5 mooiste havens Middellandse Zee

Griekenland, Italië, Spanje, Travel, Turkije

Dubrovnik
Treinstations, vliegvelden en havens. Ik houd van knooppunten: plekken waar mensen samenkomen om weer verder te reizen. Daar waar verwachtingen en dromen over onbekende bestemmingen in de lucht hangen. Sommige havens in de Middellandse Zee zijn fantastisch gelegen of vertellen een verhaal. Dit zijn de vijf mooiste havens in de Middellandse Zee.

Santorini

Santorini
Niet voor niets past Santorini perfect op het lijstje van de mooiste haven rond de Middellandse Zee! Als je Santorini vanaf de glinsterende zee nadert, rijzen imposante rotswanden loodrecht op uit het water. Onder je niets anders dan de donkere diepte van een onderzeese krater. Boven je zie je de wit gepleisterde huisjes met blauwe koepeldaken. Dit is het mythische eiland Santorini. Ooit was dit één groot vulkanisch eiland dat na vulkaanuitbarstingen grotendeels onder water verdween. Er wordt gefluisterd dat diep op de zeebodem het verdronken land van Atlantis ligt.

Vakantie Santorini

Venetië

Venetië Neneh's Choice

Venetië, de betoverende, kleurrijke stad waar romantiek de boventoon voert. Daar waar gondels door de kanalen glijden langs imposante palazzi, kerken en pittoreske steegjes. Plof vooral neer op één van de terrasjes van het Piazza San Marco, het kloppende hart van Venetië. Terwijl jij geniet van een (duur) kopje espresso ben je toeschouwer van het typisch Italiaanse leven.

Reizen naar Venetië

Dubrovnik

DubrovnikForten, pittoreske straatjes en eeuwenoude stadsmuren. Dubrovnik wordt één van de mooiste steden aan de Adriatische kust genoemd! In dit vestingstadje herleven oude tijden. Het diende als filmlocatie voor Games of Thrones. De stad werd voor de serie omgedoopt tot King’s Landing en was het achtergronddecor voor de havenstad Qarth. Dat alles maakt een bezoek aan Dubrovnik meer dan de moeite waard!

Stedentrip Dubrovnik

Istanbul

Istanbul, Turkije

Kleurrijke bazaars, koffiehuizen, moskeeën en levendige straatjes. In de Turkse wereldstad Istanbul komen twee continenten samen. Hier worden Europa en Azië  gescheiden door de rivier de Bosporus. Op de ene oever ligt het bruisende westen met het Taksimplein en het hippe uitgaansleven. Aan de andere kant maak je kennis met het authentieke oosten. Iedere wijk van het voormalige Constantinopel heeft zijn eigen sfeer en charme. Istanbul past dus perfect in het rijtje mooiste havens in de Middellandse Zee!

Reizen naar Istanbul

Barcelona

Barcelona
Barcelona is de stad van kunstenaars zoals Gaudí en Miró. Gaudí bouwde onder andere La Sagrada Familia en het Guell Park. Tijdens de zomermaanden kun in Barcelona genieten stad én strand. Er iets niets lekkerder dan lunchen in één van de restaurantjes bij Port Vell. Slenter daarna door de straatjes van Barri Gótic. ‘s Middags eet je natuurlijk pintxos in één van de tapasbarretjes. Ben je voor het eerst in Barcelona? Dan moet je natuurlijk ook even flaneren over Las Ramblas. Wist je dat Woody Allen Barcelona gebruikte als achtergronddecor voor zijn film Vicky Cristina Barcelona? Nog een reden dus om deze stad te bezoeken!

Stedentrip Barcelona

Meer lezen?

5 mooiste havens in de Middellandse Zee

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *