Excursies en dagtrips die je kunt maken vanuit Marrakech, Marokko

Afrika, Marokko

De leukste excursies en dagtrips vanuit Marrakech: Essaouira Marokko oceaan

Marrakech is niet alleen een kleurrijke bestemming voor een stedentrip, de koningsstad leent zich ook perfect als uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Maak een dagtocht naar de waterval van Ouzoud, bezoek het bekende vissersdorp Essaouira of maak een trip naar de Agafay woestijn en het Atlasgebergte. Ik heb de leukste excursies en dagtrips die je vanuit Marrakech kunt maken op een rijtje gezet.

De leukste dagtrips en excursies vanuit Marrakech: Ouzoud waterval Marokko

Bron foto

1. Koel af bij de waterval van Ouzoud

Wil je even ontsnappen aan de hitte van de stad dan is een bezoek aan de mooiste waterval van Marokko een aanrader! Je vindt de prachtige Ouzoud waterval op bijna 160 km van Marrakech in het Atlasgebergte. Het ligt midden in het groen en alleen de rit ernaartoe is al prachtig. Klim eerst naar boven voor een spetterend uitzicht en ga dan naar beneden en stap in een bootje zodat je van heel dichtbij het water met donderend geraas naar beneden ziet (en voelt ;)) storten. Er zijn zowel excursies vanuit Marrakech waarbij een wandeling inbegrepen is en/of een boottocht.

Hoe kom je bij de waterval van Ouzoud?
Vanuit Marrakech is het zo’n 2,5 rijden naar de Ouzoud watervallen. Om er te komen kun je een taxi nemen (wel prijzig!), een auto huren of een georganiseerde trip boeken.

Boek hier: je wandeltocht en boottocht waterval van Ouzoud

De leukste excursies en dagtrips vanuit Marrakech: Essaouira Marokko

2. Bezoek het kustplaatsje Essaouira

Daar waar de golven van de Atlantische Oceaan op de Marrokaanse kust beuken, ligt het vissersdorpje Essaouira. Dwaal door de ommuurde medina langs wit met blauwe huizen, beklim de gekartelde stadsmuren en geniet van verse vis in een van de restaurants bij de haven. De medina van Essouira behoort trouwens tot de mooiste van Marokko en staat daarom op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Essaouira trekt sinds jaar en dag kunstenaars en muzikanten en dankzij de straffe oceaanwind is het ook een geliefde vakantiebestemming voor kite- en windsurfers. Ook was Essaouira het achtergronddecor voor films en series. Zo ging Essaouira in Game of Thrones door voor Astapor en in Kingdom of Heaven moest dit Jeruzalem voorstellen. Ook werden hier filmscènes van Intouchables opgenomen.

Hoe kom je in Essaouira?
Vanuit Marrakech is het ongeveer 3 uur rijden naar Essaouira. Er is een busverbinding tussen de steden. Daarover lees je hier meer. Wil je liever niet gebonden zijn aan vaste tijden, huur dan een auto via bijvoorbeeld Sunny Cars. Een andere optie is om een georganiseerde dagexcursie te boeken bij GetYourGuide.

Boek hier: je dagexcursie Essaouira vanuit Marrakech
Lees ook: de mooiste filmlocaties in Marokko

Aït Ben Haddou, Marokko

3. Dwaal door een sprookje in Aït Ben Haddou

Aït Ben Haddou lijkt vanuit de verte nog het meest op een reusachtig zandkasteel. Dit is een zogenaamde ksar, een fort gebouwd van klei en stro. Het werd rond 750 door de Berbers gebouwd en was de toegangspoort tot de woestijn. Hier begon namelijk de handelsroute tussen Marrakech en Merzouga in de Sahara. Van buiten is Aït Ben Haddou een onneembaar fort, binnen kun je dwalen door een labyrint aan smalle straten en trappetjes. Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht over de omgeving en het Atlasgebergte. Aït Ben Haddou heeft iets magisch en er zijn dan ook tal van films opgenomen, waaronder Game of Thrones, Gladiator en de klassieker Lawrence of Arabia.

Hoe kom je in Aït Ben Haddou?
Van Marrakech naar Aït Ben Haddou is het 180 km rijden. Daar doe je al snel 5 uur over door het berglandschap. Ga je zelf rijden dan kun je een auto huren via Sunny Cars. Persoonlijk zou ik kiezen voor een overnachting in of bij Aït Ben Haddou. Georganiseerde tours naar Aït Ben Haddou en Ouarzazate zijn er ook. Het is wel een lange dag, maar dan hoef je zelf in ieder geval niet te rijden.

Boek hier: je dagexcursie Aït Ben Haddou en Ouarzazate
Lees ook: wat te doen en zien in Aït Ben Haddou
Bekijk: alle overnachtingsmogelijkheden in Aït Ben Haddou

filmlocaties marokko atlas ecla studio's

4. Net als in de film: Ouarzazate

Op een half uurtje rijden van Aït Ben Haddou ligt nóg zo’n populaire filmlocatie. In Ouarzazate staan de wereldberoemde Atlas Film Studio’s. Ook hier werden scènes opgenomen van Lawrence of Arabia, Gladiator, maar ook Babel werd hier gefilmd. Je kunt de Atlas Studio’s bezoeken en met een beetje geluk kun je filmopnames bijwonen. Andere bezienswaardigheden in Ouarzazate zijn Kasbah Taourirt en een klein filmmuseum aan de overkant van de straat.

Hoe kom je in Ouarzazate?
Voor Ouarzazate geldt hetzelfde als Aït Ben Haddou. De rit er naar toe is lang. Het beste kun je je bezoek aan Ouarzazate met Aït Ben Haddou combineren en een overnachting boeken in de omgeving. Daarvoor kun je een auto huren via Sunny Cars, maar er zijn ook georganiseerde tours die beide bestemmingen combineren.

Boek hier: je dagexcursie Ouarzazate plus Aït Ben Haddou
Lees ook: 3 redenen waarom je Ouarzazate moet bezoeken
Bekijk: alle overnachtingsmogelijkheden in Ouarzazate

Agafay woestijn Marrakech Marokko

5. Ervaar het woestijnleven in Agafaywoestijn

Op nog geen 30 kilometer van Marrakech sta je met je voeten in de Agafaywoestijn. Hier vind je niet de immense zandduinen van de Sahara zoals bijvoorbeeld in de Tinfou Dunes, maar een meer rotsachtig landschap. Toch kun je ook hier het ultieme woestijngevoel ervaren. Natuurlijk kun je een dagtrip naar de Agafaywoestijn maken, maar het leukst is om een nachtje te slapen onder de flonkerende sterren in een tentenkamp. Zo’n tocht naar een desert camp is meestal inclusief een heerlijke Marokkaanse maaltijd (tajine!) en een avondje rond het kampvuur. Wil je naar de Fint Oase en de Tinfou Dunes? Omdat dat iets te ver weg ligt, kun je dat het beste bezoeken tijdens een rondreis Marokko (met of zonder kinderen).

Hoe kom je in de Agafaywoestijn?
Je kunt een auto huren in Marrakech, maar het leukst is om een tour te boeken en te blijven overnachten in een tentenkamp.

Boek hier: een dagtrip naar de Agafay woestijn
Of: maak een meerdaagse tocht en slaap in een nomadentent
Boek hier: je glamping tent in de Agafay woestijn

Meer excursies vanuit Marrakech

Ontdek meer excursies en meerdaagse trips die je vanuit Marrakech kunt maken.

Tinfou Dunes Marokko Boy

Rondreis Marokko

Met de kinderen maakte ik een 8-daagse rondreis door Marokko. We sliepen onder de sterren in de Marokkaanse woestijn en dwaalden een paar dagen door Marrakech. Die rondreis paste precies in de kerstvakantie en dus vierden we ook oud en nieuw in Marokko. Je kunt ook kiezen voor een 15-daagse rondreis door Marokko of een groepsreis voor volwassenen.

Aanrader: wij boekten de 8-daagse rondreis Marokko bij Djoser Family
Of: 15-daagse rondreis Marokko met kinderen
Bekijk ook: alle groepsreizen voor volwassenen

Stedentrip Marrakech

Diverse reisorganisaties bieden een stedentrip Marrakech aan. Je kunt kiezen voor een pakketreis inclusief vlucht en overnachting. Vaak is dan ook je transfer van de luchthaven naar je hotel of appartement inbegrepen of kun je het los bij boeken.

Vliegtickets Marrakech

Natuurlijk kun je ook een losse vlucht plus verblijf boeken. Voordelige vliegtickets vind je onder andere via Tix.nl. Transavia vliegt ook rechtstreeks naar Marrakech.

Huurauto Marokko

Een auto huren in Marokko? Dat kan onder andere bij Sunny Cars.

Excursies Marrakech bewaren

Excursies en tours vanuit Marrakech Excursies en tours vanuit Marrakech Excursies en tours vanuit Marrakech

Meer inspiratie voor je reis naar Marokko

  • Tips voor je stedentrip Marrakech
  • Alles over mijn rondreis door Marokko met kinderen
  • Slapen onder de sterren in de Tinfou Dunes
  • Overnachten in een tent in de Fint Oase
  • 3 redenen om Ouarzazate te bezoeken
  • Dit zijn de mooiste filmlocaties in Marokko

Handige reisgidsen Marokko
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *