De leukste cadeaus voor reizigers: 10 tips

Lifestyle, Praktische info

Cadeaus voor reizigers: van paspoorthoesje tot hamamdoek
Cadeau voor een reiziger nodig? Deze spullen zijn niet alleen handig als je veel of graag reist, ze zijn ook leuk om cadeau te geven of te krijgen. In deze blog tips voor de leukste cadeaus voor reizigers!

Dit zijn de leukste cadeaus voor reizigers

Ben je op zoek naar een leuk, maar niet te duur cadeau voor iemand die van reizen houdt? Ik heb wat praktische en handige reisspullen op een rijtje gezet. Leuk om te geven op een verjaardag bijvoorbeeld, tijdens de feestdagen of voor vaderdag of moederdag. Dit zijn de leukste cadeaus voor reizigers!

Lees ook: kampeerrondreis met m’n 17-jarige zoon door Namibië, Botswana & Zimbabwe
En: handige inpaklijst voor je rondreis door Afrika
Plus: duurzame reisartikelen die je ook thuis kunt gebruiken

1. Paspoorthoesje: vanaf € 2,95

Omdat niemand van eenheidsworst houdt. Want wat is er nu leuker dan dat je jouw paspoort van alle andere kunt onderscheiden? Paspoort hoesjes zijn er van heel eenvoudig tot luxe exemplaren van leer. Dit paspoorthoesje met wereldkaart erop kreeg ik een paar jaar geleden cadeau van een vriendin en ik gebruik hem nog steeds. Het ideale cadeau dus voor reizigers.

2. Wat & Hoe taalgids: € 7,50

Je kent het vast wel, het ‘ik vertrek-syndroom’. Mensen die een nieuwe start willen maken in een vreemd land, maar de taal niet kennen. Dat wil jij je vriend, vriendin of jezelf natuurlijk besparen en dus is dit een van de perfecte cadeaus voor reizigers. Met deze Wat & Hoe taalgidsen leer je in een handomdraai enkele woorden Spaans of Grieks. Download je de app van Duolingo dan kun je elke dag je taal oefenen. Wedden dat je sneller dan verwacht een aardig mondje Portugees of Noors spreekt?

3. Hamamdoek: vanaf € 10,00

Handig voor op het strand, als bescherming tegen de zon of om als omslagdoek (op het strand of in een kerk of tempel) te gebruiken. Waar ik ook heen ga, een hamamdoek reist altijd met me mee. Een van de leukste cadeaus voor reizigers dus. Ik heb leuke batiks uit Indonesië en een wikkelrok uit Thailand, maar deze hamamdoeken uit de collectie van ZusenZomer zijn ook nog eens zo groot en van een fijne stof dat je je er ook goed mee af kunt drogen en als handdoek kunt gebruiken. Ze nemen dus amper ruimte in in je koffer of backpack. En zeg nou zelf, van die prints word je toch meteen blij?

4. Uno kaartspel: € 11,95

Niets zo leuk als onderweg een spelletje spelen. En natuurlijk moet dat niet te ingewikkeld zijn. Uno is een universeel kaartspel en het is dan ook het ultieme cadeau voor reizigers. In elk land kennen ze het namelijk en je kunt het dus met iedereen spelen. Omdat de verpakking zo klein is, gaat ie standaard mee in onze rugtas tijdens onze reizen. Wil je wat afwisseling? Nog zo’n leuk kaartspel is Beverbende.

5. Herbruikbare waterfles / Dopper: € 13,95

Een van de leukste cadeaus voor reizigers is een herbruikbare waterfles. Ik neem er altijd eentje mee als ik op reis ga. Zelf gebruik ik meestal een dopper, net als m’n kinderen. Als hier een onderdeel van kapot is (zoals een dop die niet meer goed sluit), krijg je gratis een nieuwe toegestuurd. Zo’n waterfles is er in alle soorten en maten. Zoals deze thermosfles die je voor zowel warme als koude dranken kunt gebruiken, maar toch lichtgewicht is. Zo’n herbruikbare waterfles is trouwens ook handig voor thuis of tijdens het sporten.

6. Reishangmat: € 14,99

Ultra cool en ultralicht is deze reishangmat. Leuk als je ergens langere tijd verblijft. Deze knoop je heel eenvoudig tussen twee bomen. Je propt hem heel makkelijk tussen je bagage en voor het gewicht hoef je het ook niet te laten: hij weegt maar 340 gram! Een van de leukste cadeaus voor reizigers!

Lees ook: handige inpaklijst voor een dagje weg

7. Slippers: € 14,99

Voor € 14,99 koop je al eenvoudige slippers. Deze flip flops zijn niet alleen handig op warme dagen, maar ook als je gebruik moet maken van de douche, zoals in een hostel of op een camping bijvoorbeeld. Het ideale cadeau voor reizigers. Neem hier alvast een kijkje voor de leukste slippers.

cadeaus voor reizigers, zoals een zonnebril

Leukste cadeaus voor reizigers: van een kaartspel tot een zonnebril

8. Zonnebril: vanaf € 15,00

Onmisbaar tijdens je vakantie is uiteraard een zonnebril. Zonnebrillen zijn er in alle soorten en maten, voor groot en klein en in alle prijscategorieën. Lastig om voor een ander te beslissen? Koop dan een cadeaubon voor een zonnebril.

9. Wereldstekker: € 17,95

Niet het meest spannende om te geven, maar wel een reuze praktisch cadeau voor reizigers. Deze wereldstekker kun je niet alleen overal ter wereld gebruiken, het heeft ook nog eens 2 usb-poorten.

10. Cadeaus voor reizigers: cadeaubonnen

Heb je echt geen idee wat je moet geven? Denk dan eens aan een cadeaubon. Betaal (een deel van) een verrassingstrip en verras je vriend(in), zoon of moeder met een cadeaubon van Srprs.me, geef een giftcard van de Hema of kies voor de bol.com cadeaukaart. Want ook daar kun je alles vinden wat je voor een reis nodig hebt.

De leukste cadeaus voor reizigers bewaren

leukste cadeaus voor reizigers

Meer cadeautips voor reizigers






Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Pixabay.

OutdoorOutdoor


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *