5 kleinschalige accommodaties rond de Middellandse Zee

Accommodaties, Cyprus, Europa, Griekenland, Malta, Portugal, Spanje, Travel

Kleinschalige accommodaties rond de Middellandse Zee - Quinta do Mar, Praia da Luz Algarve, bougainvillea

Ik ben dol op relatief onbekende bestemmingen en kleinschalige accommodaties. Vooral die verborgen plekjes die nog niet worden overspoeld door het massatoerisme. Zo genieten we elk jaar van de mooiste plekjes in Griekenland, maar er zijn ook mooie bestemmingen op Malta, Cyprus of in Andalusië. Bijzondere accommodaties waar je tot rust komt, waar de zee nooit ver weg is en waar je volop kunt genieten van het mediterrane leven. Ik neem je mee naar 5 kleinschalige accommodaties rond de Middellandse Zee.

Kleinschalige accommodaties rond de Middellandse Zee - Quinta do Mar, Praia da Luz Algarve, terras

Waar boek je kleinschalige accommodaties rond de Middellandse Zee?

Of je nu kiest voor een hotel direct aan zee, midden tussen de olijfbomen in het binnenland of op een heuvel met uitzicht over het landschap: je geniet hier volop van het Mediterrane leven. Want dat is waar reisorganisatie Eliza was here voor staat: kleinschalige vakantieadresjes aan de Middellandse Zee, inclusief vlucht en met een huurauto. Op deze plekken verblijf je vaak midden tussen de lokale bevolking; ideaal voor een dromerige vakantie of weekendje weg. En omdat ik van kleurrijk en authentiek houd, heb ik gezocht naar kleurrijke en niet bepaald standaard locaties. Dit zijn mijn 5 favoriete, kleinschalige accommodaties rond de Middellandse Zee.

Lees ook: de 5 mooiste havens in de Middellandse Zee
En: mijn favoriete overnachtingsplekken over de hele wereld
Bekijk ook: de leukste accommodaties in Rethymnon op Kreta
En: hotels en appartementen in Parga op het Griekse vasteland
Plus: 7 favoriete overnachtingsplekken in Griekenland op een rijtje

Kleinschalige accommodaties rond de Middellandse Zee - 6 vientas Zahora Andalusië Spanje
Kleinschalige accommodaties rond de Middellandse Zee: 6 Vientos in Andalusië

6 vientos Zahora Andalusië Spanje

1. 6 Vientos – Zahora, Andalusië

Op nog geen 10 minuten van Playa de Zahora vind je ‘6 Vientos’. Midden tussen de bananenbomen liggen 6 huisjes met elk hun eigen charme. Zelf ben ik fan van de witte koepels die me vaag doen denken aan het huis van Luke Skywalker uit Star Wars. Of toch het huisje met die houten veranda? Er is in ieder geval keuze genoeg, want er zijn huisjes met 1, 2 of 3 slaapkamers en ze zijn ook geschikt als je reist met kinderen. Er is een zwembad en een barbecue aanwezig. Dit is ook de perfecte plek om de omgeving te verkennen. Zoals de vlakbij gelegen stad Cádiz bijvoorbeeld.

Bekijk 6 Vientos in Andalusië >>

Kleinschalige accommodaties rond de Middellandse Zee - Villa Elia Agios Nikolaos Peloponnesos zwembadVilla Elia in Griekenland is een van leukste kleinschalige accommodaties rond de Middellandse Zee

Villa Elia Agios Nikolaos Peloponnesos uitzicht

2. Villa Elia – Agios Nikolaos, Peloponnesos

Bij Eliza was Here ben je verzekerd van unieke en kleinschalige accommodaties rond de Middellandse Zee, zoals dit pareltje op een heuvel op de Peloponnesos. Dit heerlijke adresje ligt tussen Stoupa en het dorpje Agios Nikolaos in. Vanaf je terras kijk je uit over de zee en de omringende olijfbomen. Groot pluspunt is je eigen zwembad. En het fijne is: een auto is inbegrepen zodat je ook de afgelegen baaien kunt bezoeken om de Caretta caretta, de Griekse zeeschildpad te zien zwemmen in de Griekse wateren.

Bekijk hier Villa Elia >>

Tal-Fanal Village Gozo Malta

Genieten van kleinschalige accommodaties rond de Middellandse Zee op Gozo

3. Tal-Fanal Village – Gozo, Malta

De accommodaties van Tal-Fanal Village lijken zó weggelopen uit het sprookje van duizend-en-een-nacht. Het ligt verscholen en afgelegen op het eiland Gozo, vlak bij het hoofdeiland Malta. Eigenlijk is het een dorpje op zich. De 26 appartementen zijn in traditionele stijl gebouwd en liggen rond een binnenplaats met zwembad. Een auto is inbegrepen, zodat je zo even naar het strand iets verderop rijdt en de dorpjes in de omgeving kunt verkennen. Ook ben je zo in de hoofdstad Victoria. Tal-Fanal Village is dé plek voor rustzoekers en mag dus niet ontbreken in dit rijtje kleinschalige accommodaties rond de Middellandse Zee!

Bekijk kleinschalige accommodaties van Tal-Fanal Village >>

Quinta do Mar, Praia da Luz Algarve, bougainvillea

Quinta do Mar, Praia da Luz Algarve zwembad

4. Appartementen Quinta do Mar – Praia da Luz, Algarve

Het is een hele mond vol, want de volledige naam van dit kleurige appartement is Quinta do Mar – Country and Sea Village. En als je op de kaart kijkt, zie je dat ik heb gesmokkeld. Quinta do Mar ligt aan de Algarve aan de Atlantische Oceaan en hoort dus eigenlijk niet in het rijtje kleinschalige accommodaties rond de Middellandse Zee. Hier vind je niets dan rust, wuivende palmbomen, fuchsiaroze bougainvillea’s en uitzicht over de zee. Ik ben fan van deze kleinschalige accommodatie aan de Algarve omdat het zo knus en kleurrijk is. Binnen staan traditionele houten meubels, buiten wacht een fantastisch uitzicht én er is een zwembad.

Bekijk Appartementen Quinta do Mar >>

The Library Hotel Kalavasos Cyprus

Kleinschalige accommodaties rond de Middellandse Zee: The Library Hotel op Cyprus

5. The Library Hotel & Spa – Kalavasos, Cyprus

Aan de zuidkust van Cyprus in het pittoreske dorpje Kalavasos ligt dit elegante hotel. Het is een van de leukste kleinschalige accommodaties rond de Middellandse Zee en is gevestigd in een oud herenhuis met blauwe luikjes. De kamers zijn stijlvol ingericht en vernoemd naar bekende schrijvers, zoals de Oscar Wilde-suite bijvoorbeeld. Ze hebben hoge plafonds en een marmeren badkamer. Buiten kun je genieten in de openlucht jacuzzi en er is uiteraard een luxe spa. Als de avond valt kun je dineren op het sfeervolle terras. O, en bijna vergeten, het hotel heeft ook een bibliotheek.

Bekijk The Library Hotel Spa >>

Meer reisinspiratie Middellandse Zee

Kleinschalige accommodaties rond de Middellandse Zee bewaren

Kleinschalige accommodaties rond de Middellandse Zee Algarve  Kleinschalige accommodaties Middellandse Zee Algarve Kleinschalige accommodaties Middellandse Zee Cyprus

Reisgidsen Middellandse Zee







Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *