Panama Reisgids

Midden-Amerika, Panama

panama-san-blas-archipel

Panama is een klein land in Midden-Amerika. Je vindt er prachtige stranden, groene jungles en je treft er nog de traditionele indiase bevolking. Bezoek Panama-Stad, bekijk de enorme sluizen van het beroemde Panamakanaal met eigen ogen of vertrek naar de paradijselijke stranden van de San Blas Archipel.

Algemene informatie

REISTIJD: Je vliegt in ongeveer 11 uur naar Panama-Stad
VALUTA: Panamese Balboa
TIJDSVERSCHIL: Tijdens onze zomertijd is het 7 uur vroeger, in de winter is het er 6 uur vroeger
HOOFDSTAD: Panama-Stad
LIGGING: In het oosten ligt Colombia, in het westen grenst het aan Costa Rica. Verder wordt het omringd door de Caribische Zee in het noorden en de Stille Oceaan in het zuiden. De zeeën worden met elkaar verbonden door het Panama-Kanaal.
INWONERS: 4,3 miljoen
VISUM: Voor een verblijf van maximaal 180 dagen (half jaar) heb je als toerist geen visum nodig. Wel moet je in het bezit zijn van een bewijs van een retourvlucht of doorreis en je paspoort moet bij binnenkomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig.

MIJN ARTIKELEN OVER PANAMA

Pakketreizen

Verschillende reisorganisaties bieden een reis aan naar Panama al dan niet in combinatie met Colombia en/of Costa Rica

Vliegtickets

Je kunt er ook voor kiezen om een vlucht plus verblijf te boeken. Voordelige vliegtickets vind je onder andere via Tix.nl.

Huurauto

Voor de goedkoopste huurauto kun je de prijzen bij de verhuurmaatschappijen vergelijken, zoals bij Sunny Cars.

Cruises Panama

Je kunt kiezen uit verschillende cruises en routes die je meenemen door het Panamakanaal, zoals een cruise van Los Angeles naar Miami. Bekijk alle mogelijkheden voor een cruise:

panama-stad

Accommodaties

Losse hotel overnachtingen boeken? Deze boek je heel eenvoudig via:

Excursies en tours

Via GetyourGuide kun je eenvoudig een tour of rondleiding boeken. Zoals:

Bagage voor je vakantie

Zoek je nog een geschikte handbagage trolley of een backpack voor je rondreis? Kijk dan even bij travelbags voor de juiste tas, koffer of trolley voor jouw vakantie!

PANAMA

Tips en inspiratie PanamaTips en bezienswaardigheden Panama-Stad

Handige reisgidsen
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *