6 handige luchthaven tips voor je vakantie

Praktische info, Travel

Luchthaven Schiphol KLM
Reis je regelmatig met het vliegtuig? Dan komen deze luchthaven tips goed van pas. Je vakantie begint tenslotte al op de vliegveld. Graag deel ik 6 handige luchthaven tips voor je volgende vakantie!

Luchthaven airport woman trolley

Luchthaven tips om goedkoop te parkeren

1. Parkeren op de luchthaven

Als je met een budget luchtvaartmaatschappij vliegt, is de kans groot dat je vroeg in de ochtend vertrekt. Dat betekent dat het openbaar vervoer vaak geen optie is, maar dat je met de auto naar het vliegveld moet rijden. Rond Schiphol zijn volop parkeermogelijkheden. Zelf parkeer ik meestal op P3. Op Schiphol.nl kun je vooraf vergelijken en de beste of goedkoopste parkeeroptie reserveren. Gratis shuttlebussen brengen je in nog geen 10 minuten naar de vertrekhal.

Luchthaven tips: bekijk reizen vanaf luchthaven Groningen bij Vakantiediscounter
Ook boeken: 15% ANWB-ledenvoordeel bij Quick Parking op Schiphol

2. Al je vloeistoffen in één zakje

Een van de beste luchthaven tips en een must als je alleen met handbagage reist: doe al je vloeistofffen in één zakje. Er is tenslotte niets vervelender dan dat je bij de beveiliging al je flesjes uit je bagage moet vissen. Dus bewaar handige, kleine reisflesjes in één grotere zak of doorzichtige toilettas. Lekker overzichtelijk en je hebt alles bij de hand.

Lees ook: reizen met alleen handbagage, wat neem je mee?
Luchthaven tips: doorzichtige toilettas

3. Airtag of bagage tracker

Bang om je bagage kwijt te raken op een luchthaven? Een van de beste luchthaven tips is om een Airtag of bagage tracker aan te schaffen. Deze handige reisgadget stop je in je ruimbagage. Via een app kun je checken waar je backpack of koffer voor het laatst is gespot.

Zo bleek dat de backpack van mijn dochter voor haar rondreis Amerika nog op de luchthaven van Frankfurt stond. Ze moest vier dagen wachten op de hereniging met haar bagage, maar via de app Find my iPhone kon ze wel precies zien waar haar bagage uithing. Met onze backpacks voor ons Afrika avontuur ging het gelukkig goed tijdens de overstap in Frankfurt. Hoe dan ook is het een geruststelling om te zien dat je bagage mee aan boord is.

Ook aanschaffen: Apple airtag die je volgt via Find my iPhone
Of: de Tile Mate die volgt via de gratis Tile app

4. Extra spullen in je handbagage

Je zult maar vier dagen of langer zonder spullen zitten, omdat je backpack is zoekgeraakt of op een luchthaven is gestrand (zoals mijn dochter in bovenstaand verhaal)! Des te handiger is het om extra kleding in je handbagage te stoppen, net als je belangrijkste toiletspullen, medicijnen, opladers of je laptop. Mijn dochter liep vier dagen door San Francisco in dezelfde kleding en zonder warme trui. Dat wil je liever voorkomen.

5. Neem je eigen eten mee aan boord

Een van de slimste luchthaven tips: neem je eigen eten mee aan boord. Helemaal als je low budget wilt reizen. Niet alleen moet je bij budget airlines betalen voor je eten tijdens de vlucht, ook op de luchthaven is eten en drinken prijzig. Bovendien is het niet per se lekker. Dus onthoud deze handige luchthaven tip: neem je eigen belegde broodjes of salade mee en vul je dopper pas ná de beveiliging bij de toiletten.

6. Zoek een rustig plekje op

Kan die drukte rond de shops en eetgelegenheden op de luchthaven je gestolen worden? Zoek dan een rustig plekje op bij een van de terminals en ga daar je eigen maaltijd verorberen. Hét stilteplekje op het vliegveld is trouwens de kapel of bidruimte. Ook ideaal als je je even terug wilt trekken. Op sleepingairports.net vind je inspiratie voor de meest comfortabele stoelen op luchthavens, maar ook de beste layover sightseeing. En hé, daar begon het voor Jesse en Céline in Before Sunrise ook!

Lees ook: net als in de film Before Sunrise wandelroute door Wenen
En: low budget tips voor je stedentrip

Handige luchthaven tips bewaren

Handige luchthaven tips Handige luchthaven tips

Meer handige reistips


Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik rechtenvrije afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *