Regal Princess: 1 dag aan boord van dit cruiseschip

Europa, Nederland

Regal Princess in de Rotterdam Cruise Terminal
Over rederijen, cruiseschepen, idyllische bestemmingen en fantastische routes door de azuurblauwe wateren van het Caribisch gebied, Azië en de Middellandse Zee. Voor een grote cruise-agent schreef ik al menige prachtige tekst. Maar zelf was ik nog nooit aan boord van zo’n cruiseschip geweest. Tot ik een kijkje mocht nemen op de Regal Princess in de haven van Rotterdam. 

Regal Princess in de Rotterdam Cruise Terminal - Irene

Aan boord van de Regal Princess

Op basis van mijn eigen ervaringen als reiziger in combinatie met een scheut inbeeldingsvermogen en een vleugje google-streetview ontstonden de mooiste teksten over prachtige cruises en verre bestemmingen. Een cruiseschip had ik tot nu toe nooit van binnen gezien. Tot ik eindelijk zelf een kijkje mocht nemen aan boord dit schip.

Cruise imago

Toegegeven, een cruise lijkt in de praktijk zo… handig en een tikkie lui. Je stapt aan boord van een cruiseschip, hoeft van tevoren de route niet uit te stippelen, pakt maar één keer je koffer uit en als je ’s ochtends wakker wordt ben je aangekomen op wéér een adembenemende bestemming. Bijzonder makkelijk, maar eerlijk gezegd benauwt het me ook een beetje, zo’n drijvend flatgebouw.

Wat als er iets gebeurt tijdens de cruise en je komt niet weg? Is het niet veel te druk met zoveel mensen aan boord? En heeft cruisen niet een ontzettend hoog rollator-gehalte (in m’n hoofd borrelen altijd beelden op van de film Wall-E als ik aan cruisen denk)? Kortom: ik ben nogal sceptisch. De hoogste tijd om zelf polshoogte te nemen aan boord van zo’n cruiseschip.

Boarden bij de Rotterdam Cruise Terminal

Dus rijd ik op deze heel gewone zaterdag naar Rotterdam waar de het cruiseschip ligt aangemeerd. Ware het niet dat het vandaag 15 april is, de dag dat de Titanic ruim honderd jaar geleden zonk tijdens haar maiden trip van Southampton naar NYC. Vanuit de verte zie ik de Erasmusbrug opdoemen met daarnaast de Rotterdam Cruise Terminal en… de Regal Princess! Jeetje, zo’n cruiseschip is in werkelijkheid nog veel imposanter dan ik dacht. Eenmaal aangekomen in de Cruise Terminal gaat het boarden net als reizen met het vliegtuig: op vertoon van je paspoort krijg je je boardingpas en na de security check mag ik dan eindelijk aan boord van dit machtige cruiseschip!

Regal Princess Atrium

Bling bling

Via de gangway stap ik aan boord. Het eerste wat opvalt bij binnenkomst is de enorme hoeveelheid bling bling. Het indrukwekkende atrium vormt het hart van het schip en strekt zich uit over meerdere dekken. Hier vind je zelfs een cocktailbar en een ijssalon. Een tikkeltje overweldigend wel.

Regal Princess wandelbrug

Glazen wandelbrug

Als eerste gaan we naar de 14e (!) verdieping met de lift. Boven aangekomen waait er een stevige, ijzige wind door de haven van Rotterdam. Brrrr…. Ik rits m’n jas dicht en waag wat stappen over de glazen wandelbrug die meer dan zes meter buiten het cruiseschip uitsteekt. Dat is nu nog te doen, nu het schip stil ligt. Ik vraag me af hoe dat is als het schip daadwerkelijk de woeste wateren doorkruist.

Zwembaden

Het schip telt in totaal 2 zwembaden omringd met ligstoelen. Voor wie privacy wil tijdens de cruise is er een apart afgesloten zwembad inclusief 7 luxe cabana’s mét tv. Hoewel ik me afvraag of je dat nodig hebt, met dit uitzicht. Voor die extra luxe moet je uiteraard wel betalen, zo’n slordige $150 per dag.

Regal Princess Theater

Entertainment

Je hoeft je niet te vervelen aan boord, merk ik al snel. Overal is aan gedacht: er is een film- of theaterzaal waar diverse shows en films vertoond worden, een sportdek, een winkel, een casino en ik mag zelfs een kijkje nemen in de spa waar je behalve een kapper ook sauna’s en een bubbelbad vindt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is aan boord. Zo’n cruiseschip is een ministad op zich. Ik ben enigszins gerustgesteld, totdat in de lift een opvarende vertelt dat het er vannacht nogal ruig aan toe ging. Tijdens de tocht vanaf de Azoren naar Rotterdam waaide er een heuse typhoon. Oeps.

Wining and dining

Qua eten zit je aan boord vast goed. Want tijdens de tour door het cruiseschip komen overheerlijke geuren me tegemoet en met een knorrende maag (het is rond etenstijd) werkt dat niet echt mee. Ze weten me te vertellen dat je aan boord naar keuze kunt aanschuiven bij de eerste of tweede zitting in het buffetrestaurant (je geeft vooraf door welke zitting je voorkeur heeft) of je eet a la carte in een specialiteitenrestaurant. Dit kost je wel iets extra’s. Ga je voor een plekje in het prestigieuze Sabatini’s dan moet je vooraf zeker reserveren. Het buffetrestaurant is zelfs 24 uur per dag geopend. Volgens mij zou ik na zo’n cruise tonnetje rond zijn. Ik krijg trek!

Princess Cruises Loveboat

The love boat crew aan boord van de Regal Princess

Love Boat van Princess Cruises

The Love Boat, wie kent het nu niet? Princess Cruises werd in 1977 in één klap beroemd toen het cruisen met de tv-serie opeens voor het gewone volk toegankelijk werd. Princess Cruises staat dus eigenlijk aan de wieg van het moderne cruisen. Ter ere van het vijftig-jarig jubileum van Princess Cruises werd dit cruiseschip in 2015 in Fort Lauderdale door de originele cast van The Love Boat gedoopt, inclusief Captain Stubing, Isaac, Gopher, Doc, Julie en Vicky. Een foto van de acteurs hangt dan ook op een prominente plek op de Regal Princess. Zie je een cruise op de Love Boat wel zitten?

Check: cruises met de Regal Princess bij Captain Cruise
Ontdek: alle cruises met TUI Cruises

Cruisen iets voor mij?

Of het iets voor me is, dat cruisen, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Wat de Regal Princess betreft: er is voldoende te beleven, maar wil ik eigenlijk wel op deze manier vermaakt worden op zo’n relatief klein oppervlakte? Omdat bijna alle gasten van boord waren tijdens de rondleiding, kan ik me van de drukte ook nog geen voorstelling maken. Ik denk dat ik voor een kleiner cruiseschip zou gaan, iets minder luxe ook, een tikkie avontuurlijker. Daarvoor moet ik natuurlijk eerst mijn maidentrip maken door, laten we zeggen, de Middellandse Zee, maar ik draai m’n hand ook niet om voor de Caraïben. Dan pas kan ik echt zeggen hoe dat cruisen bevalt.

Meer cruise inspiratie

Cruise met Regal Princess bewaren

Cruisen, een dag aan boord van de Regal Princess Cruisen, een dag aan boord van de Regal Princess
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *