Victoria Falls in Zimbabwe: tips en bezienswaardigheden

Zimbabwe, Afrika, Travel

Wat te doen in Victoria Falls, Zimbabwe
Victoria Falls ligt op de grens van Zimbabwe en Zambia. Nu is Zimbabwe al jarenlang niet bepaald een veilig land, behalve de Victoria Watervallen, dat wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Je kunt dan ook zonder enige problemen de watervallen bezoeken. Voor op je bucketlist: bezienswaardigheden en tips voor je bezoek aan de Victoria Watervallen.

Wat te doen in Victoria Falls, Zimbabwe - Boy Irene

Victoria Watervallen: de grootste van Afrika

Zimbabwe zou je vanwege slechts één ding alleen al moeten bezoeken: de Victoria Watervallen. De grootste watervallen van Afrika liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe. De Zambezi is hier 1708 meter breed en dit watergordijn stort hier zo’n 100 meter naar beneden. Victoria Falls mag dan ook niet op je bucketlist ontbreken! Ontdek alle bezienswaardigheden en tips wat te doen bij de Victoria Watervallen, zoals een helikoptervlucht boven de Vic Falls.

1. Bezoek het stadje

Victoria Falls is een stadje in het noorden van Zimbabwe op de grens met buurland Zambia. De Victoria Watervallen vormen de natuurlijk grens tussen beide landen. Het beste uitzicht heb je vanuit Zimbabwe, want de watervallen waar je op uitkijkt liggen in Zambia. Vanuit Zambia kun je de watervallen ook bezoeken, maar het uitzicht daar is beduidend minder. Het plaatsje voelt westers aan. Het deed mij het meest denken aan een Amerikaans National Park. Alles is er ontzettend goed georganiseerd: inclusief veel souvenirs, aangelegde paden en hoge prijzen. Het contrast met landen als Namibië en Botswana is enorm. En waarom het gemiddelde inkomen in vergelijking tot omringende landen hier dan zoveel lager ligt terwijl hier duidelijk veel geld wordt verdiend aan toerisme? Dat is de grote vraag.

Wat te doen in Victoria Falls, Zimbabwe, Livingstone Island

2. Wandel naar de uitzichtpunten

Victoria Falls National Park is makkelijk te bereiken. Je betaalt zo’n $30 tot $50 entree om het park binnen te komen. Het handigst is om eerst helemaal richting het eindpunt van de wandelroute te lopen en van daaruit langzaam terug te lopen en vanaf alle uitzichtpunten de watervallen te bewonderen. Ieder punt heeft weer een uniek uitzicht. Soms word je nat, op andere momenten wandel je door een tropisch regenwoud inclusief lianen en palmbomen. De wandelroute alleen al is de moeite waard!

Zimbabwe Victoria Falls helikopter Boy Irene


3. Doen in Victoria Falls: bungeejumpen, ziplinen of een helikoptervlucht

Dit is dé plek voor adrenaline-junks. Ga bungeejumpen op een van de hoogste bruggen precies op de grens tussen Zimbabwe en Zambia of ga ziplinen boven de Zambezi. De Zambezi rivier is ook een perfecte plek om te gaan raften (en tegelijkertijd een van de gevaarlijkste plekken). Gelukkig is er ook een family-raft: je raft dan over een iets rustiger stukje van de rivier, maar het is evengoed spectaculair. Maar je kunt ook een spectaculaire helikoptervlucht maken boven de Victoria Watervallen. Onderstaande tours kun je vooraf regelen. Ziplinen en bungeejumpen kun je ter plekke reserveren.

Powered by GetYourGuide

Wat te doen in Victoria Falls Zimbabwe. Helikoptervlucht

Overnachten in Victoria Falls

In het stadje zelf kun je op diverse plekken overnachten, maar ze hanteren westerse prijzen (lees: je betaalt de hoofdprijs). Wij overnachten in N1 Hotel & Campsite. Een prima hotel met eenvoudige, kleine kamers, maar wel met een fijne tuin inclusief zwembad. Van hieruit wandel je ook zo naar de ‘open market’ waar je kunt afdingen en souvenirs kunt inslaan.

Overnachten: N1 & Campsite
Vlucht: vliegtickets Zimbabwe
Rondreis: 22 dagen Namibië, Botswana en Zimbabwe

Ook een kampeer rondreis met je kids maken?

Wij maakten een georganiseerde 22-daagse kampeerrondreis. Zo hoef je zelf een route uit te stippelen en als alleenstaand ouder is het wel fijn om niet in je eentje de verantwoordelijkheid te dragen. Bovendien is het fijn om andere ouders te ontmoeten en is het extra avontuurlijk omdat je midden in de parken kampeert. Voor kinderen is zo’n kampeerrondreis ook ontzettend leuk en leerzaam. Daarnaast kun je kiezen uit familiereizen met kinderen in verschillende leeftijdscategorieën, zoals 10+ of zelfs 16+ zodat ze nóg beter aansluiting vinden.

Bekijk: 22-daagse rondreis met kids van Djoser

Tips Victoria Falls bewaren

Wat te doen in Victoria Falls, Zimbabwe Wat te doen in Victoria Falls, Zimbabwe  Wat te doen in Victoria Falls, Zimbabwe

Meer inspiratie voor je rondreis Afrika

Handige reisgidsen Afrika

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.

?c=720&m=1074274&a=331868&r=Djoser&t=html

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *