7x wat te doen in Koroni op de Peloponnesos

Griekenland, Europa

7x wat te doen in Koroni op de Peloponnesos
Koroni is een prachtig Venetiaans vestingstadje op het zuidelijkste puntje van het Griekse schiereiland Peloponnesos. In dit artikel mijn tips: 7x wat te doen in Koroni op de Peloponnesos.
wat te doen in Koroni op de Peloponnesos Griekenland

Koroni Peloponnesos Griekenland strand

Wat te doen in Koroni

What’s in a name? In het jaar dat corona om zich heen slaat (2020), reizen wij naar Koroni. Tot het laatste moment is het spannend of onze reis doorgaat. We kunnen pas echt ademhalen als al onze papier zijn gecheckt en we richting Koroni op de Peloponnesos rijden.

Vakantiehuis in Koroni via Eliza was Here >>
Bekijk vakanties Peloponnesos bij Sunweb >>
Zonvakanties Peloponnesos TUI >>

Koroni straatjes

Waarom Koroni op de Peloponnesos?

We waren al eerder op het schiereiland Peloponnesos, maar dan in Stoupa, dat precies tegenover Koroni aan de andere kant van de baai ligt. In Koroni barst het van de pittoreske straatjes, van gezellige winkeltjes en van cultuur. Koroni heeft alles waar we zo van houden: het is kleinschalig, authentiek en de Peloponnesos wordt (nog) niet overspoeld door toeristen. Sterker nog: het lijkt wel of we hier de enige Nederlanders zijn. Daarom mijn 7 tips wat te doen in Koroni op de Peloponnesos.

Lees ook: wat te doen in Stoupa op de Peloponnesos
En: nog zo’n fijne bestemming is Agios Nikitas op Lefkas
Plus: Wat te doen op Corfu

Koroni straatjes

Wat te doen in Koroni op de Peloponnesos: slenteren door de straatjes

1. De straatjes van vestingstadje Koroni

Vestingstadje Koroni zelf is een knus, rustig plaatsje met smalle, steile straatjes en kleurige huizen met rode daken. Elk trappetje en steegje smeekt om een foto. ‘s Avonds kun je bij een van de eettentjes aan de boulevard terecht voor een verrukkelijke maaltijd. Het glooiende binnenland van Koroni wordt gedomineerd door olijfbomen en wijngaarden.

Koroni boulevard

Koroni, Artaki Restaurant

Koroni Griekenland Irene eten

Koroni Peloponnesos Griekse lunch

Wat te doen in Koroni op de Peloponnesos: verrukkelijk Grieks eten

Koroni gegrilde inktvis

2. Taverna’s en restaurantjes

Pal voor ons appartement kun je fijn Grieks eten proeven bij Artaki Restaurant aan Artaki Beach. Wat is er nu leuker dan te lunchen, daarna je duikbril op te zetten en het water in te springen?! Voor verrukkelijk eten kun je ook terecht langs de boulevard van Koroni. Voor een prikkie bestel je hier de lekkerste tzatziki, Griekse salade, gegrilde octopus en imam, een heerlijke vegetarische schotel bij een van de restaurantjes of taverna’s. Natuurlijk staat moussaka ook op het menu. Voor verse visgerechten moet je bij Palios Kagelarios, Zorbas of Barbarossa zijn. Met wat geluk zie je tijdens je lunch pardoes een zeeschildpad voorbij zwemmen!

Koroni, Zaga Beach

Wat te doen in Koroni op de Peloponnesos: plof neer op een van de stranden

Koroni Peloponnesos Griekenland strand

Koroni Artaki Beach, nest zeeschildpad

3. Stranden van Koroni

Artaki Beach ligt pal voor Appartementen Pelagia, ons onderkomen deze vakantie. We hebben bijna het hele strand voor onszelf. Verwacht geen luxe; je legt je handdoek in het zand en duikt het warme, blauwe zeewater in.

Wil je iets meer luxe? Neem dan vooral een kijkje bij Zaga Beach. Hiervoor moet je wel zo’n 1,5 km afleggen (met flink hoogteverschil). Voor twee ligbedden en een parasol betaal je op Zaga Beach slechts 5 euro. Ook watersporters kunnen hier hun hart ophalen. Leuk weetje: de wateren rond Koroni zijn het domein van zeeschildpadden. Ze leggen hun eieren op het strand. Grote kans dat je in de zomermaanden zo’n nest van een zeeschildpad ziet liggen. De nesten worden beschermd en aangegeven met een kaartje.

Koroni Castle

Bezienswaardigheden Koroni: wandelen naar Koroni Castle

Koroni Castle Griekenland Irene

Koroni Castle wijngaard

4. Wat te doen in Koroni: Koroni Castle

Hoog bovenop de rots op een landtong torent Koroni Castle boven het vestingstadje uit: één van de mooiste bezienswaardigheden in Koroni. Ooit bewaakte dit Venetiaanse fort samen met het fort van Methoni de waterwegen richting Venetië, nu zijn alleen de restanten ervan nog zichtbaar. Loop je het kasteel binnen en ga je links door de poort, dan kom je op een plateau van waaruit je uitzicht hebt over de omgeving en waar je plots tussen de wijnranken loopt.

Binnen de kasteelmuren bevindt zich een Monastery met een souvenirswinkeltje. Omdat we in korte broeken en hemdjes lopen slaan we wat doeken om om het kerkje te bekijken. In het winkeltje kopen we twee stukken zeep. Via een trappetje loop je zo naar beneden om een kijkje te nemen in het pelgrimskerkje St. Eileistria. Zelfs de witte graven op de begraafplaats zien er mooi uit in het zonlicht.

Wat te doen in Koroni Castle Monastery, klooster

Wat te doen in Koroni: bezoek de Koroni Castle Monastery

Koroni Castle Walkway

Bezienswaardigheden in Koroni: wandelen over de Koroni Castle Walkway

5. Sterrenkijken langs de Koroni Castle Walkway

’s Avonds is het Koroni Castle prachtig verlicht. Als je de bordjes Koroni Castle Walkway volgt, loop je over een pad rond het kasteel en langs het water. Loop je helemaal naar het einde van het pad, dan is er geen direct licht meer te bekennen: dit is dé plek om sterren te kijken! Elke avond nemen we hier een kijkje en tellen we vallende sterren.

Koroni op de Peloponnesos, Griekenland, octopus

Bezienswaardigheden Koroni: in de haven hangen inktvissen te drogen

6. Doen in Koroni met kids: pleintje met speeltuin

Aan het einde van de boulevard aan je rechterhand ligt een pleintje. Leuk voor kinderen, want op het plein bevinden zich wat eettentjes én er is een speeltuin. Vanuit Kamares Café Bar schalt onvervalste jaren 80 muziek uit de speakers.

Mistras Peloponnesos Griekenland

Wat te doen in Koroni op de Peloponnesos: bezoek Mistras – Bron foto

7. Olympia en Mistras

Vanuit Koroni kun je met de auto de Peloponnesos verkennen. Bezoek Olympia, waar het olympisch vuur vandaan komt of rijd naar Mistras via een prachtige route richting Sparta, waar je geweldig kunt wandelen en waar je je kunt vergapen aan de Byzantijnse bouwstijlen.

Koroni vlucht en verblijf

Verschillende reisorganisaties bieden een pakketreis aan naar Koroni of de Peloponnesos:

Je kunt er ook voor kiezen om een losse vlucht plus verblijf te boeken. Vanaf Amsterdam vlieg je met Transavia rechtstreeks naar de luchthaven van Kalamata op de Peloponnesos. Om de Peloponnesos te ontdekken kun je een auto huren op de luchthaven.

In Koroni vind je een aantal prima hotels en appartementen. Deze boek je heel eenvoudig via:

Koroni, appartementen Pelagia

Wat te doen in Koroni: uitzicht vanaf het terras van ons appartement

Koroni, appartementen Pelagia

Doen in Koroni: overnachten in appartementen Pelagia

Tips Koroni: overnachten in Appartementen Pelagia

We slapen een week lang in Appartementen Pelagia dat we boeken via Sunweb. Vanaf ons enorme terras (mét ligbedden) hebben we een geweldig uitzicht over de zee en over Koroni. Ook lekker: we slapen op de onderste verdieping en hebben de hele dag wel een hoekje schaduw op ons terras van olijfbomen of van het balkon boven ons. Ideaal!

Appartementen Pelagia bij Sunweb >>
Boek appartementen Pelagia via Booking.com >>

Ik maakte deze reis naar samen met m’n kinderen en boekte het bij Sunweb. Wij zijn trouwens zo blij dat we dit jaar weer een pakketreis hebben geboekt! Zo ben je er van verzekerd dat je weer thuiskomt als plots het reisadvies van je bestemming wijzigt.

Alle accommodaties op de Peloponnesos >>

Doen in Koroni: excursies en dagtrips

Op zoek naar meer tips wat te doen in de omgeving van Koroni? Via GetyourGuide boek je eenvoudig een dagtrip of excursie vanuit Koroni of op de Peloponnesos.

Snorkelen in Koroni

O, en áls je naar een vakantie Koroni boekt, zorg er dan voor dat je flippers/zwemvliezen of in ieder geval een snorkelset meeneemt. Echt, je krijgt er geen spijt van.

Tips Koroni bewaren

Koroni Peleponnesos 2 Koroni Peloponnesos

Meer tips voor je vakantie Griekenland

Wij zijn zo onderhand verslaafd geraakt aan Griekenland.

Handig voor je vakantie Koroni





Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


One comment on “7x wat te doen in Koroni op de Peloponnesos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *