Goedkoop overnachten: 8 tips om geld te besparen op je verblijf

Accommodaties, Praktische info, Travel

Goedkoop overnachten - Wadkovice Pieterburen tuin

Regelmatig maak ik uitstapjes in eigen land of net over de grens. Gewoon op een doordeweekse dag. En het leuke is: het kost bijna niets. Samen met een vriendin of met de kinderen slaap ik dan bijvoorbeeld bij familie of vrienden. Zo bespaar ik geld en ik vind het bovendien gezellig om bij te kletsen. Wil je goedkoop overnachten? 8 tips om geld te besparen op je verblijf!

Goedkoop overnachten - Pigadia Bay Karpathos Stad slaapkamer

Goedkoop overnachten tijdens onze low budget vakantie in Pigadia op Karpathos

Back to my roots: een ode aan het Groningse platteland

Slapen bij familie op het Groningse platteland, waar ik opgroeide

1. Logeren bij familie of vrienden

Misschien vind je het heerlijk om alle ruimte voor jezelf te hebben, maar door te slapen bij familie of vrienden bespaar je heel wat geld. Zo sliep ik bij vrienden tijdens een bliksembezoek aan Leiden en overnachtte ik met mijn kids bij familie in Groningen. Niet alleen is het budgetvriendelijk, het is natuurlijk ook veel gezelliger. Want je hebt nu eindelijk de tijd om uitgebreid bij te kletsen (iets waar je op gewone verjaardagen amper aan toe komt). Houd je logeerpartij wel kort, want dagenlang op elkaars lip zitten is voor niemand fijn.

Goedkoop overnachten - Wadkovice Pieterburen

Woonwagen Wadkovice in Pieterburen boekte ik via booking.com

2. Word Genius-lid van Booking.com

Ben je niet afhankelijk van de schoolvakanties, dan kun je goed low budget accommodaties scoren bij websites als booking.com. Boek je er vaker dan profiteer je bovendien van de ‘geniuskorting’. Dat kan lekker oplopen! Check ook of er mobile-only aanbiedingen zijn. Daarmee bespaar je nóg meer geld op je goedkope overnachting! Ook fijn: vaak kun je kosteloos annuleren tot een bepaalde datum.

3. Boek een pakketreis

Zelf houd ik ook altijd Dé Vakantiediscounter in de gaten voor goedkope hotels of appartementen. Soms kun je daar voor een prikkie een pakketreis boeken:  een vlucht + hotel in één. Daar kan een los vliegticket plus hotelboeking soms niet tegenop. Corendon heeft zelfs een pagina budget vakanties. Lees hier mijn tips om goedkoop vliegtickets te scoren.

Boek: goedkope vakanties bij Dé Vakantiediscounter >>
Bekijk: budget vakanties bij Corendon >>
En: goedkoop overnachten bij Booking.com >>

Solitaire Namibië tenten

Wij maakten een kampeerrondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe

4. Ga kamperen

Wil je goedkoop overnachten dan is de kamperen in een tent of caravan een goede optie! Niet iedereen houdt ervan, maar ik vind het heerlijk! Je bent midden in de natuur, gaat met de kippen op stok en wordt wakker door de zon. Ik kampeerde regelmatig met de kinderen op campings in de Provence, bij het Gardameer en in Toscane, Italië.

Vaak is kamperen ook een goedkoper alternatief van duurdere rondreizen, zoals een kampeerrondreis door Zuidwest-Amerika bijvoorbeeld. Zo maakte ik samen met mijn zoon een kampeerrondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe. Nog steeds heel prijzig, maar goedkoper dan een hotel rondreis. En zeg nou zelf: slapen in een tent is toch ook een stuk avontuurlijker?!

auto vrouw daktent kamperen klein

5. Couchsurfing

Over goedkoop overnachten gesproken: couchsurfing kost je zelfs helemaal niets! Zelf heb ik het nog nooit getest, want in mijn jonge jaren bestond het (geloof ik) nog niet. Maar als ik opnieuw jong was, zou ik het zeker proberen! Het is namelijk een leuke manier om goedkoop te reizen.

Je kunt je gratis aanmelden bij Couchsurfing.com en op de website kun je zien waar je gratis op de bank kunt neerploffen. Vaak reuze gezellig en je leert meteen locals kennen.

6. Low budget accommodaties bij Airbnb

Bij Airbnb kun je niet alleen kiezen uit complete huizen (zoals dit geweldige landhuis waar ik sliep bij Córdoba), maar je kunt ook een kamer bij een local huren of een accommodatie delen met meerdere mensen. Dat is vaak goedkoper dan een hotelkamer voor jou alleen.

7. Goedkoop overnachten in een hostel

In een hostel overnachten is heus niet alleen (meer) voor jongeren! Het goedkoopst is een overnachting in een gedeelde kamer of slaapzaal. Maar als je daar geen zin in hebt, zijn er ook privékamers en tegenwoordig zelfs familiekamers. Ideaal als je goedkoop wilt reizen met kinderen.

Ook bij booking.com bieden ze hostels aan. Bij type accommodatie filter je op ‘hostels’ en bij de ‘kamerfaciliteiten’ kun je aanvinken of je een eigen badkamer of wc wilt.

8. Huizenruil

Wie heeft bij het kijken naar de film ‘The Holiday’ niet gedroomd over huizenruil? Ik in ieder geval wel! Je huis moet er natuurlijk wel geschikt voor zijn, maar het lijkt mij een prima optie. Huizenruil is trouwens ook legaal als je een huurwoning hebt. Natuurlijk moet je het zien zitten dat er een wildvreemde in je bed slaapt en tussen jouw spullen leeft. Maar daar zijn tips and tricks voor (zoals afsluitbare kasten voor je privéspullen).

Op HomeExchange betaal je € 160 lidmaatschap voor een jaar en maak je een profiel aan. Daarnaast zijn er Facebookgroepen als wereldwijde huizenruil onder Nederlanders waar je je aan kunt melden.

Op welke manier probeer jij geld te besparen op accommodaties?

Goedkoop overnachten tips bewaren

Goedkoop overnachten bespaartips Goedkoop overnachten tips om te besparen Goedkoop overnachten bespaartips

Meer tips low budget reizen
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.

ReizenReizenReizen


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *