Slapen in de tofste boomhutten in Nederland

Nederland, Accommodaties, Europa

De tofste boomhutten in Nederland, Torentjeshoek Dwingeloo

Slapen in een boomhut in Nederland? Je vindt de leukste boomhutten ver weg van de drukte en het lawaai, verscholen in de natuur of op een gezellige camping. Eenmaal boven geniet je van een fantastisch uitzicht. Dit is wat je noemt slapen in de wolken: 9x de tofste boomhutten in Nederland.

De tofste boomhutten in Nederland - Drouwenerzand boomhut

Een van de mooiste boomhutten in Nederland is deze boomhut in Drouwenerzand

Slapen in een boomhut in Nederland

Droomde jij er als kind ook van om een boomhut te hebben? Na Villa Kakelbont van Pippi Langkous stond dit hoog op m’n verlanglijstje. Want wat is er nu fijner dan in je eigen boomhut te klauteren, dieren te spotten en te genieten van alles op de camping en de omgeving? Ik heb gespeurd naar de tofste boomhutten in Nederland. En eerlijk? Ik wil er stiekem zelf gewoon in slapen. En dat is niet zo’n ramp hoor, want de meeste boomhutten in Nederland zijn heel luxe van binnen. Kijk maar!

Lees ook: bijzondere plekken om te overnachten met kinderen

1. Boomhut – Vakantiepark Drouwenerzand, Drouwen (Drenthe)

Slapen in een boomhut tussen de toppen van Drentse eikenbomen. Dat kan in deze unieke 6-persoons boomhut in Drouwenerzand. Op deze hoogte weet je maar nooit wat of wie je tegenkomt: vogels of eekhoorntjes verschuilen zich hier tussen de takken. Via een vaste trap bereik je de boomhut waarin zich twee slaapkamers bevinden, een vide met loungebank en een groot terras. Kortom: dit is pure luxe op grote hoogte!

En verblijf je langer dan drie nachten op vakantiepark Drouwenerzand? Dan is entree van het attractiepark inbegrepen! Dit park hanteert een all-in formule: niet alleen de attracties, maar ook frietjes, belegde broodjes, soep van de dag, koffie en thee… alles is inbegrepen. Dat is pas vakantie!

Lees ook: de leukste huisjes in de natuur in Drenthe

Overnachten in deze boomhut?

Boomhut Ruinen, NP Dwingelderveld

Deze boomhut in Ruinen mag niet in het rijtje boomhutten in Nederland ontbreken

Boomhut Ruinen, Drenthe

2. Boomhut – EuroParcs Ruinen, Ruinen (Drenthe)

Deze 6-persoons boomhut staat op EuroParcs Ruinen, een kleinschalig vakantiepark in Drenthe. Pal aan Nationaal Park Dwingelderveld én dichtbij het Drents-Friese Wold en de Wieden-Weerribben. Slapen in deze boomhut kun je in een van de drie slaapkamers. Er is dus genoeg ruimte voor iedereen. En je hoeft je niet te vervelen, want de natuur is nooit ver weg. Behalve mooie fiets-, wandel- en mountainbikeroutes, kun je ook gebruikmaken van het overdekte zwembad op het park. Deze boomhut kun je voornamelijk in de wintermaanden boeken, zodat het heerlijk rustig is en je het rijk alleen hebt op het vakantiepark! Pssst… en heb je de hottub al gespot?

Lees ook: wandelen in Nationaal Park Dwingelderveld

Ik wil slapen in deze boomhut in Drenthe

de tofste boomhutten in Nederland, Torentjeshoek Dwingeloo

3. Treehouse Boomhut XXL, camping Torentjeshoek, Dwingeloo (Drenthe)

Dit is geen boomhut, maar een boomvilla voor max. 7 personen! Deze gigant behoort zeker tot de tofste boomhutten in Nederland en staat op camping Torentjeshoek in Dwingelo. Niet alleen is het voorzien van alle luxe (van loungehoek, terras en design eethoek tot vloerverwarming, inloopdouche én een espresso-apparaat), maar je geniet ook nog eens van een geweldig uitzicht over het Nationaal Park Dwingelderveld op 7 (!) meter hoogte. Als dat geen ultieme luxe is! En als je heel stil bent zie je misschien reeën voorbij komen. Op de familiecamping is een speeltuin, een ieniemieniewinkeltje en een animatieteam houd je de hele dag bezig. Het naastgelegen bosbad ‘De Paasbergen’ staat garant voor spetterend plezier. Vervelen is hier uitgesloten!

Bekijk Treehouse XXL

Boomhut Deluxe, Vakantiepark Westerbergen, Echten

4. Boomhut deluxe – Familiepark Westerbergen, Echten (Drenthe)

Overnachten in een boomhut was nog nooit zo leuk en luxe. Niet alleen heb je boven een fantastisch uitzicht, van binnen is deze boomhut deluxe van alle gemakken voorzien. Wat dacht je van een compleet ingerichte keuken of het ruime terras met een 5-persoons jacuzzi? Dat is pas genieten op hoogte! Je kunt in deze boomhut overnachten met max. 4 volwassen en 2 kinderen. Op de camping vind je een binnen- en buitenzwembad, een supermarkt en er is een recreatieprogramma. Zo verveelt niemand zich! *

Boomhut deluxe in Drenthe, Nederland

de tofste boomhutten in Nederland, camping de Koeksebelt Ommen

5. Boomhut – Camping de Koeksebelt, Ommen (Overijssel)

Het is een echte blikvanger, deze fantastische boomhut aan het water! Op drie meter hoogte kijk je uit over de rivier de Vecht en je ziet het stadje Ommen liggen. Natuurlijk is je boomhut uitgerust met een douche en toilet en er is een keuken. Er is genoeg (slaap)plek voor 5 personen.

Op de camping plons je trouwens zo in het verwarmde zwembad, kun je een hapje eten in de brasserie of kook je zelf met de ingrediënten die je in de kampwinkel haalt. De Vecht leent zich prima voor een dagje vissen of varen. In de buurt vind je twee pretparken: Avonturenpark Hellendoorn en Attractiepark Slagharen. Maar ook op de camping zorgt het animatieteam ervoor dat je dagen goed gevuld zijn. *

Overnachten in deze boomhut in Nederland

Eenvoudige boomhut De Lutte

6. Eenvoudige boomhut – De Lutte (Overijssel)

In deze fantastische boomhut midden in het bos ga je back to basics. Het bevindt zich op zo’n 50 meter van de B&B. De inrichting van de boomhut is eenvoudig. Koken doe je op twee eenpitter camping gasstelletjes. Voor een toilet en wastafel loop je eenvoudig naar de B&B. Een douche vind je in de buitensauna. Wil je gebruik maken van de hottub en een sauna? Deze kun je ter plekke bij boeken. Je kunt met 3 personen slapen in deze boomhut.

Bach to basics: eenvoudige boomhut

tree house Landal Miggelenberg Hoenderloo

7. Tree house – Landal Miggelenberg, Hoenderloo (Gelderland)

Gave 4-persoons tree house bovenin de bomen. Deze boomhut staat in Gelderland in Nederland en heeft niet alleen een luxe interieur met veel houten accenten en een groot terras, deze grootste blikvanger is de glijbaan. Zo roetsj je heel eenvoudig vanuit de boomhut naar beneden. Bovendien staat de boomhut op Landal Miggelenberg in hartje Veluwe: een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Er zijn twee slaapkamers in het tree house: eentje met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met een hoogslaper plus 1-persoonsbed. Omdat de boomhut ontzettend populair is, moet je wel op tijd boeken!

Bekijk deze Tree house

De tofste boomhutten in Nederland, Suydersee, family boomhut

Suydersee, 2 pers boomhut

8. Boomhut – Buytenplaets Suydersee, Lelystad (Flevoland)

In de jongste provincie van Nederland, verscholen in de natuur, ligt Buytenplaets Suydersee. Je kunt hier kiezen uit verschillende overnachtingen in een boomhut. Laat je verrassen door de bijzondere vorm en het uitzicht van de 2-persoons boomhut of verblijf gezellig met het hele gezin in de 4-persoons family boomhut. Dit is er eentje die niet in het lijstje tofste boomhutten in Nederland mag ontbreken. Al was het alleen maar omdat er op de dierenweide van de camping Alpaca’s rondlopen die je mag knuffelen of voeren. Wat ons betreft een grote plus! In de omgeving is een zwembad en je kunt er volop fietsen of mountainbiken (mountainbikes kun je ter plekke huren).

Ook slapen in deze boomhut?

boomhut recreatiepark Mastendol

9. Boomhut – Recreatiepark d’n Mastendol, Rijen (Noord-Brabant)

Deze gave boomhut staat 2,5 boven de grond in het Brabantse Rijen. Dit is wel een van de grootste boomhutten in Nederland in deze rij, want je kunt er terecht met maar liefst 7 personen. Er is een badkamer met regendouche aanwezig en er is centrale verwarming. Op het park bevindt zich een natuurspeeltuin en je bent binnen een half uur in de Biesbosch of de Loonse en Drunense duinen waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Voor de ontdekkingsreizigers in de dop zijn de Geocache-tochten in de omgeving een aanrader!

Ontdek meer over deze boomhut

Ben je op zoek naar nog meer boomhutten? Bekijk dan de mooiste boomhutten in Europa.

De tofste boomhutten in Nederland bewaren

De tofste boomhutten in Nederland De tofste boomhutten in Nederland

Meer tips bijzonder overnachten




Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik rechtenvrije afbeeldingen van Pixabay, Pexels of Booking.com*


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *