10x de mooiste campings in de Provence voor 2024

Frankrijk, Europa, Travel

De mooiste campings in de Provence: Camping les Pinèdes zwembad

De Provence in Frankrijk is een van de populairste kampeerbestemmingen. Ieder jaar reizen Nederlanders massaal over de route du soleil richting het zuiden, met of zonder caravan. Want kamperen op een Franse camping heeft zo z’n charmes. Helemaal als je gaat kamperen in een van de mooiste streken van Frankrijk: de Provence. Ik geef je hier 10 tips voor de mooiste campings in de Provence voor 2024!

De mooiste campings Provence: Camping La Plage du Dramont strand

De 10 mooiste campings in de Provence voor 2024

De Provence in het zuiden van Frankrijk is een fijne vakantie- en kampeerbestemming. In het glooiende landschap vol wijnranken en lavendel vind je tal van campings. Een camping in de Provence is perfect als je wilt genieten van de rust, de wijnen uit de streek en een duik wilt nemen in de mooiste meren in Zuid-Frankrijk zoals Lac d’Esparron en Lac de Sainte-Croix.

Maar ook als je bergen als de Ventoux wilt bedwingen of schilderachtige plaatsjes als Gordes (een geliefde filmlocatie in Frankrijk), Roussillon of Arles wilt bezoeken. Ik zette voor het eerst mijn tentje op in Esparron-de-Verdon in de Provence in Frankrijk en sindsdien is het een van mijn favoriete kampeerbestemmingen. Want of je nu wilt genieten van de natuur of houdt van die typisch Franse markten, dat kan allemaal als je vakantie viert op een van deze mooiste campings in de Provence.

Lees ook: de mooiste dorpjes en steden in de Provence
En: kleine campings op max 5 uur rijden van Nederland
Ontdek: de mooiste meren in het zuiden van Frankrijk

Een overzicht van de mooiste campings in de Provence

Camping Collines de Castellane staanplaatsen

Campings in de Provence: kleinschalig of groot?

In de Provence vind je heel veel campings waar je je caravan of tent neer kunt zetten. Bovendien kun je op veel campings een chalet of ingerichte tent huren. Ik heb de mooiste campings voor je op een rijtje gezet. Van kleinschalige familiecampings en campings voor rustzoekers in het bos of aan een rivier tot campings aan de kust die ideaal zijn voor tieners en jongeren. Door de jaren heen kampeerden we met de kinderen op diverse campings. Dit zijn de mooiste campings in de Provence, van kleinschalig naar groot.

de mooiste campings in de Provence - Camping Les Hauts de Rosans zwembad

Een van de mooiste campings in de Provence: Camping Les Hauts de Rosans

Camping Les Hauts de Rosans kampeerplaatsen

1. Camping Les Hauts de Rosans – Rosans

Aantal plaatsen: 70
Faciliteiten: zwembad, restaurant
Deze kleine camping ligt in een adembenemende omgeving. Op Camping Les Hauts de Rosans heb je op sommige plekken het gevoel dat je aan het wildkamperen bent in plaats van op een camping staat. Vanaf je kampeerplek kijk je uit over de bergen en dalen van Parc Naturel Régional des Baronnies Provençales.

Als je iets luxer wilt kamperen zijn er ook accommodaties te huur. Vanaf de camping wandel je in een kwartier naar het middeleeuwse stadje Rosans. Maar ook op de camping zelf is genoeg te doen: er is een restaurant en een zwembad aanwezig. Verder vind je in de omgeving een zwemmeertje en je kunt rond de camping kajakken, fietsen en wandelen.

Bekijk Camping Les Hauts de Rosans

Camping L'Art de Vivre zwembad

Camping L'Art de Vivre kampeerplaatsen

2. Camping l’Art de Vivre *** – Châteauneuf-du-Pape

Aantal plaatsen: 91
Faciliteiten: zwembad, beachvolleybalveld, tafeltennis, speeltuin

Midden tussen de wijngaarden van de Côtes du Rhône en in het hart van de Provence, ligt Camping l’Art de Vivre. Niet voor niets is dit een van de mooiste campings in de Provence. Op een steenworp afstand ligt Châteauneuf-du-Pape dat beroemd is vanwege de wijnen. Op Camping l’Art de Vivre kampeer je midden in het groen en aan de oever van de rivier de Rhône.

Deze kleinschalige en rustige camping is ideaal voor gezinnen en voor rustzoekers. Je kunt kiezen uit schaduwrijke staanplaatsen of je huurt een accommodatie. Vanaf Camping l’Art de Vivre rijd je ook in een half uur naar een van de mooiste steden in de Provence: Avignon.

Bekijk Camping l’Art de Vivre

camping-le-meneque restaurant

3. Camping Le Meneque – Bedoin

Aantal plaatsen: 100
Faciliteiten: zwembad, tafeltennistafel, restaurant, dansavonden

Deze eenvoudige en kleinschalige camping is een goede uitvalsbasis als je de Mont Ventoux wilt bedwingen op de wielrenfiets. Omdat het een camping municipal is, mag je gebruikmaken van het naastgelegen gemeentelijke zwembad. Een heerlijke, typisch Franse camping zonder al te veel poespas. Vanaf de camping wandel je ook zo naar het plaatsje Bedoin waar je restaurants, winkels en supermarkten vindt. En met een beetje geluk snellen in de zomer de wielrenners van de Tour de France langs!

Je kunt hier niet alleen je eigen tent opzetten, wij huurden hier een stacaravan toen de kinderen klein waren. Het is in ieder geval een van mijn favoriete campings in de Provence!

Bekijk Camping Le Meneque

Camping Le Voconce restaurant

Wij kampeerden op Camping Le Voconce: een van de mooiste campings in de Provence

Camping Le Voconce rivier

4. Camping Le Voconce *** – Crestet

Aantal plaatsen: 115
Faciliteiten: speeltuin, sportterrein, zwembad, snackbar & verse broodjes

Een van mijn favoriete en mooiste campings in de Provence is Camping Le Voconce. Deze typisch Franse camping in Crestet is ideaal voor rustzoekers. Wij kampeerden hier in onze eigen tent toen de kids klein waren. Vanaf de camping heb je uitzicht op de bergen en de flanken van de Mont Ventoux. De camping ligt ongeveer 5 km van het historische stadje Vaison la Romaine.

Verder vind je op deze kleinschalige camping alles wat je nodig hebt. Er is een zwembad met peuterbad aanwezig, maar je kunt ook pootje baden in de rivier achter de camping; ook super leuk voor kleine kinderen. Er zijn genoeg staanplaatsen om je eigen tent of caravan neer te zetten, daarnaast kun je hier ook een stacaravan of tent huren.

Bekijk Camping Le Voconce

Mooiste campings Provence: Camping les Pinèdes zwembad
Mooiste campings in de Provence: Camping Les Pinèdes

Camping les Pinèdes kampeerplaatsen

5. Camping Les Pinèdes **** – La Colle-sur-Loup

Aantal plaatsen: 150
Faciliteiten: zwembad, speeltuin, restaurant

Deze charmante en rustige familiecamping ligt tussen zee en bergen. Op slechts 7 kilometer wacht namelijk de Côte d’Azur en de Middellandse Zee, terwijl Camping Les Pinèdes zelf is gebouwd op de terrassen van een oude wijngaard. Je kampeert hier tussen hoge bomen en kleurige Provençaalse bloemen. Ook kun je er een accommodatie huren.

Op deze fijne terrassencamping kun je een duik in het zwembad nemen, je uitleven op het sportterrein of vermaken in de speeltuin. Je kunt eten op de camping zelf, maar op loopafstand van de camping ligt ook een gezellig restaurant. Ben je graag actief bezig? In de omgeving kun je ook goed fietsen, raften, mountainbiken of paardrijden.

Bekijk Camping Les Pinedes

Camping les Rives du Lac Veynes

Mooiste campings in de Provence: Camping Les Rives du Lac in Veynes

Camping les Rives du Lac Veynes staanplaatsen

6. Camping Les Rives du Lac **** – Veynes

Aantal plaatsen: 207
Faciliteiten: recreatiemeer, overdekt zwembad, restaurants, trampolines, klimparcours, speeltoren

Camping Les Rives du Lac is een leuke gezinscamping en perfect voor actieve kampeerders. Onder de Provençaalse zon geniet je hier van een adembenemend landschap dat zich goed leent voor wandelaars of fietsers. De camping ligt in een dal iets ten zuiden van Veynes daar waar lavendelvelden langzaam plaatsmaken voor de bergen. De camping ligt direct aan een recreatiemeer, vlak bij een rivier en heeft een overdekt zwembad. Houd je van wielrennen dan zit je hier ook goed: in de omgeving kun je meerdere cols bedwingen, waaronder de Col de la Sentinelle.

Een dagje winkelen doe je in de mooie stad Gap, 30 kilometer verderop. Verder heeft Camping Les Rives du Lac restaurants aan het meer waar je biologisch kunt eten en in de zomer worden er activiteiten georganiseerd zoals een openluchtbioscoop. Behalve staanplaatsen kun je hier ook accommodaties huren. Wat mij betreft een van de mooiste campings in de Provence!

Bekijk Camping Les Rives du Lac

Camping Collines de Castellane
Mooiste campings in de Provence: Les Collines des Castellane

Camping Collines de Castellane staanplaatsen

7. Les Collines des Castellane **** – La Garde

Aantal plaatsen: 204
Faciliteiten: zwembad met 3 glijbanen, restaurant, snackbar, animatie

Camping Les Collines des Castellane is een kindvriendelijke, maar toch rustige en kleinschalige camping. Deze prachtige camping in de bergen is perfect voor gezinnen met kinderen. Het is een heuse terrassencamping, dus dat betekent klauteren en dalen.

Niet alleen wordt er op de camping veel georganiseerd, avonturiers kunnen ook hun hart ophalen op het klimparcours ‘Adventure Park’ waar je kunt ziplinen. In de omgeving van de camping kun je bovendien raften, canyoning of kajakken. Het is ongeveer 10 kilometer rijden naar Castellane: een historisch plaatsje met middeleeuwse straten, winkels en terrasjes. Op een uurtje rijden vind je ook de beroemde Gorges du Verdon.

Bekijk Camping Les Collines des Castellane

Camping La Plage du Dramont

Mooiste campings in de Provence: Camping La Plage du Dramont in St Raphaël

Mooiste campings Provence: Camping La Plage du Dramont strand

8. Camping La Plage du Dramont **** – St Raphaël

Aantal plaatsen: 346
Faciliteiten: zwembad, strand met rotsen, animatie, kampwinkel, pizzeria, sportterrein, tafeltennis, speeltoestellen

Direct aan de Côte d’Azur en op een steenworp afstand van de Middellandse Zee ligt Camping La Plage du Dramont. Het is een heuse strandcamping, want vanaf je kampeerplek tussen de pijnbomen wandel je zo naar het zandstrandje. Dit is niet alleen een van de mooiste campings in de Provence, het is ook een heerlijke camping voor tieners en jongeren. Op de camping zelf is een gezellig zwembad, er is een pizzeria, kampwinkel en broodjesservice.

De camping telt ongeveer evenveel kampeerplaatsen als luxe huuraccommodaties. Camping La Plage du Dramont is ook een perfecte uitvalsbasis om uitstapjes te maken, want binnen een uur sta je in de prachtige steden Cannes, Nice of Grasse.

Bekijk Camping La Plage du Dramont

Capfun Camping Le Carpe Diem

9. Capfun Camping Le Carpe Diem **** – Vaison la Romaine

Aantal plaatsen: 406 (huurplaatsen)
Faciliteiten: waterpark, animatie voor jong en oud, speeltuin, speelhal, restaurant

Camping Le Carpe Diem is een levendige gezinscamping aan de voet van de Mont Ventoux. Vanaf de camping loop je ook zo naar het historische plaatsje Vaison la Romaine waar je even teruggaat in de tijd. Camping Le Carpe Diem heeft maar liefst vier zwembaden en gave waterglijbanen. Bovendien barst het er van de animatie voor jong en oud.

Deze camping is perfect voor gezinnen met tieners die houden van wat reuring. Staanplaatsen vind je op deze camping niet, dus je kunt er alleen accommodaties huren. Ben je op zoek naar een kleinschaliger en eenvoudige camping in de buurt van Vaison la Romaine dan kan ik je Camping de l’Ayguette of Camping Le Voconce in Crestet aanraden.

Bekijk Camping Le Carpe Diem

Camping La Baume zwembad

Een van de mooiste campings in de Provence: Camping La Baume in Fréjus

10. Camping La Baume ***** – Fréjus

Aantal plaatsen: 780
Faciliteiten: waterpark, glijbanen, sportmogelijkheden, animatie, restaurant

Camping La Baume is een grote camping bij Fréjus, toch voelt dat niet zo. Het is namelijk opgedeeld in verschillende terrassen en ligt midden in het groen.

Deze camping ligt op een paar minuten van de stranden van Fréjus en het is dan ook een geweldige camping voor tieners en jongeren. Grootste trekpleister van deze camping is het waterpark dat maar liefst 5 zwembaden en diverse glijbanen telt. Tel daarbij op de animatie voor jong en oud en de mogelijkheden voor boogschieten of ponyrijden en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie in de Provence. Zin in een dagje uit? Het centrum van Fréjus ligt op ongeveer 5 km rijden van de camping.

Bekijk Camping La Baume

Bekijk alle campings in de Provence

In de Provence zijn zó veel campings dat ik ze hier niet allemaal kan noemen. Zoek je een camping in de Provence, bedenk dan wat je wilt (groot of klein, een rustige familiecamping of juist een spetterende camping voor jongeren?) en filter daarop op een van deze websites. Zo heeft Vacanceselect een camping voor iedereen en kun je zoeken op campings met staanplaatsen of diverse huuraccommodaties. Dat geldt ook voor de campings op de website van ROAN.

Huuraccommodaties in de Provence via Vacanceselect

Bekijk huuraccommodaties op campings bij ROAN

Alle campings in de Provence bij ACSI

ANWB campings in de Provence

Excursies en tours in de Provence

Ga je kamperen in de Provence dan kun je allerlei leuke dagtrips boeken. Van wijnproeven tot parfum maken tot een trip naar de lavendelvelden. Via GetyourGuide boek je eenvoudig een dagtour of excursie in de Provence in Frankrijk.

Powered by GetYourGuide

Mooiste campings in de Provence bewaren

Mooiste campings Provence Frankrijk Mooiste campings Provence Frankrijk

Meer inspiratie voor je vakantie in Frankrijk

Handig voor je vakantie in de Provence





Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *