Woonwagen Wadkovice in Pieterburen: een plekje om weg te dromen

Nederland, Accommodaties, Europa

Woonwagen Wadkovice Pieterburen

Woonwagen Wadkovice in Pieterburen. Hier wanen we ons paar dagen ver van de bewoonde wereld op het Groningse platteland. Niet ver van het Lauwersmeer, de Waddenzee en de dijken. Deze heuse woonwagen is een oase van rust in hartje Pieterburen in de provincie Groningen. Wil je ook even wegdromen in dit heerlijke vakantiehuisje in Pieterburen?

Woonwagen Wadkovice Pieterburen

De tuin bij woonwagen Wadkovice in Pieterburen

Woonwagen Wadkovice

Dit fantastische plekje noemde ik al eens in mijn blog bijzondere overnachtingen in de provincie Groningen. Ik probeer al een tijdje een overnachting in Wadkovice te bemachtigen, maar het was telkens al volgeboekt of de momenten waarop het wel vrij was, kwam ons niet uit. Tot deze zomer. En nu slapen we er – eindelijk! – met z’n drietjes.

Woonwagen Wadkovice boeken

Woonwagen Wadkovice Pieterburen kamer

Wij zijn fan van de inrichting van Woonwagen Wadkovice!

Woonwagen Wadkovice Pieterburen keuken

Slapen in een woonwagen

De woonwagen is kleurrijk ingericht met retro spulletjes. Er zijn vier slaapplekken: een tweepersoonsbed en een stapelbed. Het huisje is voorzien van een toilet, douche en een keukentje. Daarnaast is er een tv aanwezig, kun je je eindeloos vermaken met de stapels bordspelletjes of een avond plaatjes draaien op de platenspeler. Maar het aller fijnst vind ik toch wel de tuin.

Lees ook: de leukste tiny houses in Nederland
En: 10x bijzonder overnachten in de provincie Groningen
Tips: voor avontuur en natuur in Groningen

Wadkovice Pieterburen hangmat

Luieren in een hangmat of met een bijltje hakken? Het kan gewoon bij Woonwagen Wadkovice in Pieterburen.

Wadkovice Pieterburen vuurtje stoken
Wadkovice Pieterburen vuurtje stoken

Back to basic: heerlijke tuin en vuurtje stoken

Zelf heb ik geen buitenruimte en er is niets wat ik meer mis. Ik spaar al een tijdje voor een eigen plekje zoals dit, maar door corona zijn de prijzen van buitenhuisjes explosief gestegen. Voorlopig doe ik het dus maar even zo.

Dit plekje heeft een heerlijke tuin met picknicktafel en een schommel. Op warme zomerdagen kun je wiegen in een hangmat of een boekje lezen. In de avond steek je een vuurtje aan op de vuurstookplaats. Lekker back to basic. Wij hebben nog nooit met dit bijltje gehakt, dus uiteraard moeten we alledrie testen of we brandhout kunnen kloven. Dat lukt, dus al snel zitten we rond ons zelfgestookte kampvuur te genieten.

Lees ook: bijzonder overnachten in Scandinavische huisjes in Nederland

Lauwersmeer Groningen
Lauwersoog Groningen

Natuur in Pieterburen en omgeving

Van hieruit rijd je zo naar Nationaal Park Lauwersmeer, waar je je handdoek neer kunt leggen op een van de strandjes, kunt gaan varen of suppen of een wandeling kunt maken in de bossen. Als je iets verder doorrijdt, kom je bij de vissershaven van Lauwersoog waar je verse vis kunt verorberen bij een van de eettentjes. Hier vandaan vertrekt ook de boot naar Schiermonnikoog.

In Pieterburen zelf bevindt zich het Zeehondencentrum Pieterburen en op verschillende plekken kun je onder begeleiding een wadloopavontuur boeken. En dan vergeet ik bijna nog dat in Pieterburen het Pieterpad start: de 499 km lange afstandswandeling brengt je van het Groningse Pieterburen naar de Sint-Pietersberg in Limburg.

Lees ook: verrassend mooie plekken en natuurgebieden in Nederland

Ontdek de mooiste dorpjes in Groningen, Zoutkamp

Pittoreske dorpjes en hippie vibes

In de omgeving van Pieterburen wachten ook pittoreske dorpjes. Kleurige vissershuisjes sieren vissersdorp Zoutkamp. Vlakbij ligt bovendien het plaatsje Winsum dat in 2020 werd uitgeroepen tot het mooiste dorp van Nederland. Rijd je naar het dorpje Garnwerd dan kun je er door de Burgemeester Brouwersstraat lopen: het smalste straatje van Nederland. Pieterburen zelf is trouwens een oude hippie-gemeenschap, dus overal is die typische hippie vibe nog voelbaar. In de zomermaanden is er op zondag een gezellige markt in Pieterburen.

Lees ook: ontdek de mooiste dorpjes in Groningen
En: de leukste natuurhuisjes in de Belgische Ardennen

Houwerzijl Theefabriek

Houwerzijl Groningen

Marktjes en musea

Het schattige dorpje Houwerzijl heeft een eigen Theefabriek met theemuseum. Vanaf het museum starten ook een paar leuke wandelroutes. En natuurlijk staan er hier verschillende theesoorten op de menukaart. Bij Borg Verhildersum in Leens zie je niet alleen hoe mensen er vroeger leefden, iedere zaterdag vindt hier ook de streekmarkt plaats. Wel cash meenemen als je hier iets wilt kopen. Ook leuk voor de allerkleinsten is insectenwereld DoeZoo in Leens. In Zoutkamp leer je alles over het visserijverleden van het dorpje in Visserijmuseum Zoutkamp.

Lees ook: de mooiste borgen in Groningen

Groningen kanoën

Kanoën, bootje huren of zwemmen?

In het Hogeland kun je op verschillende plekken varen, zwemmen of kanoën. Neem een duik in zwembad De Marne in Leens of stap in een kano bij Marenland in Winsum. Ook bij Waddenfun in Wehe den Hoorn kun je een kano huren om de Groningse Maren te verkennen.

Tip: bij Hotel Marenland kun je overnachten plus een kano of boot huren

Wadkovice Pieterburen tuin

Eigenaren woonwagen Wadkovice

Woonwagen Wadkovice staat in de achtertuin van Daan en Eva die ook de gastheer en -vrouw zijn. Daarnaast heeft Daan sinds kort ook zijn eigen bakkerij geopend in een oude circuswagen van Circus Renz. Wij krijgen een voorproefje van het overheerlijke desembrood. Ook je tanden in dit Groningse brood zetten? Check de locatie hier.

Ook slapen in Woonwagen Wadkovice?

Woonwagen Wadkovice Pieterburen terras

Meer huisjes in de natuur

Ben je ook fan van huisjes als woonwagen Wadkovice midden in de natuur? Dan is zo’n leuk boshuisje op de Veluwe vast ook iets voor jou. Zelf ben ik dol op Tiny Houses, vandaar dat ik de leukste Tiny Houses in Nederland op een rijtje heb gezet. En als je echt iets bijzonders zoekt om bijvoorbeeld met je kids te overnachten, dan kan ik je deze bijzondere overnachtingsplekken in Nederland aanraden! Net als deze gave natuurhuisjes in de Belgische Ardennen. Hier lees je meer:

Meer inspiratie: boshuisjes op de Veluwe
En: Tiny Houses in Nederland
Of: de leukste overnachtingsplekken met kids in Nederland
En: gave natuurhuisjes in de Belgische Ardennen

Woonwagen Wadkovice in Pieterburen bewaren

Woonwagen Wadkovice Pieterburen 2 Woonwagen Wadkovice Pieterburen 3

Meer inspiratie


Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik afbeeldingen van Pixabay en Unsplash.


2 comments on “Woonwagen Wadkovice in Pieterburen: een plekje om weg te dromen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *