Inpaklijsten voor elke vakantie: een overzicht

Praktische info, Travel

Inpaklijsten voor elke vakantie - inpakken kaart vrouw
Of je nu een kampeer rondreis gaat maken door Afrika, een weekendje weg gaat of er een dagje op uit trekt, voor elke reis en trip vind je hier jouw ideale inpaklijst. Ik heb namelijk voor elk type vakantie een inpaklijst gemaakt die ik hieronder op een rijtje heb gezet. Dit zijn mijn inpaklijsten voor elke vakantie.

Inpaklijsten voor elke vakantie - Inpakken kaart vrouw trolley

Kies de juiste inpaklijst voor jouw vakantie

Al jarenlang gebruik ik een standaard inpaklijst die ik in de loop der tijd steeds wat heb gewijzigd of aangepast, afhankelijk van de reis die ik maakte. Zo heb ik een aparte inpaklijst voor een korte trip of weekendje weg, een inpaklijst voor een dagje weg en voor een kampeerrondreis zoals voor onze rondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe. Maak hieronder de keuze uit mijn inpaklijsten voor elke vakantie.

inpaklijst handbagage daypack ijsland

Inpaklijsten voor elke vakantie: dit neem ik mee in mijn handbagage

Inpaklijst handbagage

Met deze handige inpaklijst voor handbagage neem je alleen het broodnodige mee voor je korte trip of weekendje weg. Ideaal voor een korte trip of als je lichtgewicht wilt reizen om kosten te besparen, zoals tijdens mijn low budget trip met alleen handbagage naar New York.

Inpaklijst handbagage

Inpaklijst weekendje weg

Deze inpaklijst is ideaal als je er een paar dagen op uit gaat: voor een korte reis, stedentrip of een weekendje weg in de natuur. Zoals een stedentrip Londen, vakantie naar Malta of als je wilt reizen met alleen handbagage zoals naar Kaapstad

Inpaklijst weekend weg

Inpaklijst dagje uit

Handige inpaklijst als je er een dagje met de kinderen op uit gaat, de natuur in trekt of naar het attractiepark gaat. Maar ook als je gaat wandelen en je eigen lunch meeneemt.

Inpaklijst voor een dagje uit

Solitaire Namibië tenten

Inpaklijsten voor elke vakantie: inpaklijst kamperen

Inpaklijst kampeer rondreis Afrika

Dit is de ultieme paklijst voor een kampeerrondreis of safari in Afrika. Hoewel ik normaal gesproken in een uurtje mijn tas ik kan pakken, vergt zo’n rondreis door Afrika net iets meer voorbereiding. Omdat de temperaturen ter plekke nogal kunnen schommelen en je vermoedelijk ook spullen als een slaapzak mee moet nemen, betekent dat ook dat je slim in moet pakken als je niet teveel mee wilt nemen.

Inpaklijst voor een kampeerrondreis door Afrika

Inpaklijst backpacken

Deze inpaklijst is handig als je van plan bent om een wereldreis of lange rondreis te gaan maken of te gaan backpacken. Ook als je nog niet zeker weet hoe je reisroute er uit gaat zien. De inpaklijst is ontzettend uitgebreid en je vindt er dan ook alles wat je nodig hebt. Zo weet je zeker dat je niets vergeet!

Inpaklijst backpacken

Inpakken trolley kleding oprollen vrouw

Inpaklijst: deze kleding pak in voor mijn vakantie

Deze inpaklijst gaat vooral over kleding. Het liefst neem ik niet te veel kledingstukken mee, dus probeer ik vooral slim in te pakken. Dat betekent: handige kledingcombinaties en spullen die niet kreuken.

Inpaklijst: deze kleding neem ik mee op vakantie

Inpaklijst duurzame toiletartikelen

Handige en duurzame (toilet)artikelen die je zowel mee kunt nemen op reis, maar die je ook prima thuis kunt gebruiken. Van handige shampoo bars en deo in een tube tot herbruikbare wattenschijfjes.

Inpaklijst: duurzame toiletartikelen

Inpaklijst vakantie met kinderen

Al jarenlang reis ik veel samen met mijn kinderen: van kampeervakanties in Frankrijk en Italië met het hele gezin tot vliegvakanties naar Griekenland en een rondreis Marokko als alleenstaande moeder. En deze handige inpaklijst voor een vakantie met kinderen komt daarbij goed van pas!

Inpaklijst vakantie met kinderen

Inpaklijsten voor elke vakantie bewaren

Inpaklijsten voor elke vakantie Inpaklijsten voor elke vakantie Inpaklijsten voor elke vakantie

Meer handige reistips

Handig om mee te nemen op vakantie


Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.

ReizenReizen


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *