Goedkoop parkeren bij de luchthaven: 6 tips

Praktische info, Travel

Goedkoop parkeren luchthaven: Vrouw auto parkeren

Vorig jaar hadden luchthavens in Nederland door personeelstekort last van extreme drukte. Dat leverde veel stress op. Terwijl een vakantie juist leuk zou moeten zijn. Om die stress iets te verminderen doe je er goed aan zoveel mogelijk voor je vakantie te regelen. Zoals een parkeerplaats bij de luchthaven reserveren bijvoorbeeld. Zo kun je goedkoop parkeren bij de luchthaven.

Goedkoop parkeren luchthaven, parking parkeerplaats

Hoe kun je goedkoop parkeren bij de luchthaven?

Wil je graag low budget op vakantie en betaal je liever niet teveel parkeerkosten? De goedkoopste vluchten vertrekken meestal op een tijdstip dat er (nog) geen treinen rijden en je dus aangewezen bent op de auto. Dat betekent ook: je auto een week of soms wel twee weken parkeren bij de luchthaven. Het liefst houd je de parkeerkosten binnen de perken, maar nóg liever betaal je helemaal geen parkeergeld. Goedkoop parkeren bij de luchthaven: 6 tips!

Lees ook: handige luchthaven tips
En: zo overleef je een lange (nacht)vlucht
Reistip: reizen met alleen handbagage, wat neem je mee?

1. Vergelijk (parkeer)tarieven van luchthavens

Afhankelijk van je woonplaats kan het de moeite waard zijn om vanaf een andere luchthaven te vliegen. Een vlucht vanaf Eindhoven, Rotterdam of Groningen Airport Eelde is soms goedkoper dan vliegen vanaf Schiphol. Bovendien kun je op kleinere luchthavens vaak makkelijker je auto kwijt én kun je er goedkoper parkeren. Zo was ik voor mijn tripje Rethymnon voor 4 dagen parkeren bij Groningen Airport Eelde slechts € 18 kwijt! Ook de vliegtijden vanaf andere luchthavens kunnen gunstiger zijn. Of de route er naar toe is minder druk, dus minder stress. Kijk dus goed naar wat de voordeligste en meest relaxte optie voor jou is.

2. Plaatselijke parkeertarieven vergelijken

Ook op en rond Schiphol zelf kun je geld besparen door lokale parkeertarieven met elkaar te vergelijken. Rond Schiphol alleen al kun je kiezen uit verschillende parkeermogelijkheden. Vergelijk de parkeertarieven op Schiphol en ontdek op welk parkeerterrein je op jouw vliegdata het goedkoopst kunt parkeren.

Tip: tot 10% ANWB-ledenvoordeel parkeren op Schiphol

Goedkoop parkeren luchthaven

3. Boek je parkeerplaats zo vroeg mogelijk online

Last minute boeken is niet per se goedkoper. Dat geldt voor je reis, maar ook voor een parkeerplek. Vaak is het goedkoper om op tijd je parkeerplaats online te reserveren, bijvoorbeeld via Schiphol.nl. Ook gelden er van tevoren soms aanbiedingen zodat je met korting een parkeerplek kunt scoren.

4. Op vakantie in het laagseizoen

Heb je de keuzevrijheid, kies er dan voor om in het laagseizoen op vakantie te gaan. Niet alleen betaal je dan minder voor je reis, ook parkeren op de luchthaven is dan een stuk goedkoper. Juli en augustus zijn de drukste én duurste maanden. Heb je jonge kinderen en zijn ze nog niet leerplichtig? Maak daar dan gebruik van zo lang het kan.

Lees ook: tips reizen met kinderen

5. Met het openbaar vervoer naar Schiphol

De allergoedkoopste manier om naar Schiphol te reizen blijft het openbaar vervoer. De trein stopt direct onder Schiphol. Dat scheelt een hoop stress, mits de treinen rijden uiteraard.

6. Overnachten bij de luchthaven

Gaat je vlucht op een ongunstig tijdstip en rijden er dan nog geen treinen? Overweeg dan om vlak bij de luchthaven te overnachten. Houd voor aanbiedingen hotels op Schiphol bij booking.com in de gaten.

Goedkoop parkeren bij de luchthaven bewaren

Goedkoop parkeren luchthaven Goedkoop parkeren luchthaven tips

Meer handige reistips


Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik rechtenvrije afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *