Singapore Reisgids

Singapore, Azië

garden-by-the-bay-singapore

Singapore is het kleinste land in Zuidoost-Azië en heeft als bijnaam het ‘Manhattan van Azië’. De stadstaat is niet alleen heel schoon, het is ook een van de veiligste steden in Azië. Er staan torenhoge boetes op kauwgom kauwen of het niet doorspoelen van een toilet. Bovendien zijn auto’s ouder dan tien jaar verboden. Je vindt er tal van wolkenkrabbers, maar ook veel groene parken. De stad is een mix van oosterse charme en westerse zakelijkheid én het heeft een van de grootste havens ter wereld. Singapore is dan ook de perfecte plek voor een stopover tijdens je rondreis naar bijvoorbeeld Indonesië of Maleisië.

Algemene informatie

REISTIJD: Het is ongeveer 12,5 uur vliegen
VALUTA: Singaporese Dollar
TIJDSVERSCHIL: In de zomertijd is het er zes uur later dan in Nederland, in de wintertijd zeven uur.
HOOFDSTAD: Singapore
LIGGING: Ten noorden ligt Maleisië en door de Straat van Singapore wordt het gescheiden van Indonesië
INWONERS: 5,7 miljoen
VISUM: Voor een verblijf van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Bij het inreizen moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn én je moet een vliegticket hebben voor een uitreis.

MIJN ARTIKELEN OVER SINGAPORE

Pakketreizen

Reisorganisaties bieden vaak de mogelijkheid aan voor een zogenaamde stopover als je op doorreis bent naar Indonesië of Maleisië bijvoorbeeld. Reisorganisaties die mooie rondreizen aanbieden door Azië al dan niet met een stopover zijn:

Vliegtickets

Voordelige vliegtickets vind je onder andere via Tix.nl.

singapore skyline streets

Accommodaties

Overal vind je prima hotels en appartementen. Deze boek je bijvoorbeeld via:

Excursies en tours

Via GetyourGuide kun je ter plekke een tour of rondleiding boeken.

 

Bagage voor je vakantie

Zoek je nog een geschikte handbagage trolley of een backpack voor je rondreis? Bij travelbags vind je de juiste tas, koffer of trolley voor jouw vakantie!

SINGAPORE

Tips en inspiratie SingaporeTips en bezienswaardigheden Singaporebudget tips Singapore

Handige reisgidsen
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *