote de Granit Rose). Het heeft 4 slaapkamers en is geschikt voor 7 personen. Behalve het heerlijke strand vind je in Pleumeur-Bodou ook een van de grootste planetaria van Europa. Verder ligt het middeleeuwse stadje Lannion vlakbij en er zijn tal van wandelroutes in de omgeving uitgestippeld.

Boek vakantiehuis aan de roze granietkust

Vakantiehuizen Bretagne natuurhuisje Trebeurden

Een van de mooiste vakantiehuizen in Bretagne is dit Bretons vakantiehuis in Trebeurden

Vakantiehuizen Bretagne natuurhuisje Trebeurden

4. Authentiek Bretons vakantiehuis – Trebeurden

4 personen

Dit is dé plek voor liefhebbers van rust en natuur. Want dit authentieke, Bretonse huis stamt uit de 17e eeuw en wordt omringd door groen. Tegelijkertijd ligt de zee en het zandstrand van Goas Lagorn op nog geen 100 meter van je huisje! Het huis staat op een landgoed met een kabbelend beekje en een oude molen. Je kunt 200 meter verderop parkeren en je bereikt het huis lopend en via een paar stenen treden. Verder heeft het alles wat je nodig hebt: een goed uitgeruste keuken en 2 slaapkamers: één met een 2-persoonsbed en een slaapkamer met 2 1-persoonsbedden.

Bretons vakantiehuis in Trebeurden

Vakantiehuizen Bretagne Saint Nicholas Nevez

 

Vakantiehuizen in Bretagne Saint Nicholas Port Manec'h

Vakantiehuizen in Bretagne bij het strand van Port Manec’h

5. Rustiek vakantiehuis Saint Nicholas – Névez

7 personen

Vlakbij het heerlijke zandstrand van Port Manec’h staat het rustieke vakantiehuis Saint Nicholas dat niet in het rijtje leukste vakantiehuizen in Bretagne mag ontbreken. Je kunt er met 7 personen verblijven. Er zijn in totaal 3 slaapkamers, 1 slaapkamer op de begane grond en 2 slaapkamers op de bovenverdieping. Het is heerlijk vertoeven in de grote tuin. Je hoeft je hier niet te vervelen, want in de omgeving is er een jachthaven, zeilschool, surfschool, een golfbaan en verschillende wandelroutes. Dit is ongetwijfeld een van de mooiste vakantiehuizen in Bretagne!

Boek fantastisch vakantiehuis in Saint Nicholas

Mooiste vakantiehuizen in Bretagne bewaren

Vakantiehuizen in Bretagne Frankrijk Vakantiehuizen in Bretagne Frankrijk

Meer tips voor een vakantie in Frankrijk







Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash, Pixabay en Natuurhuisje.nl.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *