Helikoptervlucht boven de Victoria Falls in Zimbabwe

Zimbabwe, Afrika, Travel

Helikoptervlucht Victoria Falls in Zimbabwe

Als je een rondreis maakt door Zimbabwe of Zambia is een helikoptervlucht boven de Victoria Falls een absolute aanrader! Tijdens deze excursie zie je de grootste watervallen van Afrika in vogelvlucht. En ik kan je zeggen: van boven zien de Victoria watervallen er nóg spectaculairder uit. Lees mijn tips voor een helikoptervlucht boven de Victoria Falls.

Helikoptervlucht boven de Victoria Falls in Zimbabwe Boy Irene

Samen met mijn 17-jarige zoon tijdens onze helikoptervlucht boven de Victoria Falls

Victoria Falls helikoptervlucht

Victoria Falls in vogelvlucht

De helikopters vertrekken vanaf een platform in de buurt, maar pas na een tijdje zie je de Victoria Falls in al haar glorie opdoemen. Dat is fijn, want tijdens de vlucht er naar toe heeft de piloot de tijd om informatie te geven over de omgeving en uit te leggen hoe de watervallen zijn ontstaan. Zo heb je zelf ook ruim de tijd om je camera of telefoon in de aanslag te houden om mooie foto’s te schieten tijdens je helikoptervlucht.

Lees ook: meer over Victoria Falls in Zimbabwe
En: onze kampeerrondreis door Namibië, Botswana & Zimbabwe

Victoria Falls helikoptervlucht

Helikoptervlucht boven de Victoria Falls: de grootste watervallen van Afrika

Victoria Falls helikoptervlucht

Wilde dieren in Victoria Falls National Park

Tijdens een helikoptervlucht boven Victoria Falls National Park zie je wilde dieren onder je voorbij trekken. Van olifanten en giraffen tot nijlpaarden die als donkere schaduwen op de bodem van de Zambezi wandelen. De helikopter vliegt in de vorm van een acht over de Victoria Falls en de Batoka-kloof. Zo maakt het niet uit aan welke kant van de helikopter je zit: iedereen krijgt op zijn tijd een mooi uitzicht voorgeschoteld.

Helikoptervlucht Victoria Falls

Helikoptervlucht vanuit Zambia of Zimbabwe?

De Victoria Falls vormen de natuurlijke grens tussen Zimbabwe en Zambia. De Zambezi-rivier is hier 1708 meter breed en stort hier zo’n 100 meter naar beneden. Beneden kun je de watervallen aan beide kanten bezoeken. Al is de kant van Zimbabwe wel mooier, want de watervallen waar je op uitkijkt, liggen in Zambia. Helikoptervluchten vertrekken voornamelijk uit Zimbabwe dat ook het meeste luchtruim boven de watervallen heeft. Ze vertrekken vanaf de buitenwijken van Victoria Falls vanaf een heli-platform.

Boek hier: je helikoptervlucht boven de Victoria Falls

Wat kost een helikoptervlucht boven de Victoria Falls?

Een helikoptervlucht Victoria Falls is zeker niet goedkoop. Prijzen variëren van € 130 tot € 175 per persoon en ook de vluchttijd verschilt nogal per organisatie.

Wij hadden een vlucht van een kwartier geboekt, maar hadden het geluk dat twee Amerikaanse dames bij ons instapten die 30 minuten hadden geboekt. Daarom ‘moesten’ wij ook een half uur vliegen, maar wel voor het 15-minuten tarief. Heel vervelend ;) Bij je helikopterexcursie is meestal vervoer van en naar je hotel inbegrepen. Probeer als het kan een tijdslot te boeken in de ochtend of in de namiddag. Dan is het licht mooier en kun je prachtige foto’s schieten.

Powered by GetYourGuide

Andere excursies Vic Falls: bungeejumpen of ziplinen

Victoria Falls is dé plek voor adrenalinejunks. Behalve een helikoptervlucht boven de Victoria Falls kun je er ook bungeejumpen op een van de hoogste bruggen op de grens van Zimbabwe en Zambia. Of wat dacht je van ziplinen boven de Zambezi? Verder is de Zambezi-rivier ook een perfecte en tegelijkertijd de gevaarlijkste plek om te raften. Gelukkig kun je ook een familie-vriendelijke raft boeken: je raft dan over een iets rustiger stukje van de rivier, maar het is evengoed spectaculair!

Boek hier: dagtrip raften op de Zambezi
En: halve dag raften op de Zambezi
Of: je helikoptervlucht boven de Victoria Falls

Overnachten in Victoria Falls

In Victoria Falls kun je kiezen uit verschillende overnachtingsplekken. Wij sliepen in het N1 Hotel, een prima hotel met eenvoudige kamers, maar wel met een fijne tuin en zwembad. Van hieruit wandel je ook zo naar de ‘open market’ waar je kunt afdingen en souvenirs kunt inslaan.

Bekijk: N1 & Campsite in Victoria Falls
Tickets: losse vliegtickets naar Zimbabwe
Deze reis boekte ik: 22 dagen Namibië, Botswana en Zimbabwe

Ook zo’n rondreis door Afrika maken?

Samen met mijn zoon maakte ik een 22-daagse kampeerrondreis door Namibië, Botswana en Victoria Falls met Djoser Family. Tijdens deze rondreis kampeer je midden in de parken. Je kunt kiezen uit familiereizen met kinderen in verschillende leeftijdscategorieën, zoals 10+ of zelfs 16+ zodat ze nóg beter aansluiting vinden. Natuurlijk kun je dezelfde rondreis ook boeken voor volwassenen, al dan niet in combinatie met Zuid-Afrika.

Bekijk: 22-daagse rondreis met kinderen bij Djoser
Of: 21-daagse rondreis Namibië, Botswana, Zimbabwe
En: 24 dagen Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Vic Falls

Helikoptervlucht boven de Victoria Falls bewaren

Helikoptervlucht Victoria Falls Zimbabwe Zambia  Helikoptervlucht Victoria Falls Zimbabwe Zambia

Meer reisinspiratie Afrika

Handige reisgidsen
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.

?c=720&m=1074274&a=331868&r=Djoser&t=html


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *