Bijzonder overnachten met kinderen in Nederland: 13 tips!

Nederland, Accommodaties, Europa

 Bijzonder overnachten met kinderen in Nederland, strandhuisje Roompot Strandpark Zeeland, Vlissingen
Wil je bijzonder overnachten met kinderen in Nederland? Ik ging op zoek naar bijzondere overnachtingsplekken: van slapen in een helikopter, een vogelhuisje, op de savanne tussen de wilde dieren of op een heus cruiseschip. Ontdek mijn 13 tips waar je leuk kunt overnachten met kinderen in Nederland.

Bijzonder overnachten met kinderen in Nederland, vogelhuisje Camping De vreemde Vogel, Vlaardingen

Bijzonder overnachten met kinderen in Nederland

Leuk voor in de vakantie, een nachtje of weekendje weg. En voor ouders én kids. Ik vond een aantal toffe plekken waar je bijzonder kunt overnachten met kinderen in Nederland.

Lees ook: in deze gave boomhutten kun je overnachten
Of: liever slapen in een strandhuisje?
Tips: low budget en gratis uitjes in Nederland

1. Kamperen in een vogelhuisje met kinderen

Camping De Vreemde Vogel, Vlaardingen (ZH)

Ben jij een vreemde vogel? Dat komt goed uit! Op Camping de Vreemde Vogel kun je bijzonder overnachten met de kinderen in een vogelhuisje. Eigenlijk is de Vreemde Vogel een buitenhotel met meer bijzondere ‘huisjes’. Zoals een ijzeren vogel (vliegtuig), een Afrikaanse trekvogel (safaritent), de spacemees (raket), in de struisvogel (een caravan op poten) of een vogelhuisje. De meeste vreemde vogels zijn geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Dus wil je bijzonder overnachten met kinderen in Nederland? Dan is dit zeker een aanrader!

Meer over dit bijzondere huisje

Bijzonder overnachten met kinderen in Nederland,Wigwam, Slagharen

2. Slapen in een wigwam met kids

Attractiepark Slagharen, Slagharen (OV)

Twee vliegen in één klap: bijzonder overnachten met de kinderen in deze gave wigwam én toegang tot Attractiepark Slagharen. Wat wil je nog meer? De wigwams staan wel vlak bij elkaar, maar dat is voor kinderen juist reuze gezellig. De Wigwam Deluxe is best groot, want er passen 6 mensen in (max 2 volwassenen + 4 kinderen)! Zoek je iets meer luxe? Bekijk dan ook eens de kleurige haciendas op het park. Hier passen maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen in. Je slaapt dan wel in stapelbedden.

Ik wil graag slapen in een wigwam!

Drouwenerzand boomhut

3. Boven in een Boomhut slapen met de kids

Vakantiepark Drouwenerzand, Drouwen (DR)

Droomde jij er als kind ook van een eigen boomhut? Na Villa Kakelbont van Pippi Langkous stond dit hoog op m’n verlanglijstje. Dus stiekem wil ik er zelf ook slapen. En dat is niet zo’n ramp hoor, want de meeste ‘boomhutten’ zijn heel luxe van binnen. Zoals deze 6-persoons(!) boomhut in Drouwenerzand in Drenthe. Ben je langer dan drie nachten op vakantiepark Drouwenerzand? Dan is de entrée van het attractiepark gratis! Er geldt een all-in formule: behalve attracties zijn ook de frietjes, broodjes, soep en koffie bij de prijs inbegrepen!*

Lees ook: meer boomhutten waarin je kunt slapen in Nederland

Wanneer ga jij slapen in deze boomhut?

Bijzonder overnachten met kinderen in Nederland

4. Met z’n allen overnachten in een strandhuisje

Van Noord-Holland tot Zeeland (NH, ZH & ZE)

’s Ochtends wakker worden en meteen je voeten in het zand zetten en genieten van een strandwandeling of samen een zandkasteel bouwen. Je hebt niet veel nodig als je aan het strand bent. En strandhuisjes vind je overal langs de Nederlandse kust. Van het strand bij Julianadorp en Egmond aan Zee tot Zeeland.

slapen in een pod, terheijden

5. Knus overnachten in een pod met je gezin

Gastenverblijf Munnickenheide, Terheijden (NB, DR)

Een pod is een soort trekkershut, maar dan in een soort driehoek. Het lijkt misschien nog het meest op een halve houten ton waarin je kunt slapen. Je vindt ze bij Buitengewoon overnachten in Terheijden in Brabant, maar ook in Drijber in Drenthe. Er is slaapplaats voor ongeveer 3 mensen.*

Bekijk deze pod

Bijzonder overnachten met kinderen in Nederland, kubuswoning Piet Blom Rotterdam

6. Samen slapen in een kubuswoning

Stayokay Hostel, Rotterdam (ZH)

Dit zijn de beroemde kubuswoningen van Piet Blom! En wat is er nu gaver dan hier een nachtje slapen? Het is een hostel in een kubuswoning hartje Rotterdam. Je slaapt in stapelbedden in een gemengde kamer. De perfecte uitvalsbasis om de stad te verkennen!**

Overnachten in een kubuswoning

Bijzonder overnachten met kinderen in Nederland, SS Rotterdam

7. Schommelen op de SS Rotterdam

Haven, Rotterdam (ZH)

Ooit bevoer de SS Rotterdam de zeven wereldzeeën, tegenwoordig ligt ie heel rustig in de Rotterdamse haven. Het schip behoorde tot de vloot van de Holland America Line en is nu omgebouwd tot hotel. Alles aan boord ademt nog de sfeer en stijl van de jaren 50. Geniet van je stijlvolle hut en schuif aan voor een gastronomisch diner in de Club Room of zet je tanden in een wat lichtere maaltijd op het Lido-dek.*

Ook slapen op de SS Rotterdam?

Slapen in een vliegtuig, Teuge

8. In stijl overnachten in jullie privé jet

Vliegveld Teuge, Teuge (GE)

Slapen in een vliegtuig, maar dan nét een tikkeltje anders. Niet dubbelgevouwen in je stoel zoals tijdens een normale vlucht, maar in een heuse vliegtuigsuite van je privé jet inclusief sauna en bubbelbad. Het vliegtuig staat op het voormalige vliegveld Teuge, bij Apeldoorn. Je kunt er met z’n tweetjes slapen, dus leuk voor een bijzonder nachtje weg met je zoon of dochter!*

Boek een nachtje in dit vliegtuig

Slapen in een helikopter, camping Land uit Zee

9. Met je kids bivakkeren in een helikopter

Camping Land uit Zee, Wieringerwerf (NH)

Bivakkeren in een heuse Lynx helikopter van het Britse Royal Air Force? Dat kan op deze Noord-Hollandse camping in Wieringerwerf. Je past er met z’n tweetjes in, dus ideaal voor een spannend avontuur samen met je zoon of dochter! O, en wist je dat de helikopter een rol had in de film The Lake (1998)?

Meer informatie over slapen in een helikopter

Slapen op een kampeervloet, De Heen, Noord-Brabant

10. Dobberen op een Kampeervlot

De Heen (NB), De Wissen (LI) & Marnemoende (UT)

Alleen voor avonturiers en rustzoekers! Dobberend op het water geniet je van alles wat er om je heen gebeurt. Je vlot heeft een vaste ligplaats. Als transportmiddel over het water horen er standaard Canadese kano’s bij je vlot. Het is echt kamperen, dus je moet je eigen slaapzak, pannen, borden en bestek meenemen. En je eten natuurlijk. Inbegrepen zijn stoelen, branders, jerrycans voor water etc. Al je spullen moeten wel met een kano naar het vlot gebracht kunnen worden, dus houd daar rekening mee! Één vlot is geschikt voor maximaal 4 volwassenen of 2 volwassen + 3 kinderen. Bij Camping-raft kun je kiezen uit 3 verschillende locaties. Check hun website voor meer info.

Ook dobberen op een vlot?

slapen in de tourbus van U2, Camping Land uit Zee

11. Samen on tour met de Tourbus van U2

Camping Land uit Zee, Wieringerwerf (NH)

Altijd al eens in de huid willen kruipen van een rockster? Voor de volwassen kinderen onder ons én muziekfans is er deze originele tourbus van U2. De band toerde ermee door Europa en jij kunt er nu in slapen. De tourbus is geschikt voor 6 personen.

Ook overnachten in de tourbus van U2?

Op safari, sprookjescamping Rheeze

12. Wegdromen in een sprookje

Sprookjescamping, Rheeze (OV)

Super voor de allerkleinsten! Op de Sprookjescamping in het Vechtdal mag je natuurlijk je eigen tentje neerzetten. Maar je kunt er ook kamperen in een ‘echte’ de Waard tent, in een chalet, een toercaravan of in een luxe glamping accommodatie. Iedere dag is er Theater voor kinderen tot 10 jaar op de Sprokkelplaats. Wil je er toch een dagje tussenuit? Attractiepark Slagharen ligt om de hoek!

Meer over slapen op deze sprookjescamping

Savanne Lodge Beekse Bergen

13. Op safari in een Savanne Lodge

Safaripark Beekse Bergen (NB)

Bijzonder overnachten met kinderen in Nederland doe je in de Savanne Lodge. Zo is het alsof je écht op de savanne in Afrika bent. Als jij ‘s ochtends wakker wordt en je ontbijt eet op het terras zie je wilde dieren zoals giraffes rondlopen. Omdat het interieur van je Lodge is geïnspireerd op dat van de Inheemse stammen, de Gurunsi Tribe en Mursi Tribe, is het net of je op safari bent in Afrika. Je kunt met z’n zessen in de Savanne Lodge overnachten. O, en ik hoef natuurlijk niet te zeggen dat toegang tot Safaripark Beekse Bergen bij de prijs inbegrepen is.

Meer over slapen tussen de wilde dieren

Bijzonder overnachten met kinderen in Nederland bewaren

Bijzonder overnachten met kinderen in Nederland

Meer bijzonder overnachten met kinderen



Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik rechtenvrije afbeeldingen van Pixabay, Pexels of Booking.com*


12 comments on “Bijzonder overnachten met kinderen in Nederland: 13 tips!

  1. Dit zijn hele bijzondere plaatsen om te overnachten. Die boomhut lijkt mij zo gaaf, maar zo jammer dat ik hoogtevrees heb hahaha
    De kampeervlot lijkt mij ook wel wat. Ben benieuwd hoe dat is.

    • Zo’n boomhut is zeker tof! Ik heb ook een blog geschreven over boomhutten in Nederland. Sommige daarvan zijn iets lager bij de grond. Misschien is dat wat voor je? ;)

  2. Dat zijn echt wel bijzondere plaatsen om te overnachten (en niet alleen met kinderen). Ik heb deze blog alvast opgeslagen!

  3. Wat een ontzettend leuke plaatsen om te overnachten! Zelf zou ik gaan voor de boomhut of het strandhuisje.

    • Mij lijkt het kampeervlot ook geweldig, al weet ik niet helemaal zeker hoe het gaat als je naar toilet moet midden in de nacht ;)

  4. Stuk voor stuk leuke locaties. Velen al wel eens voorbij zien komen, maar de tourbus van U2 NOG NOOIT! Super grappig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *