Kleinschalige campings op maximaal 5 uur rijden van Nederland

Europa, België, Duitsland, Nederland, Travel

kleinschalige campings op maximaal 5 uur rijden van Nederland - Camping Girtenmühle Duitsland tent waslijn

Wat is er nu fijner dan in de auto of de trein te stappen en binnen 5 uur al op je vakantiebestemming te zijn?! Voor een kampeervakantie hoef je namelijk niet per se helemaal naar de Provence in het zuiden van Frankrijk of naar Toscane te reizen. Dichtbij vind je ook genoeg leuke en kleine campings. Ik maakte een lijstje van de leukste kleine en kleinschalige campings op maximaal 5 uur rijden van Nederland (gerekend vanaf Utrecht).

Kleinschalige campings op max 5 uur rijden - Camping Girtenmühle Duitsland tent

Kleinschalige campings: Camping Landgut Girtenmühle in Duitsland

Kleine en kleinschalige campings dichtbij

Dochterlief was op zoek naar kleinschalige campings op maximaal 5 uur rijden vanaf ons huis. Ik besloot haar een handje te helpen en verzamelde een paar super leuke plekjes.

Van een kleine camping in de glooiende Limburgse heuvels en op de Veluwe, een kleine camping aan de oevers van een rivier in België tot kleinschalige campings net over de grens in Duitsland. Ik heb de leukste campings op maximaal 5 uur rijden vanaf Utrecht voor je op een rij gezet. Vakantieadresjes die niet te ver weg zijn en die leuk zijn voor het hele gezin. En het leuke is: een aantal van deze kleinschalige campings kun je ook bereiken met de trein.

Lees ook: de leukste dorpjes en steden in de Ardennen
En: favoriete campings aan het Gardameer
Plus: met de trein naar de camping? Tips voor je treinvakantie!

Kleinschalige campings dichtbij

Camping Les Murets Esneux België terras
Het terras bij de kleinschalige Camping Les Murets in Esneux, België

Camping Les Murets Esneux België moestuin
Kleinschalige campings in België: Camping Les Murets heeft ook een kleine moestuin

Camping Les Murets België Esneux tent

1. Camping Les Murets – Esneux, België

Afstand vanaf Utrecht: 222 km

Ouderwets kamperen doe je op Camping Les Murets in Esneux in België. Deze charmante, kleine camping ligt direct aan de oevers van de Ourthe in de Belgische Ardennen. Je kunt er je tent, camper of kleine caravan neerzetten. In de omgeving kun je goed wandelen en fietsen, maar je bent ook zo in Luik. Op warme zomerdagen kun je pootje baden of zwemmen in de rivier. Dan is ook de snackbar geopend voor snacks en pizza. Voor fietsers en wandelaars is er altijd plek op het trekkersveldje.

Camping Les Murets is bovendien makkelijk bereikbaar met de trein: naar het station van Hony is het slechts 350 meter lopen. De supermarkt en andere winkeltjes vind je in het nabijgelegen plaatsje Tilff, óók bereikbaar per trein. Je kunt bijvoorbeeld wandelen naar de supermarkt en met je (zware) boodschappen terugrijden met de trein.

Camping Les Murets bekijken

Met de trein naar Les Murets

Camping Gronselenput Wijlre Limburg

Kleinschalige campings in Nederland: Camping de Gronselerput in Limburg

2. Camping De Gronselenput – Wijlre LI

Afstand vanaf Utrecht: 189 km

Aan de voet van de Keutenberg in de glooiende Limburgse heuvels ligt de kleinschalige Camping De Gronselenput. Dit is het perfecte plekje om je tent of caravan neer te zetten aan de oevers van de Kleine Geul. Vooral jonge gezinnen, rustzoekers, wandelaars en fietsers komen graag naar deze charmante camping in Limburg die on-Nederlands aandoet. Op Camping De Gronselenput staan speeltoestellen voor de kinderen, er is een volleybalveld en een basket. Verder vind je hier een gezellig terras, een pizzeria, een wasserette en een sanitairgebouw. Een van de leukste kleinschalige campings op maximaal vijf uur rijden dus!

Boek kampeerplek op Camping De Gronselenput

Camping Kleintje Zandpol Drenthe caravan

Kleinschalige campings in Nederland: camping Kleintje Zandpol in Drenthe

3. Camping Kleintje Zandpol – Zandpol DR

Afstand vanaf Utrecht: 161 km

Hartje Drenthe, tussen Coevorden en Emmen, ligt minicamping Kleintje Zandpol. Deze sfeervolle en kleine familiecamping in Drenthe is geschikt voor iedereen. Er is volop te doen voor de allerkleinsten, maar er is ook genoeg rust voor wie wil. Naar deze kleinschalige camping is het lang geen 5 uur rijden, maar slechts 2 uur. Je kunt je eigen tent neerzetten op de camping, maar er zijn ook tal van knusse huuraccommodaties. Zoals De Lotus Belle Tent bijvoorbeeld of een gepimpte hippiecaravan. Op de camping zijn varkentjes en kippen, er is een moestuin en je kunt op warme dagen een duik nemen in het Zandpol natuurbad.

Bekijk Camping Kleintje Zandpol

kleinschalige Camping Girtenmühle Duitsland tent waslijn

Kleinschalige campings in Duitsland: Camping Landgut Girtenmühle

4. Camping Landgut Girtenmühle – Girtenmühle, Duitsland

Afstand vanaf Utrecht: 410 km

De kleine, autovrije Camping Landgut Girtenmühle in Duitsland wordt gerund door vier Nederlanders. Op de camping zijn geen vaste plekken, je kunt zelf een fijn plekje uitzoeken. Nadat je je spullen hebt uitgeladen, parkeer je je auto op de centrale parkeerplaats. De camping grenst aan het bos en een riviertje waar je heerlijk af kunt koelen op zwoele zomerdagen. Verder is er op de camping een gezellige buitenbar en een terras met live muziek. Er komen gezinnen met kleine kinderen naar de camping, maar ook vrienden en soloreizigers.

In de omgeving van Camping Landgut Girtenmühle kun je prachtige wandelingen maken en naar de stad Trier is slechts 30 minuten rijden. De gemoedelijke en kleinschalige camping ligt op nog geen 5 uur rijden van Nederland, 4,5 uur om precies te zijn.

Camping Landgut Girtenmühle bekijken

Kleine campings Nederland - Natuurkampeerterrein Drie Ermelo

Kleinschalige campings: natuurkampeerterrein Drie in Ermelo

5. Natuurkampeerterrein Drie – Ermelo GE

Afstand vanaf Utrecht: 56 km

Midden in een van de mooiste en oudste bossen van Nederland, verscholen in het groen, ligt Natuurkampeerterrein Drie. Deze kleine camping op de Veluwe is ideaal voor natuurliefhebbers die graag back to basics gaan. Het ligt midden in het Speulderbos en vlak bij het geheimzinnige Solsche Gat.

Je kunt hier een paar geweldige wandelingen maken, zoals de cultuurhistorische wandeling die je meeneemt door het dichte naaldbos, over heidevelden, langs grafheuvels met als hoogtepunt onderduikershol Drie. Er zijn ruime kampeerplekken voor je tent, vouwwagen, camper of caravan. Daarnaast is er een sanitairgebouw en een vuurhut. Om de hoek kun je een hapje eten bij Boshuis Drie. Hier lees je ook wat je kunt doen op Het Nationale Park de Hoge Veluwe.

Boek Natuurkampeerterrein Drie

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Camping Alt B. (@campingaltb)

6. Camping Altenburschla – Wanfried, Duitsland

Afstand vanaf Utrecht: 438 km

Ook de kleine, alternatieve natuurcamping Altenburschla in de Duitse deelstaat Hessen heeft Nederlandse eigenaren. Deze kleinschalige camping ligt op een kleine 5 uur rijden vanuit Nederland. Direct naast het tentenveld op de camping stroomt de rivier de Werra. De camping heeft zo’n 28 kampeerplaatsen voor tenten, campers en vouwwagens. Je krijgt een plekje toegewezen, maar kunt ook voor een andere kampeerplaats kiezen. Huuraccommodaties zijn er ook: van een ingerichte tent tot pipowagen. Een perfecte plek om heerlijk tot rust te komen.

De omgeving leent zich goed voor lange wandel- of fietstochten. Met de trein kun je er via Hannover ook goed komen. Je doet er dan wel ruim 7,5 uur over. Wil je kamperen op een kleine camping in Duitsland, dan is Camping Altenburschla een aanrader!

Camping Altenburschla bekijken

Camping Les Murets Esneux brug bij Tilff

Kleinschalige campings: het schilderachtige plaatsje Tilff vlakbij Camping Les Murets in België

Meer kleinschalige campings op maximaal 5 uur rijden

Er zijn nog veel meer kleinschalige campings dichtbij. Op onderstaande websites kun je kiezen uit nog meer campings. Wil je een spetterende camping voor jongeren, zoek je een knusse gezinscamping of ga je voor een kleinschalige camping voor rustzoekers op maximaal 5 uur rijden? Roan heeft behalve kampeerplaatsen voor je tent of caravan ook ingerichte tenten en stacaravans te huur.

Bekijk kleinschalige campings op ACSI

Zoek kleine ANWB campings

Kleine campings bij ROAN

Ingerichte tenten en stacaravans bij Vacanceselect

Kleinschalige campings op maximaal 5 uur rijden van Nederland - Camping Les Murets Exneux België station Tilff spoor 2

Kleinschalige campings: vanaf Camping Les Murets met de trein naar Tilff voor boodschappen

Naar de camping met de trein

Kies je ervoor om met de trein naar je camping te reizen? Komend voorjaar en zomer kun je nog meer vakantiebestemmingen in Europa bereiken met de trein. En ook nog eens hartstikke low budget! Zo reis je in 2024 al voor een tientje naar Berlijn of Parijs. Binnenkort komt daar het Zwitserse Bazel bij. Vrijwel dagelijks rijdt er bovendien een nachttrein tussen Amsterdam en Wenen.

Pakketreizen trein

Steeds meer reisorganisaties bieden complete pakketreizen aan met de trein. Zo stap je in Nederland in en reis je per trein naar je vakantiebestemming. Vind je treinvakantie bij:

En ben je nog op zoek naar een geschikte tent voor jouw kampeervakantie? Dan is de 8-persoons gezinstent Quecha Air Seconds een goede optie.

Kleinschalige campings binnen 5 uur rijden bewaren

Kleinschalige campings op maximaal 5 uur rijden  Kleinschalige campings op maximaal 5 uur rijden Kleinschalige campings max 5 uur rijden van Nederland

Meer camping inspiratie





Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *