Shampoo bars en body bars op reis: een uitkomst!

Lifestyle, Travel

Shampoo bars en body bars op reis

Shampoo bars en body bars voor op reis, ik vind het een uitkomst! Geen last meer van lekkende plastic flessen in je backpack of toilettas of het drama van overgieten in kleinere verpakkingen als je reist met handbagage. Plus: zulke bars zijn ook lekker duurzaam. Shampoo bars mogen wat mij betreft dus niet in je toilettas ontbreken als je plasticvrij wilt reizen.

Shampoo bars en body bars

Waarom shampoo bars meenemen op reis?

De laatste jaren neem ik vrijwel alleen nog maar shampoo bars, conditioner bars en body bars mee op reis. Niet alleen is het reuze handig om geen vloeistoffen bij je te hebben als je lichtgewicht en alleen met handbagage reist, het scheelt ook een hoop geklieder. Geen gedoe meer bij de security check dus, geen lekkende plastic flessen én het is ook nog eens een stuk duurzamer. Een win-win-win situatie wat mij betreft!

Shampoo bars van HappySoaps >>
Shampoo bars van Shampoo bars.nl >>
Body bars >>

1 shampoo bar = 3 plastic flessen

Al jaren neem ik een shampoo bar mee op reis. Shampoo bars zijn er van verschillende merken als HappySoaps of Shampoobars.nl. Ter vergelijking: 1 shampoo bar gaat gemiddeld 60 tot 80 wasbeurten mee. Dat staat gelijk aan 3 plastic flessen shampoo. Traditionele shampoo bestaat ook nog eens voor 80% uit water en dus zijn shampoo bars ook qua transportkosten een stuk voordeliger.

Bovendien zijn shampoo bars lekker compact en makkelijk om mee te nemen in handige reisblikjes. Je kunt kiezen uit verschillende geuren en zijn geschikt voor ieder haartype: van iedere dag shampoo en anti-roos tot shampoo bars tegen vet haar. Milieuvriendelijke shampoo dus zonder plastic!

Shampoo bars zonder palmolie

Nog een goede reden om shampoo bars aan te schaffen is dat ze behalve plasticvrij ook palmolievrij zijn. In veel shampoos, cosmetica, maar ook in je eten wordt namelijk palmolie verwerkt. Dat maakt alles net iets smeuïger, maar er kleven ook grote nadelen aan. Omdat palmolie zo populair is, worden er palmplantages aangelegd waarvoor hele regenwouden moeten wijken. Vandaar dat shampoo bars niet alleen plasticvrij, maar ook palmolievrij zijn. Daarnaast zijn ze vegan en dierproefvrij. Als dat geen reden is om over te stappen op shampoo bars!

Shampoo bars en body bars plasticvrij reizen

Conditioner bars en body bars

Inmiddels ben ik ook overgestapt op de conditioner bars en body bars. En eerlijk: ik wil niet meer zonder. Geen lompe plastic verpakkingen meer in je badkamer, maar kartonnen doosjes zeep. En ik heb er van die leuke reisblikjes bij gekocht die er beter uitzien naarmate je ze meer gebruikt.

Shampoo bar en body bar mee op reis

Die shampoo bars en body bars zijn ook reuze handig om mee te nemen op reis. Tijdens onze rondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe mocht je bijvoorbeeld als toerist geen plastic meenemen naar het land of in de nationale parken. Vinden ze plastic zakjes in je bagage dan kun je een hoge boete verwachten. Niet zo gek natuurlijk, want als dat plastic in de natuur belandt is dat schadelijk voor planten en dieren.

Shampoo bars: perfect als je groener wilt reizen

Want behalve het feit dat shampoo bars lekker makkelijk zijn, is voor mij de doorslaggevende factor dat zo’n shampoo bar ook een stuk beter is voor het milieu. Ik doe er zelf alles aan om duurzamer te leven en te reizen. Nu is duurzaam reizen niet echt mogelijk, maar door dit soort duurzamere keuzes te maken in je vakantie (en in mijn gewone leven), probeer ik mijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en op mijn manier mijn steentje bij te dragen. Ik schreef trouwens een aparte blog met mijn favoriete duurzame reisartikelen.

Solitaire Namibië tenten

Ik nam shampoo bars en body bars mee tijdens onze rondreis door Namibië en Botswana

Plasticvrij reizen door Afrika

Nu ben ik sowieso de laatste jaren al bezig met het minderen van plastic in mijn leven, dus shampoo bars en een body bar had ik al aangeschaft. Daarnaast had ik ook een dopper bij me en een bamboe tandenborstel. Dat bleek ontzettend handig tijdens onze kampeerrondreis door Namibië! Wil je weten wat ik zoal meenam tijdens onze plasticvrije rondreis door Afrika? Hier vind je mijn handige inpaklijst Namibië.

Shampoo bars zakje

Nadeel van een shampoo bar

Het enige nadeel van die bars is dat ze na gebruik blijven plakken in je reisblikje. Dat overkomt je dan ook één keer, want hier komt dat handige zakje dat je erbij kunt kopen goed van pas. Je moet je bars eerst even goed laten drogen op de deksel van het blikje of in het netje. Daarna kun je het droog opbergen in het reisblikje. Bij mij in de douche ligt de zeep trouwens op een mooi bamboe zeepbakje.

Meer duurzame toiletartikelen

En er is meer: van duurzame deo tot natuurlijke zonnebrand zonder plastics én vegan. Wat wil een (duurzame) reiziger nog meer ;)

Bekijk duurzame tandpasta tabs >>
Plasticvrije en natuurlijke zonnebrand >>
Natuurlijke deodorant >>

Shampoo bars op reis bewaren

Shampoo bars reiszakje Shampoo bars plasticvrij op reis

Meer duurzame reisspullen

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Pixabay.

ReizenReizen

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *