Goedkoop parkeren bij de luchthaven: 6 tips

Praktische info, Travel

Goedkoop parkeren luchthaven: Vrouw auto parkeren

Ben je van plan om je auto te parkeren bij de luchthaven tijdens je vakantie of weekendje weg? Bekijk dan van tevoren wat de parkeermogelijkheden zijn en waar je zo goedkoop mogelijk kunt parkeren bij het vliegveld. Door vooraf je parkeerplaats te reserveren bijvoorbeeld. Mijn 6 tips: zo kun je goedkoop parkeren bij de luchthaven.

Goedkoop parkeren bij de luchthaven, parking parkeerplaats

Hoe kun je goedkoop parkeren bij de luchthaven?

Wil je graag low budget op vakantie en betaal je liever niet teveel parkeerkosten? De goedkoopste vluchten vertrekken meestal op een tijdstip dat er (nog) geen treinen rijden en je dus aangewezen bent op de auto. Dat betekent ook: je auto een week of soms wel twee weken parkeren bij de luchthaven. Het liefst houd je de parkeerkosten binnen de perken, maar nóg liever betaal je helemaal geen parkeergeld. 6 tips voor goedkoop parkeren bij de luchthaven!

Lees ook: handige luchthaven tips
En: zo overleef je een lange (nacht)vlucht
Reistip: reizen met alleen handbagage, wat neem je mee?

1. Vergelijk (parkeer)tarieven van luchthavens

Afhankelijk van je woonplaats kan het de moeite waard zijn om vanaf een andere luchthaven te vliegen. Een vlucht vanaf Eindhoven, Rotterdam of Groningen Airport Eelde is soms goedkoper dan vliegen vanaf Schiphol. Bovendien kun je op kleinere vliegvelden vaak makkelijker je auto kwijt én kun je er goedkoper parkeren bij de luchthaven.

Zo was ik voor mijn tripje Rethymnon voor 4 dagen parkeren bij Groningen Airport Eelde slechts € 18 kwijt! Ook de vliegtijden vanaf andere luchthavens kunnen gunstiger zijn. Of de route er naar toe is minder druk, dus minder stress. Kijk dus goed naar wat de voordeligste en meest relaxte optie voor jou is.

2. Plaatselijke parkeertarieven vergelijken

Ook op en rond Schiphol zelf kun je geld besparen door lokale parkeertarieven met elkaar te vergelijken. Rond Schiphol alleen al kun je kiezen uit verschillende parkeermogelijkheden. Vergelijk de parkeertarieven op Schiphol en ontdek op welk parkeerterrein je op jouw vliegdata het goedkoopst kunt parkeren. Zo kun je goedkoop parkeren bij de luchthaven.

Tip: 15% ANWB korting bij Quick Parking op Schiphol
Vergelijk: alle parkeertarieven op Schiphol

Goedkoop parkeren luchthaven

Goedkoop parkeren bij de luchthaven: boek zo vroeg mogelijk

3. Boek je parkeerplaats zo vroeg mogelijk online

Wil je goedkoop parkeren bij de luchthaven, dan doe je er goed aan om ruim van tevoren online je parkeerplaats te reserveren. Last minute boeken is namelijk niet per se goedkoper. Dat geldt voor je reis, maar ook voor een parkeerplek. Vaak is het goedkoper om op tijd je parkeerplaats online te reserveren, bijvoorbeeld via Schiphol.nl. Ook gelden er van tevoren soms aanbiedingen zodat je met korting een parkeerplek kunt scoren.

Bekijk: alle mogelijkheden parkeren bij Schiphol

4. Op vakantie in het laagseizoen

Heb je de keuzevrijheid, kies er dan voor om in het laagseizoen op vakantie te gaan. Niet alleen betaal je dan minder voor je reis, ook kun je dan goedkoop parkeren op de luchthaven. Juli en augustus zijn de drukste én duurste maanden. Heb je jonge kinderen en zijn ze nog niet leerplichtig? Maak daar dan gebruik van zo lang het kan. Lees hier al mijn tips voor reizen met kinderen.

5. Met het openbaar vervoer naar Schiphol

De allergoedkoopste manier om naar Schiphol te reizen blijft het openbaar vervoer. De trein stopt direct onder Schiphol. Dat scheelt een hoop stress, mits de treinen rijden uiteraard.

6. Overnachten bij de luchthaven

Gaat je vlucht op een ongunstig tijdstip en rijden er dan nog geen treinen? Overweeg dan om vlak bij de luchthaven te overnachten. Houd voor aanbiedingen ook hotels in de omgeving van Schiphol in de gaten.

Bekijk: alle hotels op Schiphol

Goedkoop parkeren bij de luchthaven bewaren

Goedkoop parkeren luchthaven Goedkoop parkeren luchthaven tips

Meer handige reistips


Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik rechtenvrije afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *