Bilbao Berria, Barcelona

Eten, Europa, Spanje

pintxos bilbao-berria barcelona
Wie Barcelona zegt, zegt tapas. Die vind je hier zo ongeveer op iedere straathoek. Ik loop in Barcelona altijd even binnen bij Bilbao Berria voor de pinchos: tapas op een prikkertje.

Bilbao Berria Barcelona, Spanje

Pinchos of pinxtos

Bij Bilbao Berria in Barcelona (én in Bilbao) vind je overheerlijke pinchos (Spaans) of pintxos (Baskisch). Deze van oorsprong Baskische tapas worden door middel van een cocktailprikker bijeen gehouden. Die van Bilbao Berria zijn ware kunstwerkjes en culinaire hoogstandjes op zich. Om je vingers bij af te likken!

Eten aan een prikkertje

Bij binnenkomst kies je zelf je hapjes van de counter en zoekt een plaats aan één van de tafeltjes. En of je nu gaat voor die met geitenkaas, worst of overheerlijke zalm, ze zijn allemaal even verrukkelijk. De prikkers verzamel je in een bakje. Aan de hand van de lengte daarvan wordt de prijs berekend. Hoe langer de cocktailprikker, hoe duurder je pincho.

Pinchos Bilbao Berria, Barcelona, Spanje Tapas Bilbao Berria, Barcelona, Spanje

Restauranttip: Bilbao Berria in Barcelona

Deze van oorsprong Baskische bar, dat volgens eigen zeggen deel uitmaakt van de ‘republica de la tapas’, mag je dus niet overslaan als je in Barcelona bent. Bilbao Berria heeft twee locaties in Barcelona en bevindt zich onder andere hartje oude centrum op de hoek van Plaça Nova en C/ Sagristans.

Bilbao Berria | Plaça Nova 3 | Barcelona | Tel 0034 933 170 124 | info@gruppobilbaoberria.com

Tapas of Pintxos eten bij Bilbao Berria Barcelona

Meer inspiratie voor je stedentrip Barcelona

Handige reisgidsen BarcelonaDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *