Excursies vanuit Marrakech: 5 tips voor leuke dagtrips!

Marokko, Afrika, Travel

De leukste dagtrips en excursies vanuit Marrakech: Essaouira Marokko oceaan

Marrakech is niet alleen een kleurrijke bestemming voor een stedentrip, de koningsstad leent zich ook perfect als uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Ontdek deze 5 leukste dagtrips en excursies vanuit Marrakech in Marokko.

Essaouira Marokko - dagtrips en excursies vanuit Marrakech

Excursies vanuit Marrakech: 5 tips

Maak een excursie naar de waterval van Ouzoud, bezoek het bekende vissersdorp Essaouira of maak een dagtrip naar de Agafay woestijn en het Atlasgebergte. Ik geef je mijn tips voor de 5 leukste dagtrips en excursies vanuit Marrakech in Marokko.

De leukste dagtrips en excursies vanuit Marrakech: Ouzoud waterval Marokko

Excursie vanuit Marrakech naar de waterval van Ouzoud – Bron foto

1. Koel af bij de waterval van Ouzoud

Een van de leukste excursies vanuit Marrakech is een trip naar de waterval van Ouzoud. Wil je even ontsnappen aan de hitte van de stad dan is deze mooiste waterval van Marokko een aanrader! Je vindt de Ouzoud waterval op bijna 160 km van Marrakech in het Atlasgebergte. Het ligt midden in het groen en alleen de rit ernaartoe is al prachtig. Klim eerst naar boven voor een spetterend uitzicht en ga dan naar beneden en stap in een bootje zodat je van heel dichtbij het water met donderend geraas naar beneden ziet (en voelt ;)) storten. Er zijn zowel excursies vanuit Marrakech waarbij een wandeling inbegrepen is en/of een boottocht.

Hoe kom je bij de waterval van Ouzoud?
Vanuit Marrakech is het zo’n 2,5 rijden naar de Ouzoud watervallen. Om er te komen kun je een taxi nemen (wel prijzig!), een auto huren of een georganiseerde trip boeken.

Boek hier: je wandeltocht en boottocht waterval van Ouzoud >>

 

De leukste excursies en dagtrips vanuit Marrakech: Essaouira Marokko

Dagtrip van Marrakech naar het kustplaatsje Essaouira

2. Bezoek het kustplaatsje Essaouira

Daar waar de golven van de Atlantische Oceaan op de Marrokaanse kust beuken, ligt het vissersdorpje Essaouira. Dwaal door de ommuurde medina langs wit met blauwe huizen, beklim de gekartelde stadsmuren en geniet van verse vis in een van de restaurants bij de haven. De medina van Essouira behoort trouwens tot de mooiste van Marokko en staat daarom op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Essaouira trekt sinds jaar en dag kunstenaars en muzikanten en dankzij de straffe oceaanwind is het ook een geliefde vakantiebestemming voor kite- en windsurfers. Ook diende Essaouira als filmlocatie voor films en series. Zo ging Essaouira in Game of Thrones door voor Astapor en in Kingdom of Heaven moest dit Jeruzalem voorstellen. Ook werden hier filmscènes van Intouchables opgenomen.

Hoe kom je in Essaouira?
Vanuit Marrakech is het ongeveer 3 uur rijden naar Essaouira. Er is een busverbinding tussen de steden. Wil je liever niet gebonden zijn aan vaste tijden, huur dan een auto via bijvoorbeeld Sunny Cars. Een andere optie is om een georganiseerde dagexcursie te boeken bij GetYourGuide.

Boek hier: je dagexcursie Essaouira vanuit Marrakech >>

Aït Ben Haddou, Marokko

Een van de populairste excursies vanuit Marrakech is een bezoek aan Aït Ben Haddou

3. Dwaal door een sprookje in Aït Ben Haddou

Aït Ben Haddou is een van de populairste excursies vanuit Marrakech. Vanuit de verte lijkt het nog het meest op een reusachtig zandkasteel. Dit is een ksar, een fort gebouwd van klei en stro. Het werd rond 750 door Berbers gebouwd en was de toegangspoort tot de woestijn. Hier begon namelijk de handelsroute tussen Marrakech en Merzouga in de Sahara.

Van buiten is Aït Ben Haddou een onneembaar fort, binnen kun je dwalen door een labyrint aan smalle straten en trappetjes. Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht over de omgeving en het Atlasgebergte. Aït Ben Haddou heeft iets magisch en er zijn dan ook tal van films opgenomen, waaronder Game of Thrones, Gladiator en de klassieker Lawrence of Arabia.

Hoe kom je in Aït Ben Haddou?
Van Marrakech naar Aït Ben Haddou is het 180 km rijden. Daar doe je al snel 5 uur over door het berglandschap. Ga je zelf rijden dan kun je een auto huren via Sunny Cars. Persoonlijk zou ik kiezen voor een overnachting in of bij Aït Ben Haddou. Georganiseerde tours naar Aït Ben Haddou en Ouarzazate zijn er ook. Het is wel een lange dag, maar dan hoef je zelf in ieder geval niet te rijden.

Boek hier: je dagexcursie Aït Ben Haddou en Ouarzazate >>
Bekijk: alle overnachtingsmogelijkheden in Aït Ben Haddou >>

filmlocaties marokko atlas ecla studio's

Excursies vanuit Marrakech naar de filmstudio’s in Ouarzazate

4. Net als in de film: Ouarzazate

Op een half uurtje rijden van Aït Ben Haddou ligt nóg zo’n populaire filmlocatie. In Ouarzazate staan de wereldberoemde Atlas Film Studio’s. Ook hier werden scènes opgenomen van Lawrence of Arabia, Gladiator, maar ook Babel werd hier gefilmd. Je kunt de Atlas Studio’s bezoeken en met een beetje geluk kun je filmopnames bijwonen. Andere bezienswaardigheden in Ouarzazate zijn Kasbah Taourirt en een klein filmmuseum aan de overkant van de straat. Een bezoek aan Ouarzazate behoort tot de populairste excursies vanuit Marrakech.

Hoe kom je in Ouarzazate?
Voor Ouarzazate geldt hetzelfde als Aït Ben Haddou. De rit er naar toe is lang. Het beste kun je je bezoek aan Ouarzazate met Aït Ben Haddou combineren en een overnachting boeken in de omgeving. Daarvoor kun je een auto huren via Sunny Cars, maar er zijn ook georganiseerde tours die beide bestemmingen combineren.

Boek hier: je dagexcursie Ouarzazate plus Aït Ben Haddou >>
Bekijk: alle overnachtingsmogelijkheden in Ouarzazate >>

Agafay woestijn Marrakech Marokko

5. Ervaar het woestijnleven in Agafaywoestijn

Op nog geen 30 kilometer van Marrakech sta je met je voeten in de Agafaywoestijn. Hier vind je niet de immense zandduinen van de Sahara zoals bijvoorbeeld in de Tinfou Dunes, maar een meer rotsachtig landschap. Toch kun je ook hier het ultieme woestijngevoel ervaren.

Natuurlijk kun je een dagtrip naar de Agafaywoestijn maken, maar het leukst is om een nachtje te slapen onder de flonkerende sterren in een tentenkamp. Zo’n tocht naar een desert camp is meestal inclusief een heerlijke Marokkaanse maaltijd (tajine!) en een avondje rond het kampvuur. Wil je naar de Fint Oase en de Tinfou Dunes? Omdat dat iets te ver weg ligt, kun je dat het beste bezoeken tijdens een rondreis Marokko (met of zonder kinderen).

Hoe kom je in de Agafaywoestijn?
Je kunt een auto huren in Marrakech, maar het leukst is om een tour te boeken en te blijven overnachten in een tentenkamp.

Boek hier: excursies vanuit Marrakech naar de Agafay woestijn >>
Of: maak een meerdaagse tocht en slaap in een nomadentent >>
Boek hier: je glamping tent in de Agafay woestijn >>

Meer tours vanuit Marrakech

Ontdek andere meerdaagse trips en excursies vanuit Marrakech.

Tinfou Dunes Marokko Boy

Rondreis Marokko & de beste reistijd

Met de kinderen maakte ik een 8-daagse rondreis door Marokko. We sliepen onder de sterren in de Marokkaanse woestijn en dwaalden een paar dagen door Marrakech. Deze rondreis paste precies in de kerstvakantie en dus vierden we ook oud en nieuw in Marokko.

Marokko is namelijk een perfecte winterzon bestemming. ‘s Nachts dook de temperatuur in de Marokkaanse woestijn soms tot onder nul, maar overdag tikte de thermometer zo’n 22 graden aan. Ideaal voor een rondreis door Marokko of een stedentrip Marrakech. Wil je iets langer door Marokko reizen? Je kunt ook kiezen voor een 15-daagse rondreis door Marokko met kinderen of een groepsreis voor volwassenen.

Aanrader: wij boekten de 8-daagse rondreis Marokko bij Djoser Family
Of: 15-daagse rondreis Marokko met kinderen
Bekijk ook: alle groepsreizen voor volwassenen

Stedentrip Marrakech

Diverse reisorganisaties bieden een stedentrip Marrakech aan. Van daaruit kun je dan excursies vanuit Marrakech maken. Je kunt kiezen voor een pakketreis inclusief vlucht en overnachting. Vaak is dan ook je transfer van de luchthaven naar je hotel of appartement inbegrepen of kun je het los bij boeken.

  • TUI– stedentrips Marrakech, maar ook rondreizen en fly-drives Marokko
  • Vakantiediscounter – low budget stedentrips Marrakech

Vliegtickets Marrakech

Natuurlijk kun je ook een losse vlucht plus verblijf boeken. Voordelige vliegtickets vind je onder andere via Tix.nl. Transavia vliegt ook rechtstreeks naar Marrakech, net als KLM.

Huurauto Marokko

Een auto huren in Marokko? Dat kan onder andere bij Sunny Cars.

Excursies Marrakech bewaren

Excursies en tours vanuit Marrakech Excursies en tours vanuit Marrakech Excursies en tours vanuit Marrakech

Meer inspiratie voor je reis naar Marokko

Handige reisgidsen Marokko




Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.

?c=720&m=1074274&a=331868&r=Djoser&t=html

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *