Stedentrip in de winter: dit zijn de 6 leukste steden

Europa, België, Engeland, IJsland, Oostenrijk, Spanje, Stedentrip, Travel

Reykjavik IJsland winter
Stedentrip in de winter? In deze steden omarm je de kou en geniet je van gezellige lichtjes en de kerstsfeer op de kerstmarkten. Zoals het gezellige Wenen of Londen bijvoorbeeld. Maar ook een stedentrip Barcelona is ideaal in de winter. Dit zijn mijn tips voor de leukste steden voor een stedentrip in de winter of in de kerstvakantie.

Durbuy winter België

Waarom een stedentrip in de winter?

De winter is de perfecte tijd voor een winterse stedentrip. Steden zijn dan prachtig versierd met kerstverlichting en in steden als Wenen en Londen kun je genieten van kerstmarkten. In Barcelona bijvoorbeeld is de temperatuur ook in de winter nog steeds aangenaam en heb je juist in de winterperiode alle tijd om musea te bezoeken. Eén ding hebben al deze steden gemeen: ze zijn minstens zo leuk in de winter als in de zomer. En dit is waarom. Ontdek de leukste steden voor een stedentrip in de winter of de kerstvakantie.

Lees ook: 6 winterzon bestemmingen in Europa

DUMBO Brooklyn Manhattan Skyline

Stedentrip in de winter: New York

Rockefeller Center NYC

1. Winterse citytrip New York, Verenigde Staten

Op een dag besloot ik om op Tweede Kerstdag op en neer te vliegen naar New York. Ik kon met een vriendin IPB’en en daar zeg je natuurlijk geen nee tegen. Toch kun je in 24 uur zó veel zien! In de winter en rond de feestdagen kun je overal in New York de kerstsfeer opsnuiven. Perfect dus als je op zoek bent naar een stedentrip in de winter!

Vergaap je in chique winkelstraten als Fifth Avenue aan de magische etalages van Saks en Macy’s en wandel binnen bij St Patrick Cathedral. Op Rockefeller Center vind je niet alleen een ijsbaan, hier wordt ook ieder jaar de beroemde kerstboom opgetuigd. Ook Bryant Park verandert in de winter in een kerstmarkt met kraampjes en een ijsbaan. Een must is een bezoek aan de wijk Dyker Heights. De huizen hier zijn rond de kerstdagen over the top versierd vol rendieren, kerstmannen en kerstlampjes. Tijdens een tour kun je zelf deze spectaculaire huizen bewonderen.

Hoe kom je in New York?
Een vliegticket naar New York is zeker niet goedkoop, maar met deze low budget tips voor New York houd je het enigszins betaalbaar. Vergelijk vliegtickets bij tix.nl en voor hotels kijk je bij Booking.com (check ook eens in Brooklyn in plaats van Manhattan). Een complete stedentrip New York kun je bij veel reisorganisaties boeken. Toegangskaartjes voor musea of een tour door Dyker Heights boek je via GetYourGuide.

Reserveer: een tour door Dyker Heights
Boek hier: stedentrip New York via Prijsvrij
Bekijk: alle stedentrips New York bij TUI

Powered by GetYourGuide

 

Tower Bridge Londen

Stedentrip in de winter: Londen

Embankment Londen

2. Stedentrip in de winter: Londen, Engeland

Een van de leukste steden voor een stedentrip in de winter is Londen. Natuurlijk is Londen elk moment van het jaar een geweldige stad om te bezoeken. Maar in de wintermaanden verandert Londen in een magische stad vol sfeerverlichting, versierde etalages, kerstmarkten en muziek. Bekijk winters Londen vanuit London Eye, wandel door de gezellig verlichte winkelstraten en bezoek (gratis!) musea. Ieder jaar rond kerst verrijst op Trafalgar Square de gigantische, verlichte kerstboom. Natuurlijk sluit je je dag af met een drankje in een pub. Ik beleefde een paar zonovergoten dagen in Londen in februari.

Hoe kom je in Londen?
In no time ben je in Londen. Een stedentrip Londen is met name rond kerst en in de kerstvakantie wel prijziger dan bijvoorbeeld in november of januari. Vliegtickets Londen zijn er al vanaf € 50 retour en een treinreis met de Eurostar boek je al vanaf € 91,- retour. Een andere optie is varen met StenaLine van Hoek van Holland naar Harwich. Voor een low budget stedentrip Londen zoek je hotels bij Booking.com, maar je kunt ook een complete stedentrip Londen boeken. Toegangskaartjes, tickets en andere uitjes boek je via GetYourGuide.

Boek: je stedentrip Londen in de winter bij TUI
Bekijk hier: stedentrips Londen bij de Vakantiediscounter

Durbuy winter België

3. Kerst in Durbuy, België

Lekker dichtbij vind je het kleinste stadje van de wereld: Durbuy. Hier is het heerlijk in de wintermaanden en dus ideaal voor een stedentrip in de winter. Dan verandert het plaatsje in een winterwonderland en kun je je ijzers onderbinden op de schaatsbaan en Luikse wafels en warme chocolademelk kopen bij de kraampjes op de kerstmarkt. De smalle middeleeuwse straten met boetieks en winkels met lokale producten maken het winterse plaatje helemaal af. Je kunt in Durbuy zelf overnachten of iets daarbuiten. Zelf heb ik een paar keer samen met de kinderen kerst gevierd in een natuurhuisje in de Belgische Ardennen.

Hoe kom je in Durbuy?
Vanuit Utrecht rijd je in ongeveer 3 uur naar Durbuy. Low budget hotels vind je bij Booking.com. Wil je in het centrum van Durbuy overnachten dan kan ik je Hotel La Librairie aanbevelen. Net als een vakantiehuisje in de Belgische Ardennen.

Bekijk: hotels in Durbuy
Ontdek: vakantiehuisjes in de Belgische Ardennen

Barcelona street Barri Gotic

Barcelona is perfect voor een stedentrip in de winter!

4. Barcelona in de winter, Spanje

Vind je Barcelona te warm in de zomer? In de winter kun je nog steeds door de wirwar aan straatjes dwalen en heb je ook alle tijd om musea en de Sagrada Familia in alle rust te bezoeken. Barcelona is dan ook een van mijn favoriete stedentrips in de winter!

Met een gemiddelde temperatuur van 10 graden is het er in de winter nog steeds aangenaam. De feestdagen worden hier uitbundig gevierd met gezellige kerstversiering, ijsbanen, levende kerststallen, kerstconcerten en kerstmarkten. En die mediterrane sfeer in Barcelona doet de rest. Tip: met de Barcelona Wintercard heb je gratis toegang tot de lichtshow bij Hospital de Sant Pau, de hop-on hop-off bus en de Sagrada Familia.

Hoe kom je in Barcelona?
In 2,5 uur verruil je winters Nederland stedentrip in de winter in Barcelona. Vliegtickets Barcelona zijn er al vanaf € 92 retour, goedkope hotels en b&b’s al vanaf € 35 p.p.p.n. Pakketreizen voor een stedentrip Barcelona boek je onder andere bij TUI en de VakantieDiscounter. Wil je vooraf alvast je toegangskaartjes voor het museum of de hop-on hop-off bus boeken? Dan doe je eenvoudig via GetYourGuide.

Boek: low budget stedentrip Barcelona bij de Vakantiediscounter
Bekijk: winterse stedentrips Barcelona bij TUI

Reykjavik IJsland winter kerst

Stedentrip in de winter: Reykjavik in IJsland

Reykjavik IJsland winter

5. Noorderlicht in Reykjavik, IJsland

Reykjavik is niet alleen prachtig in de zomer, maar ook perfect als stedentrip in de winter. Na ruim 3 uur vliegen sta je in deze toffe hoofdstad van IJsland, dat bekendstaat als een van de hipste steden van Europa. Dan heb je de tijd om de stad te verkennen, walvissen te spotten of op te warmen in de heetwaterbronnen van de Blue Lagoon. Vanuit Reykjavik kun je ook een dagtrip maken naar watervallen en door het ruige landschap toeren. Tel daarbij op een pak sneeuw en je hebt alle ingrediënten voor een sprookjesachtige stedentrip in de winter.

Groot voordeel: in de winter vlieg je extra voordelig naar Reykjavik. Maar het allermooiste van Reykjavik in de winter is misschien wel de kans om het noorderlicht te zien. Wel warme winterkleding meenemen!

Hoe kom je in Reykjavik?
Vlieg voordelig naar Reykjavik voor een stedentrip in de winter: vliegtickets Reykjavik zijn er vanaf € 150 retour, hotels en b&b’s in Reykjavik vanaf ongeveer € 80. Pakketreizen voor een stedentrip Reykjavik vind je onder andere bij Prijsvrij, TUI en de VakantieDiscounter. Walvissen spotten, toegangsticket voor de Blue Lagoon of het binnenland van IJsland verkennen? Een tour boeken doe je eenvoudig via GetYourGuide.

Boek hier: vakantie IJsland bij de Vakantiediscounter
Bekijk: fly-drive IJsland bij TUI

Wenen Oostenrijk winter sneeuw

Stedentrip in de winter: Wenen

Wenen Oostenrijk Hundertwasser

6. Weihnachten in Wenen, Oostenrijk

Wenen is de perfecte bestemming voor een stedentrip in de winter. Van eind november tot en met de kerstdagen geniet je van Wenen op zijn best. Dan duiken overal kerstmarkten op. Zo maken de terrassen langs de Donau plaats voor kerstmarkten en in de stad kun je te midden van twinkelende lichtjes in knusse restaurants van de sacher torte proeven. Een kerstmarkt in Oostenrijk heet trouwens een ‘Christkindlmarkt’. Alleen al in Wenen zijn er wel 15 kerstmarkten, zoals bij het Rathausplatz, Riesenradplatz, Maria-Theresien-Platz en bij Paleis Schönbrunn. Bovendien kun je vanaf eind januari, begin februari op de hellingen buiten de stad skiën.

Hoe kom je in Wenen?
Voor een winter in Wenen kun je met de auto reizen, met de trein of vliegen. Vliegtickets Wenen zijn er vanaf € 188 retour. Een rechtstreeks tochtje met de nachttrein, de Nightjet, boek je al vanaf € 30 bij NS International. Voor een low budget hotel in Wenen betaal je ongeveer € 60. Een complete stedentrip Wenen boek je onder andere bij de ANWB, TUI en de VakantieDiscounter. Tours en dagtrips boek je via GetYourGuide en misschien krijg je inspiratie van deze leuke wandelroute door Wenen in de voetsporen van Before Sunrise.

Boek hier: je stedentrip Wenen met de trein
Bekijk: winter in Wenen met de Vakantiediscounter

 

De leukste stedentrips in de winter bewaren

leukste steden voor een stedentrip in de winter leukste steden voor een stedentrip in de winter de leukste steden voor een stedentrip in de winter

Meer stedentrips in de winter

Reisgidsen stedentrip in de winter





Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik rechtenvrije afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *