Bilbao Berria, Barcelona

Eten, Europa, Spanje

pintxos bilbao-berria barcelona
Wie Barcelona zegt, zegt tapas. Die vind je zo ongeveer op iedere straathoek in Barcelona. Ik loop altijd even binnen bij Bilbao Berria voor overheerlijke pinchos (Spaans) of pintxos (Baskisch). Deze van oorsprong Baskische tapas worden door middel van een cocktailprikker bijeen gehouden. Die van Bilbao Berria zijn ware kunstwerkjes en culinaire hoogstandjes op zich.
Om je vingers bij af te likken!

Bilbao Berria Barcelona, Spanje

Eten aan een prikkertje

Bij binnenkomst kies je zelf je hapjes van de counter en zoekt een plaats aan één van de tafeltjes. En of je nu gaat voor die met geitenkaas, worst of overheerlijke zalm, ze zijn allemaal even verrukkelijk. De prikkers verzamel je in een bakje. Aan de hand van de lengte daarvan wordt de prijs berekend. Hoe langer de cocktailprikker, hoe duurder je pincho.

Pinchos Bilbao Berria, Barcelona, Spanje Tapas Bilbao Berria, Barcelona, Spanje

Bilbao Berria uit Baskenland

Deze van oorsprong Baskische bar, dat volgens eigen zeggen deel uitmaakt van de ‘republica de la tapas’, mag je dus niet overslaan als je in Barcelona bent. Bilbao Berria heeft twee locaties in Barcelona en bevindt zich onder andere hartje oude centrum op de hoek van Plaça Nova en C/ Sagristans.

Bilbao Berria | Plaça Nova 3 | Barcelona | Tel 0034 933 170 124 | info@gruppobilbaoberria.com

Pintxos Bilbao Berria Barcelona

Meer lezen?
BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *