8 redenen om op vakantie te gaan naar Griekenland

Griekenland, Europa, Travel

Athene Plaka

Er zijn wat mij betreft tig redenen om op vakantie te gaan naar Griekenland. De afgelopen jaren heb ik samen met mijn kinderen een nieuwe traditie in het leven geroepen. Elk jaar bezoeken we een nieuwe Griekse bestemming dat nog niet wordt overspoeld door toeristen. Waarom we ieder jaar weer naar Griekenland reizen? Daar hoef ik niet lang over na te denken. Ik noem hier 8 redenen om op vakantie te gaan naar Griekenland.

Milos Beach, Agios Nikitas Lefkas

Vanuit Agios Nikitas op Lefkas wandelen we zo naar Milos Beach

Koroni nest zeeschildpad

Nesten van schildpadden op het strand van Koroni

1. De Griekse stranden en kraakhelder water (snorkelen!)

Zoveel eilanden, zoveel stranden. Griekenland barst van de prachtige zandstranden en idyllische baaien met azuurblauw water. Van het prachtige Paleokastritsa op Corfu, Mylos Beach bij Agios Nikitas op Lefkas en Bounty-strand Vai op Kreta tot Navagio Beach op Zakynthos. Stuk voor stuk heerlijke stranden met ieder hun eigen charme. Bovendien heeft Griekenland een kleurrijk onderwaterleven. Het kraakheldere water is dan ook perfect om te snorkelen of te duiken. Langs de kust van de Peloponnesos komt de Caretta Caretta zeeschildpad veel voor. In juli en augustus kun je hier het nest van een zeeschildpad tegenkomen, zoals op het strand van Koroni (zie foto).

Lees ook: 12 tips voor je vakantie op de Peloponnesos
En: zo leuk is Stoupa op de Peloponnesos
Of: vestingstadje Koroni

Milos Beach, Agios Nikitas, Lefkas

Redenen om op vakantie te gaan naar Griekenland: het is zó betaalbaar

2. Griekenland is zó betaalbaar

Een van de beste redenen om op vakantie te gaan naar Griekenland: het is een heerlijke low budget bestemming. Niet alleen zijn de accommodaties en de reis er naar toe heel betaalbaar, ook voor het eten betaal je in verhouding weinig. Over het algemeen geldt: hoe onbekender het Griekse eiland, hoe duurder de reis er naar toe. Gelukkig zijn er ook op de bekende Griekse eilanden nog volop authentieke plekjes waar nog geen massa’s toeristen komen.

Lees ook: de mooiste Griekse eilanden
En: relatief onbekende Griekse eilanden
Ontdek: de 7 mooiste plekken om te overnachten in Griekenland

Octopus restaurant Koroni, Griekenland

Het Griekse eten is wat mij betreft een van de beste redenen om op vakantie te gaan naar Griekenland

3. Het verrukkelijke Griekse eten

Nu we het toch over het smakelijke en goedkope Griekse eten hebben: wie kent nu niet de overheerlijke Griekse salades, lamb kleftiko, tzatziki en de bijpassende lokale wijnen? En dan heb ik het nog niet eens gehad over de souvlaki, moussaka en verse calamares. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten!

Lees ook: typisch Griekse gerechten

Restaurant Stoupa Peleponnesos

4. Hartelijke mensen

Grieken zijn hartelijke mensen. En gastvrij. Nog een goede reden om op vakantie te gaan naar Griekenland. Op Lefkas werden we verwelkomd met een fles lokale wijn en in Stoupa werden we getrakteerd op een fles home made olijfolie.

5. Griekse muziek

Griekse muziek, love it or hate it, maar ik vind het gewoon zó zonnig klinken. Heerlijk om een Grieks dansje op te doen. Op Lefkas blonk zoonlief uit in de danswedstrijd tijdens de Griekse avond en won ‘Hoppa!’ een fles ouzo (terwijl hij pas 11 was). Die dronk ik natuurlijk op: γεια μας (proost)! Wat mij betreft een van de redenen om op vakantie te gaan naar Griekenland!

Lees ook: zo zag onze vakantie in Agios Nikitas op Lefkas er uit

Meteora Kloosters Griekenland

Vanuit Parga bezoeken we de Meteora kloosters

6. De Griekse cultuur snuiven en het binnenland ontdekken

Griekenland is het land waar de Griekse mythen en legendes opnieuw tot leven komen. Neem nu de vele opgravingen en theaters in en rond Athene, de Meteora kloosters, Olympia en Sparta op de Peloponnesos of het Minoïsche Paleis van Knossos op Kreta. Overal in Griekenland barst het van de cultuur en alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook actief bezig zijn, zoals snorkelen in de wateren rond Lefkas, Koroni of bij Santorini. Ook de moeite waard zijn wandelingen in de Imbroskloof of Samariakloof op Kreta.

Lees ook: de mooiste plekken op Kreta
En: dit wil je niet missen op Lefkas
Tip: de Meteora kloosters bezoeken vanuit Parga

Bar Atrium, Parga, Epirus Griekenland

7. Redenen om op vakantie te gaan naar Griekenland: zoveel zon

In Griekenland is zoveel zon! Als dat geen goede reden is om naar Griekenland op vakantie te gaan?! Zowel in het voor- als naseizoen is het in Griekenland nog steeds 18 tot 25 graden. In het hoogseizoen loopt het kwik soms op tot een graadje of 30 tot 35. Gemiddeld schijnt de zon ongeveer 250 dagen per jaar en op Kreta is dat zelfs 300 dagen. Gelukkig zijn zee en strand nooit ver weg!

Nidri Lefkas Griekenland

8. Het ultieme eilandgevoel

Eilandhoppen kun je in Griekenland als de beste. Het is één van die redenen waarom reizigers zo graag op vakantie gaan naar Griekenland. Dat ultieme eilandgevoel ervaar je bijna nergens zo goed als in Griekenland. Met de wind in de haren (of in de zeilen), zand tussen de tenen en verse calamares op je bord. Het Griekse leven en het eten… ik krijg er geen genoeg van!

Koroni, octopus

Redenen om op vakantie te gaan naar Griekenland bewaren

redenen om op vakantie te gaan naar Griekenland redenen om op vakantie te gaan naar Griekenland redenen om op vakantie te gaan naar Griekenland

Meer inspiratie voor je vakantie Griekenland

Handig voor je vakantie in GriekenlandDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay, Pexels en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *