5 low budget insider tips voor jouw bezoek aan Singapore

Azië, Singapore, Travel

Singapore Gardens By the Bay - Ik wil emigrerenWie aan een vakantie in Singapore denkt, denkt vaak aan de vele dollars die je hier moet uitgeven. Mee eens, veel dingen in Singapore zijn duur, maar de stad heeft ook heel veel mogelijkheden voor een budgetvriendelijke vakantie. Je moet alleen even weten waar je deze kunt vinden en hoe je dit aan kunt pakken. In deze gastblog deelt Karin 5 budgetvriendelijke insidertips voor jouw vakantie naar Singapore. 

Low budget insider tips Singapore - Ik wil emigreren Karin van den Boom

Budget tips Singapore

Karin woont sinds 2018 in Singapore en is een echte kenner van het land. Zij weet dan ook alle budgetvriendelijke insidertips voor jouw bezoek aan Singapore en geeft je in deze blog haar 5 budgettips. Wil je meer weten over reizen, wonen en werken in Singapore? Bekijk dan haar website  www.ikwilemigreren.nl.

Boek: vakantie Singapore bij 333Travel
Bekijk: rondreis Thailand, Maleisië & Singapore met Djoser
Of: KLM vliegtickets Singapore

singapore skyline streets

1. Ontdek Singapore te voet of met het openbaar vervoer

Een van de beste budget tips voor je bezoek aan Singapore is om de stad lopend te verkennen. De overheid promoot wandelen steeds meer door het aanleggen van overdekte wandelpaden. Bescherming tegen de zon is vooral in de middag erg welkom. De leukste wijken van de stad kun je heel goed te voet ontdekken. Mijn favoriete wijken zijn Little India, Kampong Glam, Chinatown, Katong/Geylang, Changi Village of Tiong Bahru. Deze wijken hebben leuke bezienswaardigheden, mooie muurschilderingen en veel lekkere betaalbare eetopties. De wijken zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Een ritje kost maximaal € 2 euro. De bus is een leuke manier om rond te reizen, want op deze manier zie je veel van de stad.

Little India Singapore

2. Bezichtig gratis topattracties

Veel topattracties in Singapore kun je (deels) gratis bezoeken. Mijn favorieten zijn:

  • Wandeling rondom de Marina Bay langs de hoogtepunten van het centrum
  • Rondstruinen in het Marina Bay Sands Hotel
  • Gardens by the Bay, SuperTree Grove en tuinen
  • Dagelijks gratis sound and light shows in de Marina Bay en SuperTree Grove
  • Singapore City Gallery over de ontwikkeling en geschiedenis van de stad
  • Haw Par Villa cultureel park
  • Buddha Tooth Relic Temple in Chinatown
  • De Singapore Botanic Gardens

Low budget insider tips Singapore koffiezaakje

3. Proef van lokaal eten bij hawker centers

Singapore is een food walhalla. Elke keuken is hier beschikbaar en je kunt het zo duur, maar ook zo goedkoop maken als je zelf wilt. Een budgetvriendelijke optie voor ontbijt, lunch of diner zijn zogenaamde ‘hawker centers’. Grote overdekte ruimtes waar je soms tot wel 100 eetkraampjes bij elkaar vindt. De waaiers aan het plafond geven je enige verkoeling in de warme buitenlucht. Gemeenschappelijk eten wordt hier gepromoot wat ontzettend gezellig is. Je kunt al van de lekkerste lokale gerechten proeven vanaf € 2 per maaltijd! Hawker centers op toeristische plekken, zoals Lau Pa Sat of Maxwell, zijn vaak iets duurder dan de centers die buiten het centrum liggen, maar nog steeds heel betaalbaar. Een must om te bezoeken!

4. Ga de natuur in en laat de drukte achter je

Hoewel Singapore niet echt bekendstaat om de natuur, vind je buiten het drukke centrum juist veel mooie parken. Perfect om even aan de hectiek van de stad te ontsnappen, heerlijk om te wandelen en op zoek te gaan naar wilde dieren zoals apen, otters, wilde zwijnen, krokodillen, bonte neushoornvogels of ijsvogels. Neem je eigen maaltijd mee of eet bij een lokaal hawker center buiten het park. Leuke natuurparken om te bezoeken zijn MacRitchie Resevoir, Bukit Timah Nature Reserve, Fort Canning Park of the Southern Ridges. Je kunt ook met de ferry naar het eiland Pulau Ubin. Dit kost $4 SGD per persoon, enkele reis. Hier kun je in alle rust wandelen of een fiets huren voor maar $15 SGD per dag.

Low budget insider tips Singapore strand - Ik wil emigreren

5. Ontdek het eiland Sentosa

Sentosa is een eiland ten zuiden van Singapore dat bekendstaat als de speeltuin van de stad. Je vindt hier o.a. Universal Studios, een groot aquarium, Madame Tussauds en dure beach clubs. Niet echt budgetvriendelijk. Maar wist je dat Sentosa ook veel gratis bezienswaardigheden heeft? Zo kun je een groot fort uit de Tweede Wereldoorlog bezoeken, zijn er diverse wandelingen in de natuur, kun je naar het zuidelijkste puntje van Zuidoost-Azië of de hele dag op het strand liggen. Daarvoor hoef je zeker niet naar een dure beach club! Hawker centers zijn er niet op Sentosa, dus neem je eigen eten en drinken mee als je het low budget wilt houden. Een lekkere maaltijd kun je o.a. kopen in Vivo City Mall bij Food Republic food court.

– GASTBLOG VAN KARIN –

 

Budget tips Singapore bewaren

budget tips Singapore budget insider tips Singapore low budget tips Singapore

Meer reistips en inspiratie

Reisgidsen voor je vakantie Singapore
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *