Goedkoop een auto huren: 5 bespaartips voor je huurauto

Praktische info, Travel

auto vrouw vrijheid
Ik vind het heerlijk om een roadtrip te maken. Zo maakte ik pas geleden nog een rondreis door Andalusië. Vooral die vrijheid om te gaan en staan waar ik maar wil, vind ik heerlijk! Maar de prijzen en voorwaarden voor een huurauto kunnen nogal verschillen. Dus wil je goedkoop een auto huren? 5 bespaartips voor je huurauto.

Goedkoop een auto huren - huurauto vrouw

1. Ga voor een compacte huurauto

Bij autoverhuurbedrijven zijn ze maar al te happig om je een upgrade te geven. Maar trap er niet in. Die benzineslurpende gevaartes slaan een gat in je portemonnee en zijn een stuk lastiger om door een stad te manouvreren. Wij waren maar wát blij met onze compacte Clio in het centrum van Sevilla en de smalle straatjes van Ronda

Bovendien konden we onze goedkope huurauto met gemak kwijt op de krappe plekjes in de parkeergarage en langs de kant van de weg bij de uitzichtpunten. Reis je door Amerika of toer je door het Atlasgebergte over ruig terrein? Afhankelijk van je bestemming kan een wat grotere auto of een 4WD dan juist wél handig zijn.

2. Extra autoverzekering: wat heb je nodig?

Wil je goedkoop een auto huren, dan moet je extra goed letten op de verzekeringen van je huurauto. Veel verzekeringen zijn standaard bij de huur van je auto inbegrepen, andere zijn optioneel. Zoals een bandenverzekering, een ruitenverzekering of verzekering tegen steenslag (tegen de bodemplaat).

Dat laatste is in Amerika nogal een dingetje. Vandaar dat je hier vaak met een huurauto niet offroad mag rijden, zoals door Monument Valley bijvoorbeeld. Afhankelijk van je bestemming en de lengte van je reis is het goed om na te gaan welke autoverzekering je écht nodig denkt te hebben.

auto vrouw vrijheid zon

3. Zelf je tank bijvullen

Bij het verhuurbedrijf kun je vaak kiezen of je de auto in wilt leveren met een lege tank. Dat lijkt misschien voordelig, maar vaak is het dat niet. Hoewel je vaak minder betaalt voor je brandstof dan je bij een benzinestation kwijt bent, brengen ze een volle tank in rekening. Maar hoe groot is de kans dat jij je tank helemaal leeg rijdt? Juist. Dus je kunt beter zelf vlak voor inleveren van de auto even je tank bijvullen en klaar ben je!

4. Verhuurlocaties voor een goedkope huurauto

Wil je goedkoop een auto huren dan loont het ook om te kijken bij verhuurlocaties iets verder van de luchthaven. Hoe dichter bij de luchthaven, hoe duurder vaak je huurauto. Kies je voor een goedkope huurauto bij een andere verhuurlocatie? Vaak kunnen ze transfer van de luchthaven naar autoverhuurlocatie voor je regelen en anders neem je een taxi.

5. Goedkoop een auto huren: verhuurbedrijf

Ook goedkoop een auto huren? Zelf heb ik goede ervaringen met Sunny Cars. Hier ben je namelijk standaard all-in verzekerd. Dat betekent dat je ter plekke geen extra autoverzekering hoeft af te sluiten. 

Het voordeel daarvan is dat je bij het retourneren van je auto geen tijd kwijt bent voor het checken van eventuele schade. Je parkeert je auto, levert de sleutel in et voilà! Binnen 5 minuten ben je klaar om naar de vertrekhal van de luchthaven te gaan.

Heb jij nog bespaartips voor een goedkope huurauto?

Tips goedkoop een auto huren bewaren

goedkoop auto huren bespaartips goedkope huurauto bespaartips goedkoop auto huren bespaartips

Meer tips low budget reizenDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.

ReizenReizen


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *