9 accommodatie tips in Parga in Griekenland

Griekenland, Accommodaties, Europa

Accommodatie tips in Parga - Appartement Magda's, Griekenland
Op zoek naar de beste accommodatie tips in Parga in Griekenland? In dit plaatsje op het Griekse vasteland kun je volop genieten van zon, zee en strand. Daarnaast kun je er cultuur snuiven. Zo kun je een trip maken naar de indrukwekkende kloosters van Meteora. Of met je voeten waden door de Acheron rivier, oftewel de rivier de Styx. In Parga vind je diverse hotels en appartementen om te overnachten. Heb je geen idee waar je wilt of kunt verblijven? Bekijk dan mijn 9 favoriete accommodaties in Parga. Van luxe tot kleinschalig.

Accommodatie tips in Parga - Villa Letista, Parga, Griekenland

Een van mijn favoriete accommodaties in Parga: Studio’s Agnanti

Vakantie in Parga op het Griekse vasteland

Samen met mijn kinderen was ik in Parga op het Griekse vasteland. Om even heerlijk bij te komen op een ligbedje aan het strand, om te snorkelen in het azuurblauwe water, maar ook om cultuur te snuiven in het stadje. Zo leerden we hoe olijfolie wordt gemaakt in een oude olijfolie-fabriek en bezochten we de Meteora Kloosters.

Accommodaties in Parga

Zelf sliepen wij in een heerlijk appartement in Parga dat tegen een heuvel aangebouwd is, met uitzicht over de zee én een infinity pool. Maar er zijn veel meer leuke accommodaties in Parga. Je kunt er kiezen uit low budget appartementen en kleinschalige accommodaties tot luxe hotels. De leukste accommodaties in Parga heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet.

Boek: een accommodatie in Parga

Accommodatie tips in Parga - Enetiko Parga Griekenland avond

Accommodatie tips in Parga: Enetiko Resort

Enetiko Parga, Griekenland

Accommodatie tips in Parga: Enetiko Resort

Kleinschalige accommodatie tips in Parga

In Parga vind je tal kleinschalige accommodaties. Zowel langs de boulevard als in de omringende heuvels vind je knusse appartementen en boetiekhotels om te overnachten.

1. Enetiko Resort ****

Dit kleinschalige resort ligt in de heuvels van Parga. Rond het zwembad staan heerlijke ligbedden en vooral het uitzicht hier vind ik geweldig! Alle appartementen zijn knus ingericht. Wedden dat je je hier meteen thuisvoelt?

Enetiko Resort info en boeken >>

2. Pension Oasis **

Is het geen plaatje om te zien? Pension Oasis is een statig landhuis. En omdat het heel kleinschalig is en slechts 6 kamers heeft, is de service er heel persoonlijk. In een paar stappen sta je op het strand, terwijl de gezellige Griekse taverna’s zich op zo’n 400 meter lopen bevinden.

Pension Oasis info en boeken >>

Hotel Angela Parga Griekenland Piso Krioneri

Accommodatie tips in Parga: Hotel Angela

Hotel Angela Parga Griekenland, Piso Krioneri
Accommodatie tips in Parga: Hotel Angela

Hotels aan Piso Krioneri in Parga

Parga heeft meerdere stranden. Wij waren verliefd op Piso Krioneri, het kleine kiezelstrandje waar een relaxte en gemoedelijke sfeer hangt. Je vindt hier twee hotels pal aan het strand en van hieruit wandel je ook zo naar het centrum van Parga. Mijn accommodatie tips aan Piso Krioneri in Parga:

3. Hotel Angela ***

Wat is er nu leuker dan wakker te worden en meteen een duik te  nemen? Vanaf je balkon heb je een geweldig uitzicht over de blauwe zee en er zit een terras pal aan het strand dat wordt omringd door weelderige planten.

Hotel Angela info en boeken >>

4. Achilleas ***

Nog zo’n mooi hotel met uitzicht over de Ionische Zee. Je staat zo met je voeten in het water en ook de boulevard van Parga ligt op een steenworp afstand.

Achilleas info en boeken >>

Accommodatie tips Parga: Hotel Palatino, Parga Griekenland

Accommodatie tips in Parga: Hotel Palatino

Accommodatie tips in Parga: luxe hotels

In deze hotels combineer je het knusse centrum van Parga met een vleugje luxe.

5. Irida Boutique hotel ****

Vanaf je hotel heb je een paradijselijk uitzicht over het glinsterende water. En als je tussen de olijfbomen door loopt ben je zo bij het centrum van Parga. In het luxe hotel ben je van alle gemakken voorzien. Op het terras kun je heerlijk ontbijten, maar in de avond kun je er ook à la carte lunchen en dineren. En dan heb ik het nog niet eens gehad over die infinity pool! Zie jij jezelf hier al zitten?

Irida Boutique hotel info en boeken >>

6. Adam’s Hotel ****

Op deze droomplek houden ze van puur en lokaal. Dat proef je in het streekrestaurant Olive Tree waar ze hun gerechten klaarmaken met olijfolie uit de omgeving en dat zie je terug in de klassiek ingerichte kamers. Het gebouw en de suites stralen klasse uit. Hier wil je altijd blijven!

Adam’s Hotel info en boeken >>

7. Hotel Palatino ****

Adembenemend, dat is het uitzicht vanaf je balkon over de blauwe wateren rond Parga. Het hotel torent hoog boven Valtos Beach uit en voor het uitzicht moet je een paar trappetjes trotseren.  Maar dan heb je ook wat!

Hotel Palatino info en boeken >>

Accommodatie tips Parga: Appartement Magda's Parga, Griekenland

Accommodatie tips in Parga: Appartementen Magda’s

Accommodaties in Parga: fijne appartementen

In een appartementencomplex geniet je van de ultieme vrijheid. Zo heb je er een kitchenette waar je zelf in een handomdraai een Griekse salade maakt of waar je zelf kunt kokkerellen, zoals in deze appartementen in Parga.

8. Mediterraneo ****

Op loopafstand van het centrum van Parga vind je deze stijlvolle appartementen. Mediterraneo heeft een prachtige tuin vol rozen en vanaf het zwembad kijk je uit over de baai van Parga.

Mediterraneo info en boeken >>

9. Appartementen Magda’s ***

Deze appartementen liggen temidden van de groene heuvels in een rustige omgeving. Naar het centrum van Parga is het ongeveer 200 meter lopen. Het strand en de blauwe zee liggen op zo’n 500 meter. Maar ook het zwembad van Appartementen Magda’s is uitnodigend!

Appartementen Magda’s info en boeken >>

Excursies en dagtrips vanuit Parga

Ik schreef al eens een blog waarin ik 5 ideeën voor leuke excursies en dagtrips vanuit Parga verzamelde. Meer leuke tours vanuit Parga op het Griekse vasteland vind je bij GetyourGuide.

 

Meer inspiratie voor je reis naar Griekenland

Accommodaties in Parga bewaren

9 accommodatie tips in Parga, Griekenland accommodatie tips Parga, Griekenland






Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *