5 mooiste havens in de Middellandse Zee

Europa, Griekenland, Italië, Spanje, Turkije


Dubrovnik - mooiste havens in de Middellandse Zee
Sommige van deze havens zijn fantastisch gelegen of vertellen een bijzonder verhaal. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze behoren tot de 5 mooiste havens in de Middellandse Zee! 

Santorini Thira tips en bezienswaardigheden

Mooiste havens Middellandse Zee

Treinstations, vliegvelden en havens. Ik houd van knooppunten waar mensen samenkomen om weer verder te reizen. Daar waar verwachtingen en dromen over onbekende bestemmingen in de lucht hangen. Dit zijn wat mij betreft de mooiste havens in de Middellandse Zee.

1. Santorini

Santorini
Niet voor niets past Santorini perfect op het lijstje van de mooiste havens in de Middellandse Zee! Als je Santorini vanaf de glinsterende zee nadert, rijzen imposante rotswanden loodrecht op uit het water. Onder je ligt de donkere diepte van een onderzeese krater. Boven je zie je de wit gepleisterde huisjes met blauwe koepeldaken. Het mythische eiland Santorini was ooit één groot vulkanisch eiland. Na vulkaanuitbarstingen verdween het grotendeels onder water. Er wordt gefluisterd dat diep op de zeebodem het verdronken land van Atlantis ligt.

Boek hier je vakantie Santorini

2. Venetië

Mooiste havens in de Middellandse Zee: Venetië, Italië

Venetië is de betoverende stad van de romantiek. Hier glijden de gondels door de kanalen: langs imposante palazzi, kerken en pittoreske steegjes. Plof neer op één van de terrasjes van het Piazza San Marco, het kloppende hart van Venetië en bestel hier een (dure) espresso. Hoe dan ook is Venetië één van de mooiste havens in de Middellandse Zee!

Check de stedentrips Venetië

3. Dubrovnik

Dubrovnik
Forten, pittoreske straatjes en eeuwenoude stadsmuren. Dat maakt Dubrovnik tot één van de mooiste havens aan de Middellandse Zee en de Adriatische kust! In dit vestingstadje komen oude tijden tot leven. Bovendien diende Dubrovnik als filmlocatie voor de populaire serie Games of Thrones. Speciaal voor de serie werd de stad omgedoopt tot King’s Landing én het was het filmdecor voor de havenstad Qarth. Lees hier meer over alle Game of Thrones filmlocaties die je kunt bezoeken in Dubrovnik.

Weekendje weg naar Dubrovnik

4. Istanbul

Mooiste havens in de Middellandse Zee: Istanbul, Turkije

Kleurrijke bazaars, koffiehuizen, moskeeën en levendige straatjes vind je overal in Istanbul. In de Turkse wereldstad komen twee continenten samen. Europa en Azië worden in Istanbul van elkaar gescheiden door de rivier de Bosporus. Op de ene oever ligt het bruisende westen met het Taksimplein, aan de andere kant het authentieke oosten. En iedere wijk van het voormalige Constantinopel heeft zijn eigen sfeer en charme. Istanbul past dus perfect in het rijtje mooiste havens in de Middellandse Zee!

Ga je mee naar Istanbul?

5. Barcelona

Barcelona
Een van de mooiste havens in de Middellandse Zee is Barcelona. Dit is de stad van kunstenaars als Gaudí en Miró. Gaudí bouwde onder andere La Sagrada Familia en het Guell Park. In Barcelona kun je in de zomer genieten van het stadsleven én het strand. Bovendien is er niets lekkerder dan lunchen in één van de restaurantjes bij Port Vell en slenteren door de straatjes van Barri Gótic. ‘s Middags eet je natuurlijk pintxos in één van de tapasbarretjes. Ben je voor het eerst in Barcelona? Dan is een wandeling over Las Ramblas een aanrader. Leuk om te weten: Woody Allen gebruikte Barcelona als achtergronddecor voor zijn film Vicky Cristina Barcelona.

Ook zin in een stedentrip Barcelona?

Meer reistips Middellandse Zee

5 mooiste havens in de Middellandse Zee bewaren

5 mooiste havens in de Middellandse ZeeDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *