Inpaklijst: deze kleding neem ik mee op vakantie

Praktische info, Travel

Inpaklijst: deze kleding neem ik mee op vakantie. Vrouw luchthaven trolley

Ga je op vakantie of een rondreis maken? Dan mogen deze kledingstukken niet in je bagage ontbreken. Om je een idee te geven wat ik zoal meeneem op reis deel ik mijn inpaklijst: deze kleding neem ik mee op vakantie. 

Standaard inpaklijst met favoriete kledingstukken

Twijfel je over welke kleding je moet inpakken voor je vakantie? Als ik op vakantie ga of een rondreis ga maken, neem ik het liefst niet teveel kleding mee. Daarom heb ik een standaard inpaklijst gemaakt, die ik tijdens mijn reizen steeds wat heb aangevuld of gewijzigd. Zo weet ik zeker dat ik niets vergeet. En dat geldt ook voor kleding. Ik heb zo mijn favoriete kledingstukken die ik elke keer weer inpak als ik op reis ga.

Lees ook: welke kleding dragen in het vliegtuig? 11 tips

Inpaklijst kleding vakantie

Slimme kledingcombinaties voor op vakantie

Afhankelijk van de vakantiebestemming pak ik kleding in voor warme en koude dagen. Het liefst kleding die ik met elkaar kan combineren én in laagjes kan dragen. Want zelfs op de warmste bestemmingen kan het wel eens een dag wat koeler zijn of valt er een tropische regenbui. Houd daarbij ook rekening met de kledingvoorschriften van sommige (delen van) landen die je moet respecteren, zoals bijvoorbeeld in Libanon, Egypte en India. Veel van mijn kleding koop ik online. Zo heeft OTTO gave boho jurkjes, lange broeken die je goed kunt combineren en bikini’s met een goede pasvorm.

Lees ook: inpaklijst voor een kampeer rondreis door Afrika

Agios Nikitas Irene jurk Agios Nikitas Lefkas Irene strandjurk

Inpaklijst: welke kleding mee op vakantie?

Deze kleding en kledingaccessoires mogen wat mij betreft niet in mijn koffer of backpack ontbreken tijdens mijn vakantie.

 • Jas of spijkerjack (ook leuk bij een jurk)
 • Regenjack
 • Fleecetrui of vest
 • Hoodie
 • Lange broeken
 • Dunne lange broeken (tegen muggen, maar ook voor landen als Libanon en India)
 • Korte broeken
 • Blouse lange mouwen (tegen muggen)
 • T-shirt lange mouwen (tegen muggen)
 • T-shirts korte mouwen
 • Zomerjurkjes en rokken
 • Hemdje(s)
 • Bikini
 • Hamamdoek of sarong. Deze gebruik ik als handdoek op het strand, als sjaal maar ook als omslagdoek in tempels
 • Ondergoed (slipjes + bh’s)
 • Pyjama of nachtshirt
 • Thermokleding voor koudere bestemmingen (zoals voor onze rondreis Afrika)
 • Zonnebril
 • Zakdoek/petje voor m’n hoofd
 • Riem
 • Sokken
 • Sportschoenen / wandelschoenen (draag ik meestal al onderweg)
 • Slippers
 • Teva’s. Deze kunnen nat worden en zijn snel droog, dus ideaal voor rotsstranden.

Inpaklijst vakantie kleding bewaren

Inpaklijst: deze kleding neem ik mee op vakantie Inpaklijst: deze kleding neem ik mee op vakantie

Meer inpaktips voor je vakantie

ReizenReizen


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *